FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Lecție de la „Briliant” » Adrian Mutu a explicat cum și-a transformat fotbalistul în numărul 1 din campionat: „L-am învățat anumite mișcări”

Dugandzic a înscris de două ori cu CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP +28   FOTO
Dugandzic a înscris de două ori cu CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 10:41 / Actualizat marti, 02 mai 2023 11:38

Adrian Mutu (44 de ani), antrenorul lui Rapid, a explicat după victoria cu CFR Cluj, 3-1, cum l-a transformat pe Marko Dugandzic (29) într-un veritabil marcator. Croatul a înscris de două ori seara trecută. 

Transferat vara trecută de la CFR Cluj, Marko Dugandzic are un prim sezon de grație la Rapid. A înscris 19 goluri în 38 de partide și este cel mai bun marcator din acest sezon de SuperLigă, la egalitate cu Andrea Compagno (FCSB).

Mutu, întrerupt de Petrescu în timpul interviului: „Îl înțeleg, îi mulțumesc pentru asta”
Rapid - CFR 3-1
Mutu, întrerupt de Petrescu în timpul interviului: „Îl înțeleg, îi mulțumesc pentru asta”

Stagiunea excelentă a lui Dugandzic vine după un sezon în care croatul nu a avut cifre grozave. În 2021/2022, a jucat doar 20 de meciuri și a înscris de 4 ori.

În acest context, Adrian Mutu a explicat cum a reușit să-l transforme pe Dugandzic într-un veritabil marcator.

Adrian Mutu, despre Marko Dugandzic: „I-am cerut să se demarce pe 16 metri”

„El este un jucător foarte bun în ansamblu. Muncește foarte mult pentru echipă, se pune în slujba ei. Eu cred că i-am dat liniște, moral, l-am învățat anumite mișcări pe care trebuie să le facă.

El, din fabrică, are anumite mișcări prea largi. Aleargă mult pe margine, ceea ce am încercat să corectez de-a lungul acestui sezon, spunându-i să se demarce pe lățimea careului de 16 metri. De fiecare dată când jucăm pe margine și vine o centrare sau o pasă în adâncime, trebuie să-l avem pe el la finalizare, ca atacant.

Cred că a înțeles, 19 goluri sunt multe. Putea să aibă și mai multe, dacă nu rata penalty-uri (n.r. - râde), dar mă bucură foarte mult atitudinea lui și a băieților”, a precizat Mutu la finalul meciului cu CFR Cluj, la OrangeSport.

Pentru Dugandzic, obiectivul personal din acest final de sezon va fi să-l depășească pe Andrea Compagno în clasamentul marcatorilor și să devină, astfel, golgheterul campionatului.

Marko a mai avut o perioadă foarte bună în România, între ianuarie și octombrie 2020, când a înscris 11 goluri în 20 de meciuri la FC Botoșani.

Mai multe știri despre Rapid: 

Eroul Rapidului cu CFR Cluj explică ce se întâmplă cu echipa lui Dan Petrescu: „Are cam același stil de joc”

Onea iese în față: „Nu sunt un jucător dur! Am tras picioarele la spate pentru a-l proteja pe Coman”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
unurtr
unurtr  •  02 Mai 2023, 13:05

Stai că vin specialiștii de tastatură să spună că este golgheter doar din penalty, că el nu este bun și să vină înapoi Ciolacu că este rapidist adevărat...

godot
godot  •  02 Mai 2023, 12:29

19 goluri nu sunt multe, dacă luăm în considerare că vreo 8 au fost din penalty.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează