FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

EXCLUSIV // VIDEO Cum era să fie împușcat Rodion Cămătaru: „Am făcut o greșeală. Mi-au trecut gloanțele pe la ureche”. Ce face acum, la 65 de ani

Rodion Cămătaru/ foto GSP
Rodion Cămătaru/ foto GSP

Articol de , - Publicat joi, 08 februarie 2024 09:00 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 14:56

Rodion Cămătaru, 65 de ani, a povestit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor cum era să fie împușcat accidental în timpul Revoluției din 1989, în Craiova. În prezent, își împarte viața între familie, nepoți și sportul pe care îl face aproape zilnic.

Legendarul atacant Rodion Cămătaru, 65 de ani, a fost aproape de a fi împușcat accidental în zilele teribile ale Revoluției din 1989. Conform celor mai recente date oferite de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Revoluția română din 1989 a făcut, în total, 5.205 victime, dintre care 1.116 morți și 4.089 de răniți.

Rodion Cămătaru, poveste personală de la Revoluție: ”Era haos peste tot și-n Craiova, mi-au trecut gloanțele pe la ureche, în bloc”

După ce a lăsat Craiova Maxima și a semnat cu Dinamo, pentru a avea posibilitatea să se transfere în Occident, Cami s-a transferat în Belgia la Charleroi. S-a întors în decembrie 1989 acasă, în Bănie, ca să fie alături de familie de Sărbători. A recunoscut că nu și-ar fi închipuit ce magnitudine urmau să aibă acele zile, ce-au dus la căderea regimului ceaușist.

”Eram în Belgia când a început Revoluția. Și am făcut o greșeală că am revenit în țară, aveam vacanță de la echipa de club. Am greșit având în vedere ceea ce mi s-a întâmplat ulterior. Nu credeam că e adevărat ceea ce se petrecea, ci doar că e ceva așa, pe moment, cu Nicolae Ceaușescu.

Am aterizat la Constanța, n-am putut ajunge la București. Apoi a fost greu ca să mă întorc în Belgia, am plecat din Budapesta, că era tot închis în România.

Dacă am avut emoții? Mari! Mi-aduc aminte că am ajuns acasă, în Craiova, la bloc, s-a tras pe deasupra mea! A doua zi, de-abia revenit, mi-au trecut gloanțele pe la ureche!

Și în Craiova s-a tras mult, prin zona centrală, era haos peste tot. Mai ieșeam, nu stăteam doar în casă. Am realizat că am făcut o gafă revenind în țară”, a declarat Cămătaru pentru GSP.ro.

Am fost șocat de căderea lui Ceaușescu, apoi de uciderea lui. Erau și multe lucruri neadevărate, spuse la acel timp, ulterior, am aflat că nu e așa. Eu transmiteam, fără să știu, de la TV, că sunt mii de oameni uciși, vorbeam în Belgia. Cluburile din Belgia și din Olanda au transmis ajutoare
Rodion Cămătaru

Rodion Cămătaru despre viața lui la 65 de ani: „Mi-e greu când nu fac sport o zi”

Acum, în vârstă de 65 de ani, Rodion Cămătaru a explicat cum își împarte viața între familie și rutina zilnică.

”Cu nepotul merg la fotbal de trei ori pe săptămână. Îl susțin, să vedem ce va face, are 8 ani acum. Știe cine a fost bunicul, l-am dus la stadion, știe de pe internet mai multe despre mine. Am și o nepoțică.

Caut mult mai multă liniște, o să vedeți și voi! Fac sport în continuare, sunt dependent. O oră și jumătate, ca la serviciu, la sală, la recuperare. Mi-e greu când nu fac o zi, sunt plecat, de-abia aștept să mă întorc acasă să fac sport”, a povestit Rodion Cămătaru.

73de selecții a adunat Cami la echipa națională, marcând 21 de goluri

6trofee a adunat fostul atacant cu Universitatea Craiova

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Rodion Cămătaru, amintiri de la primul Euro al României: „Era cineva de la Federație care dormea cu banii în sân!” + Cum era îmbiat să fugă din țară: „Fata îmi trimitea scrisori”

EXCLUSIV // VIDEO Viața unui fotbalist ceh sosit de 7 luni în România: „Bucureștiul stă mai bine decât Milano la acest capitol”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
dmarci
dmarci  •  09 Februarie 2024, 12:07

ma intreb ce misiune a avut de a venit tocmai din BELGIA...Agenturile nu erau chiar niste inventii...sau ,ce interese sunt acum sa se lanseze aceste posibile scenarii ?

paolo13
paolo13  •  09 Februarie 2024, 08:32
Postat de kordell pe 08 Februarie 2024, 15:51

Cami este caine !

Cami este caine de curte...

VasileNastase
VasileNastase  •  08 Februarie 2024, 15:57

Cămătaru Rodion a fost un atacant superbun m-a bucur sa văd ca se scrie despre el ,ce dacă nu a avut nimic cu revoluția mai bine citesc despre el decât de Irinel Columbeanu ce a făcut Columbeanu pt România .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează