FOTBAL  »  Superliga  »  RASISM

EXCLUSIV Compatriotul lui Dawa, și el ținta rasismului în România, are o reacție dură: „Trebuie să ai mari probleme să faci asta!”

Garita a avut și el de-a face cu rasismul în România / Sursă foto: Imago Images
Garita a avut și el de-a face cu rasismul în România / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 17:03 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 17:54

Arnold Garita, fotbalistul camerunez care a evoluat la FC Argeș în ediția precedentă, a reacționat după ce compatriotul său, Joyskim Dawa, a fost ținta unor derapaje rasiste incalificabile după meciul FCSB-ului cu Hermannstadt (2-2). 

Garita, care a avut de-a face cu jigniri rasiste similare pe durata șederii la Pitești, a oferit o reacție fermă pentru Gazeta Sporturilor, exprimându-și solidaritatea față de bunul său prieten de la FCSB. Atacantul de 28 de ani evoluează în prezent la Al Faisaly, în a doua ligă din Arabia Saudită.

Cine este Robert Stănici, fotbalistul care l-a abuzat rasial pe Dawa » Face parte dintr-o familie de sportivi + Tatăl și fratele lui au făcut pușcărie
Rasism
Cine este Robert Stănici, fotbalistul care l-a abuzat rasial pe Dawa » Face parte dintr-o familie de sportivi + Tatăl și fratele lui au făcut pușcărie

Garita, reacție dură în „cazul Dawa”: „Trebuie să ai mari probleme să te apuci să trimiți mesaje rasiste sau de ură unei persoane”

„Da, am văzut prin ce trece Dawa și pot înțelege ce simte. Are tot sprijinul meu. Trebuie să ai mari probleme să pui mâna pe telefon și să te apuci să trimiți mesaje rasiste sau de ură unei persoane. Niciodată nu voi înțelege asta. Mult curaj și multă putere pentru Dawa!”, a afirmat Garita, pentru GSP.ro. 

Garita a revenit ulterior cu un mesaj publicat în contul său de InstaStory: „Sunt unele persoane din fotbal care chiar nu gândesc! Cum poți să trimiți mesaje rasiste unei persoane doar pentru că a făcut o greșeală într-un meci? Curaj prietenului meu, Dawa, care e cu adevărat o persoană extraordinară și un jucător incredibil”.

Joyskim Dawa, insultat rasist după Hermannstadt - FCSB

La câteva ore după partida de la Sibiu, fundașul camerunez de la FCSB a publicat o serie de mesaje rasiste pe care le-a primit în urma eliminării din meci.

Fotbalistul i-a dat în vileag pe câțiva dintre aceștia, publicându-le mesajele pe contul său de Instagram. Printre mesajele oripilante se numără: „Ești retardat?”, „Fucking n***a”, „Să mă s***, negrule” și „Mânca-mi-ai p*** de negru”.

Compatriotul lui Dawa, și el ținta rasismului în România, are o reacție dură: „Trebuie să ai mari probleme să faci asta!”
„3 dintre mesajele primite, printre multe altele”, a scris Dawa la InstaStory

Greșelile fac parte din fotbal, dar nimeni nu poate să vină la mine și să mă insulte pe baza culorii pielii. Poți fi dezamăgit, dar ai respect și nu fi rasist. Apropo, banii pe care îi cheltuiți pe pariuri nu sunt treaba și responsabilitatea mea. Sunt plătit să joc fotbal, nu să vă fac pe voi mai bogați. Mulțumesc”, a completat fotbalistul în următorul InstaStory.

VIDEO Joyskim Dawa, după remiza FCSB-ului de la Sibiu: „Le cer scuze colegilor, e vina mea”

Citește și alte știri de actualitate:

Soția lui Dawa a făcut show, după ce fotbalistul a fost abuzat rasial: „Mai bine verificați-vă iubitele. Fetelor din România le place «negrul» meu” + S-a legat de cazul Colțescu

EXCLUSIV Fostul căpitan al lui Dawa i-a trimis imediat un mesaj camerunezului: „Educația din familie îi trădează”

EXCLUSIV Prima măsură luată de FRF, după ce un fotbalist activ l-a insultat rasist pe Dawa

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
demostene1
demostene1  •  22 Septembrie 2023, 18:03

e comic cum baietasii astia se victimieaza zicand "niciodata nu vei intelege" cand aproape toti romanii au fost facuti *** in europa de veste de peste 20 de ani. ei inca se cred prin tarile din vest unde daca se victimieaza gata sare lumea in sus. romanii stiu cum e sa fie facuti tiga..i si cum e sa fie vazut ca cetateni de mana a doua. tupeul lor e nesimtit de acum

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează