SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Sorana Cîrstea a găsit o portiță prin care nu va plăti nicio taxă, după ce a câștigat o avere la Dubai

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 20:45 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 21:03

Sorana Cîrstea a reușit o veritabilă lovitură financiară odată cu calificarea în semifinalele turneului din Dubai. Românca nu va plăti nicio taxă din cei 158.944 de dolari câștigați, deoarece are reședința în Emiratele Arabe Unite, țară în care jucătorii de tenis nu sunt impozitați de stat.

Pentru a evita taxele mari din Europa, Sorana Cîrstea a procedat la fel ca mulți alți jucători de tenis, mutându-și reședința în Emiratele Arabe Unite.

Sorana Cîrstea, reacție instantă după revenirea carierei: „Nici nu știu cum am câștigat”
DUBAI
Sorana Cîrstea, reacție instantă după revenirea carierei: „Nici nu știu cum am câștigat”

În Emiratele Arabe Unite, persoanele fizice sunt considerate rezidente fiscale, statut care le permite scutirea de taxe, dacă îndeplinesc următoarele condiții:

  • Ei au locuit fizic în Emiratele Arabe Unite timp de cel puțin 183 de zile într-un an calendaristic.
  • Şederea lor în Emiratele Arabe Unite nu este întreruptă şi îndeplineşte cerinţa de 183 de zile pe o perioadă de 12 luni.
  • Au o viză de ședere valabilă eliberată de guvernul Emiratelor Arabe Unite.
  • Odată ce o persoană obține statutul de rezident fiscal în Emiratele Arabe Unite, trebuie să își declare veniturile din întreaga lume autorităților fiscale din Emiratele Arabe Unite și să își depună declarațiile fiscale în consecință. Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite nu percep impozit pe venitul persoanelor fizice, cu excepția anumitor industrii, cum ar fi petrolul și gazele, și instituțiile financiare.

Sorana Cîrstea s-a mutat de doi ani în Dubai

Sorana Cîrstea a povestit că întotdeauna și-a dorit să locuiască în două țări diferite.

M-am mutat la Dubai. De doi ani mi-am luat rezidența la Abu Dhabi, dar locuiesc la Dubai. Mereu mi-am dorit să locuiesc și în țară, dar și în afară, mai ales că sportul practicat de mine presupune să fii mereu plecat.

Mi-am dorit să locuiesc 50%-50%, adică jumătate de an în România și jumătate de an în afară. Bine, impropriu spus jumătate de an, pentru că eu călătoresc extrem de mult

- Sorana Cîrstea

Câți bani primește Sorana Cîrstea pentru semifinala de la Dubai

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) a reușit o victorie incredibilă cu cehoaica Marketa Vondrousova (24 de ani, 8 WTA) în sferturile turneului de la Dubai, scor 2-6, 7-6 (1), 6-1. Pentru calificarea în semifinale, românca și-a asigurat un cec de 158.944 de dolari.

Sorana Cîrstea a revenit uluitor cu deținătoarea trofeului de la Wimbledon. Condusă cu 2-6, 1-5, românca a salvat 6 mingi de meci, a revenit, a dus meciul în decisiv și a câștigat clar setul 3, cu 6-1.

Iar pentru această performanță primește 158.944 de dolari. Dacă va trece de Jasmine Paolini (28 de ani, 26 WTA) și va ajunge în finală, atunci va primi un cec de 308.320 de euro, iar dacă va câștiga turneul va câștiga 523.485 de euro.

De-a lungul carierei, Cîrstea a câștigat 9.141.783 de euro, strict din premiile de la turneele de tenis.

Sorana Cîrstea, la o victorie de cea mai bună clasare din carieră

Sorana e pe locul 21 în clasamentul virtual WTA și are nevoie de victorie cu Paolini pentru a urca mai sus de această poziție. Dacă se califică în finală, Cîrstea ajunge la 2.483 de puncte și ar urca pe 15 WTA, iar un succes o duce la 2.833 de puncte, ceea ce înseamnă locul 14 WTA.

Sorana a mai fost pe locul 21 în carieră în 2013, iar meciul cu Paolini e vital pentru a-și depăși performanța. Italianca e chiar în urma Soranei, pe locul 22 în clasamentul virtual, de aceea victoria e necesară pentru urcarea în clasament.

VIDEO Sorana Cîrstea: „Sper ca rezultatul meu să poată să inspire fetele mici și să înțeleagă că prin muncă se poate face performanță”

Citește și:

Sorana Cîrstea l-a dat gata pe celebrul specialist cu performanța de la Dubai: „Uluitor! Face «un Mannarino», dar în cazul ei e și mai impresionant”
WTA DUBAI
Sorana Cîrstea l-a dat gata pe celebrul specialist cu performanța de la Dubai: „Uluitor! Face «un Mannarino», dar în cazul ei e și mai impresionant”
Veste importantă! A reluat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Am învățat multe în ultimele luni!”
COLABORARE
Veste importantă! A reluat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Am învățat multe în ultimele luni!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  24 Februarie 2024, 12:54
Postat de zorrozabal pe 24 Februarie 2024, 08:34

Așa e!Johannis are nevoie de bani pentru...Ucraina!

E preferabil sa fii vecin cu Ucraina decat cu Rusia.

zorrozabal
zorrozabal  •  24 Februarie 2024, 08:34
Postat de VanBasten2000 pe 22 Februarie 2024, 22:37

Nu-i frumos Sorana sa nu-ti platesti impozitele in Romania. :))))))

Așa e!Johannis are nevoie de bani pentru...Ucraina!

zorrozabal
zorrozabal  •  24 Februarie 2024, 08:32

A invațat-o„socrul”!Nu-i vorba ca și tata-sau și frate-sau, sunt tot afaceriști,chiar daca doar la nivel local!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează