FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - UTA 2-2

EXCLUSIV Protagonist în prelungirile dramatice de la Pitești, fotbalistul a povestit pentru cititorii Gazetei: „Special am făcut-o. A fost puțin mai complicat”

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 03:05 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 00:10

Decisiv pentru FC Argeș în egalul in-extremis reușit cu UTA, 2-2, Arnold Garita vorbește într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre excluderea din lotul piteștenilor și cum a trecut de la statutul de renegat la cel de „armă secretă” a lui Vintilă în lupta teribilă din play-out. 

Din momentul în care alb-violeții au luat decizia de a-l reprimi în lot pe Garita, camerunezul a punctat de trei ori pentru FC Argeș, de fiecare dată din postura de rezervă. În „thriller-ul” cu UTA, vârful de 27 de ani a făcut „dubla” din penalty, semnând golurile care mențin aprinse speranțele de salvare la Pitești.

În exclusivitate pentru GSP.ro, „Buldozerul” Garita a relatat cum și-a păstrat calmul în prelungirile interminabile de ieri, când terenul din Trivale aducea mai degrabă cu un câmp de luptă după protestele declanșate de arădeni, pentru ca apoi să le transmită un mesaj suporterilor și contestatarilor săi.

Haos la Pitești » FC Argeș a egalat în minutul 90+14, după al TREILEA penalty! Rednic a vrut să scoată echipa de pe teren!
FC ARGEȘ - UTA
Haos la Pitești » FC Argeș a egalat în minutul 90+14, după al TREILEA penalty! Rednic a vrut să scoată echipa de pe teren!

Arnold Garita: „N-am participat la altercație special pentru a rămâne concentrat”

- Arnold, cum a fost meciul? Cu ce ai rămas tu după acel final plin de dramatism?
- Eram conștienți din prima clipă că urmează o partidă extrem de dificilă. Din păcate, am început rău meciul primind acele două goluri, dar am dat dovadă de o forță mentală care ne-a ajutat să întoarcem scorul, să reușim să înscriem de două ori și să obținem acest punct. Sunt chiar fericit pentru cum a luptat echipa.

- Cât de mare a fost presiunea la penalty-ul din prelungiri? Cum ai perceput tu momentul?
- Da, a fost puțin mai complicat la cel de-al doilea penalty, fiindcă a fost acea altercație care a durat destul de mult, dar știam în adâncul meu ca o să marchez. Cum a fost? Eram acasă, pe teren propriu, mi-am păstrat calmul, plus că nu am participat la altercație special pentru a rămâne concentrat pe execuție. Aveam nevoie cu adevărat de acest gol. Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care m-au criticat în această perioadă dificilă prin care am trecut și vă mulțumesc și vouă [jurnaliștilor], celor care m-ați contestat.

- De ce spui asta?
- Deoarece mi-ați dat puterea de a fi capabil să lupt și mai tare pentru FC Argeș. Am fost foarte afectat de rezultatele negative ale clubului și sper din tot sufletul că vom reuși să evităm retrogradarea. Mai sunt două jocuri, vom da totul pentru salvare.

Protagonist în prelungirile dramatice de la Pitești, fotbalistul a povestit pentru cititorii Gazetei: „Special am făcut-o. A fost puțin mai complicat”
În timp ce coechipierii se răfuiau cu adversarii de la UTA, Garita își pregătea deja execuția de la punctul cu var. Din acel moment, au mai trecut alte patru minute până la executarea penalty-ului

Garita: „Eram obosit mental și fizic, dar absența m-a ajutat”

- Am văzut gestul tău din prelungiri, ai avut de demonstrat ceva?
- Da, am sărutat stema clubului pentru că țin cu adevărat la FC Argeș. Poate că am ajuns aici abia anul trecut, dar am învățat să iubesc această echipă și să o văd în situația actuală mă marchează tare mult. Eram un pic obosit din punct de vedere mental si fizic, fiindcă am dat tot ce am avut mai bun pentru club, dar lucrurile n-au funcționat cum mi-aș fi dorit și am suferit la nivel mental. 

Protagonist în prelungirile dramatice de la Pitești, fotbalistul a povestit pentru cititorii Gazetei: „Special am făcut-o. A fost puțin mai complicat”
Gestul lui Garita, după golul de 2-2 / Captură Orange Sport

- Cum au fost aceste săptămâni pentru tine?
- Dincolo de toate lucrurile petrecute, nu am renunțat niciodată, întotdeauna am dat totul pentru club și voi lupta la fel în continuare, în ciuda criticilor unor oameni. Absența mea de două săptămâni din lot m-a afectat, categoric, dar în același timp m-a ajutat să fiu mai concentrat pentru a-mi ajuta echipa. La revenire, fiind odihnit, am fost mai puternic mental, știam că voi reuși să dau tot ce am mai bun pentru echipă.

12 goluria înscris Garita în acest sezon

VIDEO Verdict unanim la GSP Live, la faza controversată din FC Argeș - UTA: “Fault clar, mi se pare penalty”

Citește și alte știri din Superligă:

Verdictul specialistului la cele TREI penalty-uri primite de FC Argeș: „Mai mult de asta nu am ce să vă spun”

Haos la Pitești » FC Argeș a egalat în minutul 90+14, după al TREILEA penalty! Rednic a vrut să scoată echipa de pe teren!

Mircea Rednic, pus la zid după ce a vrut să scoată UTA de pe teren: „O prostie! N-ai cum să faci așa ceva!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  13 Mai 2023, 09:03

„Buldozerul” ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează