FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

De la amatorii din Spania, băiatul lui Robert Niță a semnat direct în SuperLigă » Clubul anunțase pompos: „A petrecut peste 7 ani la Valencia”

Andreas Niță
Andreas Niță

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 10:55 / Actualizat sambata, 05 august 2023 12:49

Mijlocașul Andreas Niță (19), fiul fostului atacant Robert Niță, a semnat cu FC Voluntari. Ilfovenii au susținut că Andreas a petrecut „peste 7 ani în cadrul academiei clubului Valencia”, dar consemnările din presa iberică îi contrazic. Niță junior vine după mai multe aventuri la amatori prin Spania. 

Andreas, care evoluează ca mijlocaș lateral, a semnat un contract valabil 3 sezoane. 

Nelu Varga „incendiază” derby-ul cu FCSB: „Stați cuminți, noi luăm titlul! Să vedeți ce aduc”
FCSB - CFR CLUJ
Nelu Varga „incendiază” derby-ul cu FCSB: „Stați cuminți, noi luăm titlul! Să vedeți ce aduc”

În anunțul transferului, FC Voluntari a susținut că „Andreas și-a făcut junioratul în Spania, la Valencia CF, în cadrul academiei «liliecilor» noul nostru jucător petrecând peste 7 ani”, însă consemnările din presa spaniolă contrazic varianta ilfovenilor. 

De la amatorii din Spania, băiatul lui Robert Niță a semnat direct în SuperLigă » Clubul anunțase pompos: „A petrecut peste 7 ani la Valencia”
Postarea celor de la FC Voluntari

Andreas Niță, fiul lui Robert Niță, a semnat cu FC Voluntari

Publicația La Preferente, dedicată fotbalului din divizia „Regional Preferente”, prezintă un mic CV al lui Andreas. Până acum, Niță a jucat doar la nivel de amatori

Mijlocașul român a petrecut sezonul 2022/2023 la CD San Marcelino, echipă locală din Valencia, iar anterior, în 2020 și 2021, a fost legitimat la formațiile de juniori CD Don Bosco, respectiv Paterna CF.

Publicația Golsmedia completează, scriind că Niță și-a petrecut precedenții ani ai junioratului, înainte de aventura de la Don Bosco, la CF San Jose Valencia, CF Torrent și CD Serranos.

De altfel, când evolua la CF San Jose, Niță a fost convocat la reprezentativa U15 a României. 

Andreas Niță va purta numărul 21 la Voluntari. 

Robert, tatăl lui, a fost atacant la cluburi precum Steaua și Rapid, dar a rămas memorabil în fotbalul românesc prin două episoade: „dubla” reușită în victoria de pomină a Forestei Fălticeni pe terenul lui DInamo, 5-4 de la 0-4, și mesajul pe care-l afișa în tricoul Rapidului, când celebra golurile: „Sunt bun, dar nu mă vede nimeni!”.

Andreas este al șaptelea transfer al verii la clubul ilfovean, după Angelo Cocian, Radu Boboc, Ljuban Crepulja, Andrei Dima, Eduard Lambrinoc și Valentin Mărgărit.

FC Voluntari a început sezonul cu rezultate mixte: două victorii, 2-1 cu FC Botoșani și 2-0 cu Petrolul, și un eșec, 1-4 cu Farul. Urmează un meci cu Rapid, luni seara, de la ora 21:30. 

Mai multe știri din SuperLigă:

Transfer de la ABC: a semnat în SuperLigă de la ultima clasată din liga a doua braziliană

Coadă în Ghencea înainte de deschiderea caselor de bilete » Fanii FCSB vor să pună mâna pe ultimele tichete la meciul cu CFR Cluj

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
parachioara5
parachioara5  •  05 August 2023, 14:29

...pai nu a jucat in provincia Valencia?...7 ani la amatori da in Valencia...acum are 19 ani ...a venit sa i ia locul lui Nicolas Popescu ...

VardyParty
VardyParty  •  05 August 2023, 13:11

Vesel!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează