FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Așa ceva nu e de competența lui Gigi Becali! Mutările tactice care au făcut diferența în meciul cu Botoșani

Articol de , , - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 07:59 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 08:29

FCSB a făcut câteva mutări tactice extrem de spectaculoase la pauza meciului cu Botoșani, după o primă repriză în care scorul era egal, iar adversarul dominase la șuturi pe poartă și la ocazii. Dar cu Man vârf și cu Moruțan aripă dreapta, partea a doua a avut o singură echipă pe teren.

Trupa lui Toni Petrea bate pas de defilare în Liga 1 și a trecut pe primul loc în clasament după succesul din ultima rundă, 4-1 cu FC Botoșani, sâmbătă seara pe Arena Națională. Partida a avut însă două reprize complet diferite din perspectiva modului în care FCSB a arătat. Prima în care a suferit, a fost condusă și a egalat doar în urma unei imense gafe individuale a lui Șeroni. Dar și o a doua în care și-a strivit adversara, a avut multe ocazii și s-a desprins categoric pe tabelă.

Diferențele între cele două părți sunt explicabile și prin masivele schimbări tactice pe care FCSB le-a făcut în pauza dintre reprize. Nu ca așezare, fiindcă echipa a păstrat același modul de joc, 4-3-3, însă de efectiv în primul rând, fiindcă a făcut două înlocuiri, dar mai ales de poziționare a fotbaliștilor de la mijloc în sus. Practic, din cei 6 jucători, exceptând portarul și apărătorii, doar Șut și-a mai păstrat locul în care a jucat în primele 45 de minute, cel de mijlocaș central defensiv. În rest, pe toate celelalte 5 posturi s-au realizat schimbări.

FCSB în primele 45 de minute, de la mijloc în sus

  • Moruțan, Șut, Fl. Tănase - Man, Buș, Olaru

1-3a fost raportul șuturilor pe poartă în prima repriză în meciul FCSB - Botoșani

1-1a fost scorul indicat de tabelă după primele 45 de minute

În primul rând, Buș a fost scos și în locul său a intrat Vână, care a evoluat ca inter. Vârf central a fost trecut Man, o mutare la care FCSB a mai apelat și în precedentele meciuri. Apoi, Moruțan a fost urcat din inter în extremă dreapta și a evoluat pe postul tradițional al lui Dennis. Apoi, Olaru și Tănase au făcut rocadă. Primul a coborât la mijloc, iar Florin a fost urcat atacant stânga, practic postul său de bază la Viitorul, acolo unde a fost debutat în fotbalul mare de către Hagi.

Mutările au produs o schimbare totală în joc. Moruțan a fost extrem de activ și foarte periculos de fiecare dată când a avut mingea la picior. Și cum raza sa de acțiune s-a mutat 15-20 de metri mai spre poarta Botoșaniului, acțiunile lui au lăsat urme pe tabelă. A scos penalty-ul din care s-a făcut 2-1, după care a pasat pentru golul lui Man de 3-1! Apoi, Man s-a descurcat extrem de bine ca vârf fals, la fel și Vână și Olaru, cel din urmă mult mai util în zona de mijloc a terenului decât ca atacant lateral.

FCSB în repriza a doua, de la mijloc în sus

  • Vână, Șut, Olaru - Moruțan, Man, Fl. Tănase

6-1a fost raportul șuturilor pe poartă în cea de-a doua repriză

3-0a fost scorul reprizei secunde

Foarte probabil că mutările de la pauză au fost realizate cu acordul lui Gigi Becali, care în primul rând și-a dorit să fie scos Buș, cel care l-a înlocuit pe Adrian Petre pe lista indezirabililor. Totuși, permutările de poziții ale jucătorilor și reașezarea lor în teren par să fie apanajul unor gândiri tactice ale unui staff tehnic care arată din ce în ce mai bine la FCSB. Și în plan fizic, dar și în cel tehnico-tactic.

21dintre cele 28 de goluri au fost marcate de tripleta Moruțan - Man - Tănase

Cei mai productivi jucători ofensivi ai FCSB-ului în actualul campionat

FotbalistGoluriPase de gol
Man95
Fl. Tănase91
Moruțan35

De ce îl pregătește FCSB pe Man ca atacant

E foarte posibil ca noul lider al Ligii 1 să apeleze la varianta Dennis Man atacant central tocmai pentru a-l scoate din echipă pe Buș și pentru a-i face astfel loc în primul "11" și lui Moruțan. Mai ales după ce va reveni în echipă și Florinel Coman, trioul din față ar putea să fie Moruțan, Man, Coman, toți cei 3 fiind fotbaliști eligibili U21. Lor li s-ar adăuga alți 3 titulari născuți după 1 ianuarie 1998: portarul Vlad, închizătorul, unde FCSB are 3 variante, toate care respectă regula de tineret, Șut, Simion, Perianu, plus Darius Olaru.

Cum va arăta "11-le" tip la FCSB

Vlad - Crețu, Cristea, Miron, Panțâru - Olaru, Șut (Simion), Fl. Tănase - Moruțan, Man, Fl. Coman

FCSB - FC BOTOȘANI 4-1. Narcis Răducan: „Nu mă surprinde scorul, FCSB este o echipă în creștere”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Bergodi n-a mai crezut în titlu! Cifrele care arată că meciul cu Chindia a fost cel mai slab al Craiovei din acest sezon

Cosmin Contra rămâne și începe lupta cu conducerea: „Am fost păcălit, dar eu nu renunț la greu!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (43)
babahuba
babahuba  •  09 Noiembrie 2020, 13:11
Postat de rammstein_deutschland pe 09 Noiembrie 2020, 12:49

E clar cine sunt acesti postaci fcsbisti !! Unde sunt cei 3 care au speriat fotbalul ...gasim aceeasi postaci care posteaza non stop !! Eu nu cred in postac platit !! Dar cred in jurnslisti multi task !! Nu-i asa bai Andrei ??

5 infrangeri consecutive si locul 15, iar pe tine te freaca grija de "postacii fcsbisti"...

3980873398594792
Liviu Popovici  •  09 Noiembrie 2020, 11:45
Postat de rammstein_deutschland pe 09 Noiembrie 2020, 11:42

Bah voi chiar sunteti chiori sau prosti ?? Voi chiar nu vedeti blaturile acestui om ??? Singurul lucru cinstit care il face acest om ...este mulsul *** !!

:)))))) Uite-l ma cum plange!! O batista, un servetel?

steauaeuna
steauaeuna  •  09 Noiembrie 2020, 14:02
Postat de geogeo pe 09 Noiembrie 2020, 13:34

***

FORTA STEAUA, STEAUA CEA ADEVARATA DIN LIGA 1.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează