FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Nemaivăzut din anii '90: Becali „separă” FCSB de restul Ligii 1! Nimeni nu are acces la ce fac elevii lui Toni Petrea

Articol de GSP - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 07:34 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 07:34

FCSB e unica echipă ce pleacă să se antreneze în străinătate, în Antalya, celelalte rămân să se pregătească în România. E o situație cum n-a mai fost întâlnită de la începutul anilor '90

Nicio echipă din prima ligă nu rămânea în România, acum rămân aproape toate! Numai FCSB a plecat în Antalya, celelalte se vor antrena acasă. Roș-albaștrii s-au pregătit aseară pentru prima oară în Turcia și vor reveni la București pe 14 ianuarie, înaintea meciului cu Astra, din prima etapă a anului 2021. Restul de 15 formații rămân cantonate în România. Motivele sunt diverse: economisirea, condițiile grele de călătorie, cu teste Covid obligatorii, perioada de pregătire foarte scurtă.

Cine e puștiul pe care Becali cere 150 de milioane de euro și merge cu FCSB în cantonament

FCSB a ținut să plece în Antalya pentru vremea mai bună și pentru condițiile de antrenament mai bune. Celelalte echipe au renunțat la astfel de avantaje și se pregătesc acasă. Timpul este, oricum, foarte scurt. De la Forban n-a mai fost așa Prima etapă din anul acesta e programată pentru 12 ianuarie, deci cine ar pleca acum în străinătate ar trebui să se întoarcă peste o săptămână. Cu tot cu transportul, nu mai rămân suficiente zile încât să merite deplasarea.

Situația aceasta anulează o tradiție la care aderaseră cluburile românești, să-și mute jucătorii în străinătate și vara, și iarna. Destinațiile obișnuite pentru iarnă erau Turcia, Spania, Cipru. De la mijlocul anilor '90, formațiile din Divizia A au ales mereu străinătatea pentru antrenamentele din iarnă, din momentul în care antrenorii au renunțat la programul vechi, de inspirație sovietică, cu cantonamente la munte, cu o pregătire fizică foarte dură.

Partea bună în România: vremea le convine

Echipele se pot antrena și în România în zilele următoare, pentru că temperatura nu va fi de speriat. Pentru azi sunt estimate 11 grade, minima va fi vineri, 3 grade. Prognoza vede ploi, nu și ninsori, deci terenurile ar trebui să se păstreze în condiții bune. În alți ani, cluburile erau obligate și de vreme să programeze cantonamente în străinătate. 

FCSB s-a păcălit în 2012, a revenit prea devreme la București atunci când urma să joace cu Twente în Europa League, vremea era foarte urâtă și jucătorii pe care îi conducea Ilie Stan s-au pregătit pentru o vreme într-un balon care a cedat, ajunseseră să nu mai poată face antrenamente din cauza frigului și a viscolului. Roș-albaștrii au fost eliminați atunci de olandezi, 1-0 și în tur, și în retur pentru trupa din Enschede.

Cantonamentul FCSB costă cât un salariu 

Economia reprezintă un criteriu important pentru care românii au ales să se antreneze acasă, într-un sezon în care încă mai sunt afectați de pandemie. Bani din bilete nu mai există deloc, sponsorii sunt și ei în criză. Iar cheltuiala cu cantonamentul invernal nu era deloc de neglijat. 

FCSB va plăti aproximativ 50.000 de euro ca să se antreneze în Turcia de ieri până pe 14 ianuarie! Suma e una considerabilă în Liga 1, constituie media salariului anual pentru un fotbalist. Sunt formații de succes, așa cum sunt Clinceni și UTA, la care 50.000 de euro anual înseamnă un salariu pentru un fotbalist important.

Citește și alte știri despre FCSB: 

Moruțan vrea să plece de la FCSB, dar Becali ezită! Ultimele detalii: clubul are legătură cu Manchester City

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
1948forever
1948forever  •  04 Ianuarie 2021, 10:31

pe scurt, fcsb are bani, restulo e sarakii. cu banii pe care ii da fcsb pe cantonament, manca dinamo 2 luni

valentindragobete
valentindragobete  •  04 Ianuarie 2021, 09:49
Postat de leutoltean pe 04 Ianuarie 2021, 08:52

Turcia nu are 2-3 cazuri pe zi, așa că sperăm că la întoarcere vor sta 14 zile în caractină :)))

Spera mai bine sa-ti ascuți gheara cat mai bine, sa nu te ramesti inainte de folosire

leutoltean
leutoltean  •  04 Ianuarie 2021, 08:52

Turcia nu are 2-3 cazuri pe zi, așa că sperăm că la întoarcere vor sta 14 zile în caractină :)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează