FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CFR - CSU CRAIOVA 0-0 (2-4, D.P.)

EXCLUSIV Cum l-a bătut Ouzounidis pe Șumudică » Scenariu marcă înregistrată la CFR Cluj - Craiova

Marinos Ouzounidis și Cupa României // FOTO: facebook.com/UCVOficial +46   FOTO
Marinos Ouzounidis și Cupa României // FOTO: facebook.com/UCVOficial

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2021 12:18 / Actualizat duminica, 11 iulie 2021 13:46

CS Universitatea Craiova au câștigat Supercupa României cu CFR Cluj (0-0, 4-2 la penalty-uri). Marinos Ouzounidis, tehnicianul grec al Universității Craiova, a regizat perfect finalul și loviturile de departajare, după un scenariu folosit de el și în septembrie 2020, când era la APOEL Nicosia.

  • După 0-0 în timpul regulamentar, fără niciun șut pe poartă, oltenii au fost mai inspirați la loviturile de departajare, unde s-au impus cu 4-2 în fața lui CFR Cluj.

Mirko Pigliacelli a fost desemnat MVP-ul Supercupei, cu două penalty-uri apărate la loviturile de departajare. Dar cel care a făcut regia finalului de meci și a loviturilor de departajare a fost Marinos Ouzounidis. 

Antrenorul CFR-ului, Marius Șumudică, a insistat pe faptul că penalty-urile sunt o loterie. Însă tehnicianul grec al Universității i-a demonstrat că, într-o anume măsură, poate conta enorm și o strategie. 

În minutul 72, când Ouzounidis l-a înlocuit pe Câmpanu, mijlocaș de bandă, bun până atunci, cu „închizătorul" Screciu, mesajul a fost clar. A înțeles că juveții săi n-au resurse pentru un gol - nu expediaseră niciun șut pe poartă, la fel ca CFR - așa că și-a propus să țină de remiza albă și să ducă meciul la penalty-uri. 

Iar în prelungiri (90Ă2), i-a introdus pe Valerică Găman, pe Gustavo și pe Markovici. Urmarea se cunoaște. Aceștia din urmă au marcat de la punctul cu var, Markovici și cu puțin noroc, în vreme ce Pigliacelli a parat la Păun și la Omrani. Scor final, 2-4. 

Ouzounidis, scenariu marcă înregistrată la CFR Cluj - Craiova

Regia lui Ouzounidis nu e ceva gândit pe moment. Ci o strategie la care antrenorul grec a mai apelat în septembrie 2020, pe când era antrenor la APOEL Nicosia. 

Atunci, în turul 3 preliminar al Europa League (2020/2021), echipa sa a întâlnit-o pe Zrinjski, iar în condițiile unei partide extrem de echilibrate, la 2-1 a scos un atacant, Zahid, și a introdus un mijlocaș, Jensen (63). Bun executant și de lovituri de la 11 metri. 

După ce s-a făcut 2-2, a început să se pregătească inclusiv pentru loviturile de departajare (69). În locul „aripii" Ndongala l-a trimis în teren pe Musa Suleiman (73), și pe "vârful" Nuhiu l-a schimbat cu Ben Sahar, dar în prelungiri (98). 

FOTO: Raed Krishan
FOTO: GSP
FOTO: GSP
FOTO: GSP
FOTO: GSP
+42 FOTO

Ce a urmat e tras parcă la indigo după scenariul de sâmbătă seară. Jensen, Musa Suleiman și Sahar au înscris la loviturile de departajare, în timp ce Pigliacelli al lui APOEL, Silva, a apărat două penalty-uri. Exact ca Mirko. Scor final: 4-2 pentru APOEL de la punctul cu var!

În repriza a doua ne-am gândit la penalty-uri, iar pe final chiar am introdus jucători fix pentru loviturile de departajare. Mirko a primit informații despre executanți, însă, normal, a avut și noroc.
- Marinos Ouzounidis, antrenor Universitatea Craiova

Chiar ieri am exersat penalty-urile. Chiar și acești cinci jucători s-au numărat printre cei care am bătut ieri la antrenament. Majoritatea am ratat, dar acum am câștigat. Eu am o foame foarte mare de trofee și nu vreau să mă opresc aici. Am scris istorie pentru acest club. Am schimbat puțin sistemul de joc la echipă și cred că și asta a contat un pic.
- Dan Nistor, mijlocaș Universitatea Craiova 

Marinos Ouzounidis a fost specialist și ca jucător! 

Pe vremea când evolua la Panathinaikos, Marinos Ouzounidis a triumfat în Cupa Greciei într-o finală cu AEK Atena tranșată la penalty-uri. Pe 20 aprilie 1994 a fost 3-3 după 120 de minute și 4-2 la lovituri de departajare. Iar Ouzounidis s-a numărat printre marcatorii lui Pao de la punctul cu var. El a transformat pentru 3-2.

VIDEO Dan Nistor, declarații după victoria din Supercupa României: „E bine că am început să avem foame de trofee”

Citește mai multe știri despre Supercupa României:

„Așteptam mai mult entuziasm” » Concluziile lui Edi Iordănescu, după ce a urmărit CFR-ul lui Șumudică din tribune

Ouzounidis, întrebat despre câștigarea titlului: „Lăsați-mă să mă bucur o zi!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (61)
napoli01
napoli01  •  11 Iulie 2021, 14:02

Un meci cel mult de nivelul ligii a 2-a cu doua echipe "chinuite" de baietii astia care nu au nicio treba cu meseria de antrenor. La craiova vine neica nimeni ouzinidis si cu un joc execrabil castiga norocos doua trofee iar lumea deja il ridica in slavi. Daca era un antrenor roman si echipa practica acest joc, cu toata cupa si supercupa, era pulverizat si de presa si de suporteri. Doar pt ca este un strain lumea are impresia ca musteste de inteligenta si profesionalism. Pe de alta parte, cei de la cluj s-au pricopsit cu gloanasul asta, sau cum il numea Porumboiu, antrenorul "sa moara mama" care va reusi cu siguranta sa faca praf toata munca de patru ani a lui Dan Petrescu. Sper ca la urmatorul meci dintre cele doua echipe bancile tehnice sa arate altfel

terente1
terente1  •  11 Iulie 2021, 19:15
Postat de george.br pe 11 Iulie 2021, 18:44

Dialogul cu tine este interesant macar prin prisma faptului ca aflu de existenta unor cuvinte noi(probabil ai simtit nevoia sa le aduci unele imbunatatiri:)) Acum, revenind la tema, afla ca echipa caruia tu ii spui "Craiova" poate sa castige oricate cupe, supercupe sau paracupe(daca s-or inventa si de-astea), ca tot o clona sleampata va ramane, cate zile o avea. De ce spun asta? Pentru ca, ai ghicit, a aparut in fotbal pe usa din dos, "castigandu-si" dispretul celorlalte competitoare si al microbistilor din toata tara. Imi permit chiar sa anticipez ca nu veti mai beneficia de sansa de a intalni in vreun meci oficial nume precum Milan sau Leipzig. Va va izbi mereu cate-o locomotiva sau vagon de carbuni venite din zone mai putin accesibile..

Mititica nu va juca niciodata in cupe europene si nici nu se va lupta pt trofee pt e o echipa familiala a unui ciudat. Chestia cu locul in B e mai mult decat discutabila si e vina Mititelului. Olguta si Mititelu se aveau ca fratii si se fotografiau pe culoarele tribunalelor cautand dreptatea Craiovei. Olguta dorea capital electoral, promisese echipa in A. Castigasera procesul, urma ca echipa sa fie reinscrisa in B dar surpriza, Mititelu n-a vrut sa reinfiinteze echipa, dorea continuarea proceselor, voia bani, multi bani, nu echipa. Olguta promisese echipa in A, Sandu a prins miscarea, e un geniu al raului, a aruncat marul discordiei ca cei doi sa se certe intre ei si sa scape de latul care i se strangea de grumaz. Cand a vazut ca se infiinteaza alta echipa , A facut si Mititelu una, cu greu si scarba, in cateva luni a desfiintat-o. Echipa lui de acum infiintata in 2017 sigur nu e continuatoarea vreunei echipe, e doar o ambitie personala pe care as numi-o laudabila cat timp el si acolitii se pastreaza in limitele bunul simt.

kuba
kuba  •  11 Iulie 2021, 18:06

Adevarata Stiinta joaca vineri in Gruia cu CFR. Meciul de aseară a fost o comedie grețoasă care a întărit prietenia dintre Ninel și Rotaru! CFR nu a forțat știind ca returul cu BB Luka nu este rezolvat!

Vezi toate comentariile (61)
Comentează