FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » De ce se „retrage” MM Stoica de pe bancă

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 mai 2019 09:28

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. MM Stoica, nesuferit și detestat de rivali, rămâne totuși unul dintre cei mai inteligenți și mai pregătiți oameni de fotbal din ultimii 25 de ani. Motivul „retragerii” sale de pe bancă - „m-am săturat să fiu înjurat pe toate stadioanele” - nu stă în picioare, pentru că el s-a hrănit cu antipatia publică, i-a plăcut, a încurajat-o. Acum fie nu îl agreează pe noul antrenor și nu vrea să stea umăr la umăr cu el (detalii aici), fie - varianta în care vreau să cred - a realizat într-un târziu că s-a ajuns prea departe și nu mai vrea să se expună meci de meci ca intermediar al ordinelor din lojă, manevrând stângaci telefonul pe bancă. 

2. Multe comentarii malițioase despre McLaren-ul de 170.000 € al lui Alibec și benzina de 150 de lei pusă din banii mamei. E dreptul lui Alibec și al oricui altcuiva își permite să conducă o mașină scumpă, să-și ia o casă extravagantă sau să își facă vacanțe luxoase, atâta vreme cât banii nu-s furați, ci câștigați cinstit, din meseria lui. În schimb, un angajator - Astra / Ioan Niculae, în cazul de față - nu are niciun drept să își bată joc de viețile angajaților și să-i țină neplătiți 4-5 luni.

3. Rețeta lui Rednic - aducem 100 de fotbaliști și om găsi măcar 10 buni cu care să facem trupă de titlu - pare din ce în ce mai șifonată. Sunt 2-3 plombe reușite. Montini, poate N'Diaye, eventual Klimavicius și Dussaut. În rest, o fâțâială istovitoare de jucători, contracte, comisioane. Mai nou, apar și amenințările: Jordan Mustoe, care a plecat după doar 3 meciuri, a reclamat clubul la UEFA și cere 100.000 de euro. Și tot ceva cu sute: prin lotul lui Dinamo s-au perindat 106 străini în ultimii 11 ani. Și în perioada asta nu s-a câștigat niciun titlu.

4. Naționala U21 are mare nevoie de Răzvan Marin și ar fi absurd ca Ajax să nu-l lase la Europeanul de luna viitoare, așa cum se teme Rădoi. Aflat pe creasta valului de încredere dată de transferul la Amsterdam, Marin e într-o formă fantastică. Și e cu adevărat reconfortant să auzi un stadion întreg urlând numele unui român.

5. Rivalitatea Steaua - Dinamo, faza pe betoane, e dominată autoritar de roș-albaștri. În timp ce în Ghencea se ridică deja noile tribune (imagini aici), la Dinamo se plimbă hârtii, se fac ambiții și se arată cu degetul. Iar stadionul se decolorează pe hârtie. Ultimul status vine de la Elisabeta Lipă, fost președinte la CS Dinamo: „E doar un joc de orgoliu al lui Nicolae Badea. Iar viitoarea arenă nu se va putea face pe velodrom”.

Plus două recomandări:

1. Oamenii din spatele CFR-ului. Nume, prenume, dosare, legături, influență. O reconstituire incomodă - aici.

2. Interviu Premium GSP cu Mihai Leu, despre titlurile de campion la box, fuga din România comunistă, cursele de mașini cu sute de kilometri la oră, munca de zilier într-o măcelărie capitalistă. Integral - aici.

 

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (10)
101676001076423
Nicolae Popescu  •  17 Mai 2019, 13:45

Ref MM: Nu are ce sa caute mm pe banca, acolo doar echipa tehnica. El sa se ocupe de formarea unui lot competitiv, echilibrat, nu sa aduca fotbalisti precum Stoian sau Matei, ale caror pozitii in teren erau acoperite. Ref. constructia stadioanelor doar o mentiune. Este o rusine absoluta ca in anul 2019, intr-o tara membra UE, se construiesc stadioane noi in unitati militare de trista amintire, precum CSA si Dinamo. In tarile ex-socialiste, acum membre UE, nu numai ca nu se fac astfel de investitii inutile, dar cele doua cluburi, create de sovietici, au fost de mult destructurate. Doar in Romania se mai poate si asa!

m.dobrescu
m.dobrescu  •  17 Mai 2019, 12:21
Postat de stoichkov8 pe 17 Mai 2019, 11:08

"MM Stoica, nesuferit și detestat de rivali, rămâne totuși unul dintre cei mai inteligenți și mai pregătiți oameni de fotbal din ultimii 25 de ani", clar, cind te injura toti, ramane? Asta-i etalonul unei harti de impachetat. E asa inteligent, incit, ii canta de neam poporul

Mi-ai luat vorba din gură, prietene. În condiţiile în care toată lumea ştie ce-a făcut, ce face,cine este şi ce-i poate pielea unuia ca MM Stoica, tu ca mare redactor şef al unei publicaţii "respectabile"(!!!) ca gsp să te apuci să-i aduci osanale ( că, vezi doamne, i-ar fi murit lăudătorii puşcăriaşului mimişor), numindu-l "unul dintre cei mai inteligenţi şi mai pregătiţi oameni de fotbal din ultimii 25 de ani" este o formă evidentă de pupincurism ***. ţepelinule, ai 39 de ani, acum 25 de ani aveai 14 ani, cum l-ai cunoscut tu, ţepelinule, pe mm stoica la vârsta aceea, ai făcut şuruburi împreună la Galaţi ? Pe ce criterii îl consideri tu, ţepelinule, pe puşcăriaşul mm stoica cel mai inteligent om de fotbal, pentru că în ce priveşte "calitatea" de cel mai pregătit om de fotbal, ştim, a urmat cursuri intensive la Jilava. Dar, ce pretenţii să avem de la un individ crescut şi format în umbra tolontanului, *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  17 Mai 2019, 15:37
Postat de Nicolae Popescu pe 17 Mai 2019, 13:45

Ref MM: Nu are ce sa caute mm pe banca, acolo doar echipa tehnica. El sa se ocupe de formarea unui lot competitiv, echilibrat, nu sa aduca fotbalisti precum Stoian sau Matei, ale caror pozitii in teren erau acoperite. Ref. constructia stadioanelor doar o mentiune. Este o rusine absoluta ca in anul 2019, intr-o tara membra UE, se construiesc stadioane noi in unitati militare de trista amintire, precum CSA si Dinamo. In tarile ex-socialiste, acum membre UE, nu numai ca nu se fac astfel de investitii inutile, dar cele doua cluburi, create de sovietici, au fost de mult destructurate. Doar in Romania se mai poate si asa!

Da, cum sa nu, sa fie desfiintate cluburile departamentale si eventual sa se faca stadioane pentru cluburile condamnatilor. De preferat pentru clubul infractorului condamnat becali george, individ care a scapat cumva de niste milioane bune de euro datorii la ANAF, prin mutarea activitatii echipei de pe un ONG pe o firma. Individ care declara oricui sta sa-l asculte ca el vrea doar sa faca bani pentru clanul lui.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează