FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

EXCLUSIV Fostul internațional dezvăluie în premieră: „Am zis adio naționalei pentru că nu eram un grup unit”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 10:08 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 13:25

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Bogdan Stancu explică în premieră de ce s-a retras din prima reprezentativă la numai 30 de ani.

„Motanul”, 34 de ani, joacă acum la Eyüpspor, în liga a doua turcă. Acesta vorbește deschis despre momentul despărțirii de națională, motivele reale care l-au făcut să renunțe la tricoul echipei naționale în 2017, la doar 30 de ani.

FRF îl așteaptă pe Boloni la București: „Are niște cereri rezonabile. Contract pe două campanii”
SELECȚIONER
FRF îl așteaptă pe Boloni la București: „Are niște cereri rezonabile. Contract pe două campanii”

Bogdan Stancu: „M-am retras de la națională pentru a dedica timp familiei și pentru că nu eram un grup unit”

- Ești omul care a înscris ultimele două goluri ale naționalei României la un turneu final, au trecut 5 ani și jumătate deja, vor mai trece cu siguranță minimum încă doi și jumătate. Nu e cam mare pasa neagră a „tricolorilor”?
 - Echipa națională trece printr-o perioadă dificilă și chiar n-aș vrea să vorbesc mult despre asta. 

- După acel turneu final, insist pe el, naționala noastră a primit multe critici, fiind vorba de o grupă accesibilă. Dar eram la Euro măcar. Ți s-a părut nedrept tratamentul pe care l-ați suportat atunci?
 - Au fost două momente complet diferite. Bucuria pe care am avuto când ne-am calificat la un turneu final, atmosfera fantastică, o experiență incredibilă, și apoi dezamăgirea de după meciul cu Albania. A fost o șansă uriașă să trecem mai departe. Erau atât de mulți fani români în tribune, ne-au susținut atunci și pe bună dreptate cred că au fost supărați pe noi după acel turneu final. Dar așa a fost să fie! Nu mai putem schimba nimic acum.

 - După turneul final, n-a trecut mult timp și ai renunțat la națională. S-a spus că o supărare a ta a fost legată și de criticile apărute... 
- S-au scris atunci multe minciuni. Ca și cum eu renunț pentru că nu mai pot juca în același timp și la echipa națională, și la echipa de club. Că n-aș mai putea din punct de vedere fizic. Niște prostii. M-am retras de la națională pentru că am simțit că trebuie să acord mai mult timp familiei. Și, repet, am fost și foarte dezamăgit după acel turneu final. 

- Dezamăgit de evoluție?
 - Dezamăgit pentru că am simțit că la echipa națională eram mulți jucători valoroși, dar nu mai eram un grup unit. Un grup care să lupte pentru același lucru. Atunci am considerat că e timpul ca eu să mă retrag. Ăsta este adevărul! Eram obișnuiți cu criticile, deci nu asta a fost problema. 

„Golul cu Franța e preferatul meu, deși nu-i cel mai frumos”

- A încercat să te convingă cineva să te întorci? 
- Da, foarte mulți oameni. Cosmin Contra chiar a venit în Antalya, am avut o discuție cu el și cu antrenorul de la echipa de club, Paul Le Guen, cu managerul clubului. Dar până la urmă mi-au înțeles decizia

 - Ai marcat de 14 ori pentru echipa națională, care rămâne reușita preferată?
 - Te voi surprinde! Golul din meciul pierdut cu Franța la Euro! Chiar dacă nu e cel mai frumos gol - a fost din penalty - chiar dacă am pierdut cu 1-2, emoția pe care am avut-o atunci... Atmosfera care era în tribune și bucuria românilor când am înscris rămân momente remarcabile pentru mine. Greu de explicat în cuvinte ce am simțit atunci.

Calificarea la Campionatul European rămâne cea mai mare bucurie și cea mai frumoasă amintire de la echipa națională. A însemnat enorm pentru mine. Ăsta e visul oricărui jucător atunci când se apucă de fotbal. Fiecare moment în tricoul echipei naționale îmi va rămâne în memorie. Sunt amintiri pe care le voi căra cu mine toată viața. Sunt recunoscător pentru că mi s-a dat șansa să trăiesc așa ceva, să îmbrac tricoul naționalei
 – Bogdan Stancu

VIDEO Ilie Stan: „L-aș numi selecționer pe Edward Iordănescu! E cea mai bună variantă”

Citește și: 

Boloni e „somat” de un coleg de generație: „Vino la națională! De ce mai vrei bani?!”

Schema incredibilă a lui Răzvan Burleanu » În timp ce fotbalul masculin se afundă tot mai grav, preşedintele FRF a crescut cu 140% masa de votanţi dinspre fotbalul feminin!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
cky33
cky33  •  06 Ianuarie 2022, 22:06

Cele 2 goluri de la euro16 ale lui Stancu sunt cele mai frumoase goluri ale jucatorilor romani, aviz amatorilor. pe youtube, sunt primele apoi vin roberto carlos si zidane

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Ianuarie 2022, 15:58

...omul se multumeste cu putin ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează