SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Sorana Cîrstea, victorie fabuloasă împotriva campioanei de la Wimbledon! A revenit de la 1-5, a salvat 6 mingi de meci și e în semifinale la Dubai

Sorana Cîrstea // FOTO: Imago
Sorana Cîrstea // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 14:51 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 17:32

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) a reușit o victorie incredibilă cu cehoaica Marketa Vondrousova (24 de ani, 8 WTA) în „sferturile” turneului de la Dubai, scor 2-6, 7-6 (1), 6-2.

  • Sorana Cîrstea o va întâlni în semifinalele turneului de la Dubai pe italianca Jasmine Paolini (28 de ani, 26 WTA)

În prima parte a meciului, sportiva din Târgoviște, mutată recent în Dubai, nu a putut repeta evoluțiile bune de la acest turneu și a fost dominată clar de Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon 2023.

Totuși, de la 1-5 în setul secund, Sorana Cîrstea a jucat cel mai bun tenis al ei. A revenit în set, a dus meciul în decisiv și a câștigat partida, după două ore și 40 de minute.

Sorana Cîrstea a fost la un pas de eliminare

Vondrousva a început tare primul set. A făcut break la 1-1 și la 3-1, ducând rapid scorul la 5-1. Sorana a mai luat un game, dar cehoaica a închis setul, 6-2.

Actul secund a început tot cu Marketa în control și părea că Sorana va fi eliminată rapid. Vondrousova s-a dus rapid la 4-0, după două break-uri. S-a făcut 5-1, iar de acolo totul s-a schimbat complet. Sorana a jucat incredibil, a riscat mai mult, a venit mai de la fileu și a întors soarta meciului. Iar de la 1-5 s-a făcut 5-5, după ce Sorana a salvat 5 mingi de meci.

La 5-5, Sorana și-a cedat încă o dată serviciul. Vondrousova a servit la 6-5 pentru a închide partida, a avut o minge de meci, dar Cîrstea a revenit și a egalat, trimițând meciul în tie-break. Iar acolo a dominat schimburile, câștigând cu 7-1.

Cec de 158.944 dolari și 390 de puncte WTA

Sorana a început excelent setul decisiv, cu break în primul game. A ratat șansa să se deprindă la 3-0, dar a continuat să-și mențină avantajul, în timp ce Marketa nu a reușit să-i pună probleme la serviciu. La 4-2, Sorana a mai făcut un break. Iar la 5-2 a servit pentru a câștiga meciul. A salvat două mingi de meci și a închis setul cu 6-2.

Avansarea în careul de ași i-a adus Soranei Cîrstea un cec de 158.944 dolari și 390 de puncte WTA.

Semifinalele WTA Dubai:

  • Swiatek/Zheng - Gauff/Kasatkina
  • Sorana Cîrstea - Jasmine Paolini

Sorana Cîrstea poate ajunge pe cel mai bun loc din carieră

În clasamentul live, Sorana are acum 2.223 de puncte. Și e pe locul 21, cel mai bun din carieră. Ea poate pierde această poziție în fața adversarei din semifinale, Paolini.

Dacă ajunge în finală, Cîrstea ajunge la 2.483 de puncte și ar urca pe 15 WTA, iar un succes o duce la 2.833 de puncte, ceea ce înseamnă locul 14 WTA.

FINAL » Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova 2-6, 7-6 (1), 6-2

  • MECI Sorana Cîrstea: Setul se încheie 6-2 pentru Sorana
  • 5-2: Românca mai face un break și servește pentru a câștiga meciul
  • 3-2: Cîrstea se menține în avans și urmează la serviciu
  • 2-0: Sorana începe excelent setul decisiv. Face 2-0 și preia conducerea
  • 7-6, SET: Sorana Cîrșstea câștigă tie-break-ul de o manieră autoritară și trimite meciul în decisiv
  • 6-6. Se ajunge la tie-break.Vondrousova a avut 6-5 și o minge de meci pe serviciul ei, dar Sorana a reușit să câștige game-ul
  • 5-5: Românca a revenit spectaculos și a reușit să egaleze
  • 4-5: Sorana Cîrstea se apropie incredibil. A revenit de la 1-5, a salvat 5 mingi de meci, iar acum e doar la un game de a egala
  • 1-4: Scorul ia proporții. Cehaoica își mărește avantajul și e tot mai aproape de a câștiga meciul
  • 0-2: Marketa începe tare și setul secund. A făcut rapid un break și conduce cu 2-0
  • 2-6, SET: Marketa Vondrousova a reușit să câștige setul după
  • 1-4: Jucătoarea din Cehia continuă forma bună. Mai face un break și se duce la 4-1
  • 1-2: Sorana a făcut rebreak imediat, dar în game-ul următor și-a pierdut din nou serviciul
  • 0-1: Meciul începe cu un break. Vondrousova câștigă pe serviciul Soranei

Citește și:

Descoperirea de ultimă oră făcută de americani: Simona Halep, aproape de lovitura de grație » Detaliul despre Quantum Nutrition dezvăluit recent
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Descoperirea de ultimă oră făcută de americani: Simona Halep, aproape de lovitura de grație » Detaliul despre Quantum Nutrition dezvăluit recent
Veste importantă! A reluat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Am învățat multe în ultimele luni!”
COLABORARE
Veste importantă! A reluat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Am învățat multe în ultimele luni!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
MaxiP
MaxiP  •  23 Februarie 2024, 12:25
Postat de Sableur pe 22 Februarie 2024, 15:00

Măi nene "fibră" bolnavă, nu te doare? "Și-a făcut suma", ptiu! Pe munca și talentul ei măi "fibră" putredă, tu de ce nu-ți faci? Iar i-ai furat pensia bunicii și iar ai pariat greșit? BRAVO SORANA!!! RESPECT MAXIM!!!

Sunt curios daca mai era "respect maxim" daca nu intorcea :)) S-a luptat, n-a vrut nicicum sa piarda. Adversara complet incomoda ei prin stilul de joc defensiv, cu puncte extrem de lungi, intorcand intr-un procent foarte ridicat majoritatea mingilor, culmea, a fost cea care si-a pierdut rabdarea si a facut o groaza de greseli nefortate in momentul in care a vazut ca nu inchide meciul. Si desi unii se leaga de aspectul psihologic al sportivilor romani (cu precadere sportivi precum Sorana), ea dpdv psihologic a castigat meciul. Bine, si cu putin noroc, ca era de ajuns putin sa mearga in favoarea cehoaicei la una din mingile de meci, dar clar a stat mult mai bine psihic decat adversara.

fibra
fibra  •  23 Februarie 2024, 07:54
Postat de lulu pe 22 Februarie 2024, 15:36

Ce înseamnă să fii grăbit și prost.

Bine macar ca sunt inconjurat de genii.

Adrian2500
Adrian2500  •  22 Februarie 2024, 23:07

Voi astia de postati pe aici nu prea aveti nicio treaba cu sportful, iar in cazul de fata cu tenisul Majoritatea dintre voi... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează