FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Despre imaginea prea bună a lui Mangia, bazaconiile lui Dragomir și personajele de Game of Thrones ale Ligii 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 09:19

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. Devis Mangia pleacă din România cu o imagine mai bună decât palmaresul pe care-l lasă în urmă. Dovadă e și sondajul de pe GSP.ro, unde 80% dintre oameni îl aleg pe italian într-o dispută imaginară cu Dan Petrescu, adică fotbal estetic, dar fără rezultate pe măsură, versus trofee cu orice preț. Controversa cu argumente și sondajul în care puteți vota sunt aici

2. Dragomir adaugă zi de zi declarații în colecția sa impresionantă de bazaconii. "Dom'le, Ianis Hagi se transferă la Barcelona", "Vreau să cumpăr clubul Dinamo, plătesc un milion de euro pe loc", "Gigi Becali ar trebui să cedeze locul în Liga 1 Rapidului", "N-avem rezultate în Europa pentru că Federația obligă echipele să joace cu fotbaliști U21". Nu se știe dacă o face din plictiseală, din nevoia de atenție sau, Doamne ferește, din convingere. Cert e că pare în putere și, din păcate, n-are de gând să intre în silenzio stampa.

3. FRF a bubuit în tribună mingea-capcană pasată de cluburile speriate că din vară vor trebui să titularizeze câte 2 jucători U21. Toate echipele din Liga 1 au la activ zeci de țepe cu jucători străini și costisitori, dar dau cu tămâie când aud de promovarea propriilor copii. Pe bune, e o diferență așa mare între Burlacu și Fortes? Sau între Ricardo Grigore și Katsikas? Ori între Moruțan și Zlatinski? Dar ca să crești juniori trebuie să mai și muncești, nu doar să învârți comisioane.

4. E oficial, cel mai mare contribuabil la bugetele Ligii 1 își va păstra aportul și în următorii 5 ani: televiziunile vor plăti tot câte 34 de milioane de euro pe sezon pentru drepturile TV. Cluburile își vor ronțăi în tihnă bănuții, iar LPF se va mângâia satisfăcută de burtă și va reintra în hibernare până în 2024. Sau poate, de data asta, se vor agita cu proiecte, idei și soluții pentru ca produsul Liga 1 să nu mai ajungă pe masa consumatorilor la fel de prăfuit?

5. CSM București e aproape de finalul unui sezon falimentar. Buget pentru handbal - aprope 5 milioane de euro, realizări - zero până acum. Principalele cauze ar fi instabilitatea băncii tehnice (11 antrenori în ultimii 5 ani!) și goana ilogică după o colecție de vedete nu mereu implicate la nivelul salariilor. O discuție amplă despre criza CSM-ului, aici.

Plus două recomandări:

1. Cum arată sportul românesc cu 465 de zile înainte de JO Tokyo 2020? Explică Luminița Paul și Roxana Fleșeru aici, într-o analiză plecată de la recentele rezultate de la Europenele de gimnastică, haltere și lupte.

2. Provocare amuzantă: Game of Thrones versus Liga 1. Cine sunt Lannisterii, ce legătură are Hagi cu Jon Snow și care e asemănarea între Baelish și MM Stoica - aici

984084 tyrion dan petrescu

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (12)
catalin.tepelin
Cătălin Țepelin - redactor șef GSP  •  17 Aprilie 2019, 17:07
Postat de mosvasile pe 17 Aprilie 2019, 16:07

Cum ba "cate 34 de milioane"pe sezon,cand Iorgulescu se lauda -ieri,nu mai demult- cu...28 de milioane pe sezon?

28 + TVA

mosvasile
mosvasile  •  17 Aprilie 2019, 16:11
Postat de whiteredarad pe 17 Aprilie 2019, 10:21

1.D. Mangia "pleaca cu o imagine mai buna decit palmaresul". Mangia a castigat Craiovei o Cupa , dupa 23 ani, si doua locuri 3. Jucatori ca Mitrita sau Baluta , "vedete" ce au jucat (doar) 2-3 meciuri la nationala, mari valori nu a avut in lot, echipa juca frumos. In loc de Gustavo-Baluta -Mitrita acum a fost silit sa joace cu Draghici-Mihaila- Barbut ( a mai plecat Screciu si un fundas stanga de nationala),si sa aiba aceleasi rezultate. I s-au adus doar 2 jucatpri buni Kohlici si Cicaldau. Recunostiinta este rara avis ...la olteni. Vor avea de...regretat ! 2. Despre Don Mitica...de morti ..doar de bine. Confabuleaza si el, e bagat in seama de televiziuni ca spune :trasnai" 3.Jucatori under 21 vs jucatori importati. Niciunde, in tari civilizate in fotbal, Federatia nu face politica de cadre a cluburilor.Nu cred ca obligativitatea a inca un under 21 in echipa este un lucru bun. Ar fi aplicat-o altii inainte, nu sintem noi "mesterii fotbalului" 4.Inca Televiziunile platesc..prea putin, dar se plang de calitate, in timp ce transmisiile sint...jalnice 4.CSM Bucuresti esec pe bani publici cu conducere, antrenori si jucatori bine platiti. Cum sa detina Primaria, un Club sportiv ?.( (Si doar la Bucuresti...se poate). Eventual doar actiuni la un club, unde majoritatea si decizia e la altii. Bani publici aruncati aiurea.

Bai nene,pe ce locuri a terminat Mangia ala campionatele cu Craiova?Exact pe aceleasi locuri ca predecesorul sau!Si cum se face ca a transformat-o pe Craiova in *** fcsb-ului?Sau asa va place?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosvasile
mosvasile  •  17 Aprilie 2019, 16:07

Cum ba "cate 34 de milioane"pe sezon,cand Iorgulescu se lauda -ieri,nu mai demult- cu...28 de milioane pe sezon?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează