FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV / VIDEO Interviu-eveniment cu Cătălin Cîrjan, puștiul adus de Rapid de la Arsenal: „David Luiz m-a învățat că dacă muncesc, mi se întoarce înzecit”

Cătălin Cîrjan (foto: Cristi Preda/GSP) +34   FOTO
Cătălin Cîrjan (foto: Cristi Preda/GSP)

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 14:42 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 15:57

Cătălin Cîrjan (20 de ani) a fost adus de Rapid împrumut de la Arsenal Londra, una dintre loviturile realizate pe piața transferurilor. Tocmai a evoluat în premieră pentru giuleșteni în amicalul cu DAC Dunajska Streda (1-1), a intrat în repriza secundă, a încercat să-și arate personalitatea în joc și să impresioneze, prezentându-și glezna fină în fața lui Adrian Mutu. 

Este așteptat să joace din nou, poate chiar titular, sâmbătă, de la ora 12:00, în al doilea amical al stagiului, cu maghiarii de la Gyor. Mijlocașul ofensiv de 20 de ani s-a prezentat în fața suporterilor giuleșteni, mai ales că, după mult timp, rapidiștii trag speranță că vor câștiga campionatul din nou, după o pauză de două decenii.

Descoperiți-l pe Cătălin Cîrjan într-un portret în care spune cine este ca om și ca fotbalist.

Cătălin Cîrjan: „Am venit la Rapid să joc fotbal, să câștig titlul, apoi să revin la Arsenal”

Cătălin știe până unde să se întindă cu promisiunile: „Sunt un jucător de fotbal, în primul rând, sunt un familist și sunt fericit să fac ceea ce iubesc. Nu pot să spun că este o presiune extraordinară pe mine, nu citesc astfel de lucruri, am venit la Rapid ca să joc fotbal. 

La Arsenal Londra am fost pe bancă de câteva ori, dar nu am jucat. Îmi doresc să revin acolo, de la anul să intru în calculele primei echipe, să joc. Am venit la Rapid ca să câștig titlul. Acum contează prezentul. Mă simt foarte bine cu grupul de aici, băieții m-au primit foarte bine și sunt fericit că sunt la Rapid”.

Ce a învățat Cătălin Cîrjan la Arsenal: de la nutriție la cât și cum să se odihnească

Copilul din Berceni a ajuns de patru ani la Academia lui Arsenal Londra, a parcurs etapele, urcând treaptă cu treaptă. Ce a învățat acolo? „Mi s-a schimbat mentalitatea, am învățat tot felul de lucruri noi. Cum ar fi chestii despre nutriție, lucruri despre care nu se vorbește foarte mult în România. 

Am învățat că somnul este foarte important. Am învățat ce să mănânc, ce suplimente să iau. Și am învățat că tot ceea ce trebuie să fac este doar pentru fotbal, de dimineața până seara”, a povestit tânărul mijlocaș.

250 de mii de euroeste cota lui Cîrjan conform transfermarkt

Viața lui Cătălin Cîrjan la Arsenal: „Am avut onoarea să mă împrietenesc cu David Luiz”

A fost în preajma superstarurilor „tunarilor” în ultimii ani. A reușit să-și facă un amic, pe stoperul brazilian David Luiz: „Cu foarte multe vedete am interacționat. Dar David Luiz a rămas în memoria mea. Țin minte că am făcut un meci cu echipa mare și trebuia să-l țin, la cornere. Când am ajuns lângă el, am rămas uimit. «Pe cine țin eu aici?! A câștigat Champions League, este un fotbalist extraordinar». 

2 goluria marcat Cătălin pentru Arsenal U21 în 22 de partide în ediția precedentă

Apoi, am avut onoarea să mă împrietenesc cu el, să-mi spună din experiența lui, să mă învețe pur și simplu. Mi-a zis că e foarte importantă munca. «Dacă muncești tot timpul, o să ți se întoarcă înapoi, înzecit!», îmi spunea mereu. 

Da, visez să fiu superstar, jucător de top adică. Doresc să mă întorc să joc acolo, la acel nivel. E visul meu, de aceea m-am dus la Arsenal, să joc pentru prima echipă. Am evoluat într-un meci amical pentru prima formație, dar eu vreau mult mai mult".

Jucătorii de la Arsenal își văd de treabă. Vin la antrenamente, dau totul, sunt oameni normali, modești, muncitori. Mister Mikel a avut un rol foarte important, ne-a ținut uniți, de aceea au fost și rezultate. Poate de la televizor, oamenii pot spune că unul e așa, altul e altfel, dar eu îți spun din interior: toți sunt oameni de calitate!

- Cătălin Cîrjan, mijlocaș Rapid

Cătălin Cîrjan ascultă BUG Mafia: „Mă bagă în meci”

Jocuri pe calculator, social media? „Nu sunt pasionat, deși mă mai joc fotbal pe PlayStation. O să schimb Arsenal cu Rapid de-acum. La Arsenal, mă introduceam în primul 11, eram bun. Am adresă de instagram, mă mai uit pe rețelele de socializare, dar eu gândesc fotbalul de dimineața până seara, am 3-4 antrenamente, plus refacere, fac totul ca să fiu fotbalist”, a comentat Cătălin. 

Muzică? „Înaintea meciurilor, mai ascult BUG Mafia, să intru în ritmul de joc. Nu e muzica generației mele, neapărat, dar îmi place «școala veche», mă bagă în meci", a dezvăluit mijlocașul.

4 meciuria adunat actualul rapidist în lotul primei formații a „tunarilor” în Europa League, în sezonul precedent

Cătălin Cîrjan s-a născut în sezonul ultimului titlu câștigat de Rapid și Arsenal

Era bebeluș când Rapid a câștigat ultimul titlu de campioană, în primăvara lui 2003, cu Mircea Rednic - antrenor, Răzvan Lucescu - vicepreședinte, Dolha, Iencsi, Maftei, Raț, Ilyeș, Sabău, Bratu, Niță și Daniel Niculae, printre jucători. 

Aș vrea să le mulțumesc rapidiștilor pentru toate mesajele frumoase ce mi le-au trimis, voi da, vom da, totul pe teren, de-abia îi aștept la stadion.

- Cătălin Cîrjan, mijlocaș Rapid

„Nimic nu este întâmplător în viață. Poate fi un semn, cred în astfel de lucruri, eu de-abia mă născusem în sezonul ce-a marcat ultimul titlu de campioană pentru Rapid. Din România n-am ținut niciodată cu o echipă anume. 

Am crescut cu generația domnului Mutu, a domnului Chivu. Mă mai uit acum la videouri pe YouTube, ale dânșilor, dar n-am un idol, iau ce este mai bun de la fiecare. 

Când eram mic, tata mi-a cumpărat un tricou cu numele și numărul lui Thierry Henry de la Arsenal, a fost și acesta un semn! Așa am prins drag de fotbal, iar peste ani am ajuns la Arsenal”, a comentat puștiul. 

Citește și: 

Gică Hagi a primit o ofertă oficială din Premier League pentru un jucător de-ai lui + Campioana mai are o propunere și din Germania

Negocieri avansate » Dan Petrescu, aproape să transfere titularul de la CFR Cluj

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
emil1986
emil1986  •  01 Iulie 2023, 08:33
Postat de Normal pe 30 Iunie 2023, 17:29

Super fotbalist ! Super caracter !

In interviuri, da, e suprfotbalist. Pe tren ... :))

David2006
David2006  •  30 Iunie 2023, 22:47

Salut.nu vad de ce tot promovati acest copil asa de mult.nu a demonstrat nimic deocamdata(tare mi-as dori sa-mi de-a peste nas) .nu poti sa ii dedici un titlu de Interviu Eveniment.si in Gazeta.este foarte arogant si plin de ura .se vede ca trateaza totul cu superioritateca doar vine de la Arsenal.are 20 de ani si nu are macar 2 minute la echipa mare.nu le mai da-ti importanta.la 20 de ani sigur era imprumutat la o echipa din zona de obicei Championship.o sa vedem in 2 ani unde va ajunge cu atitudinea asta ca de talent nu poate fi vorba.Octavian Popescu are aceeasi virsta si joaca de mult la Seniori.Andrei Ivan la fel si multi altii .poate gresesc Dar deocamdata nu a demonstrat nimic pe nicaieri.il promovati si bsgati in seama prea mult.subt baietii de la Farul care sunt campioni la 17,18 ani nu le-a luat nimeni nici un interviu.va salut

Normal
Normal  •  30 Iunie 2023, 17:29

Super fotbalist ! Super caracter !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează