FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FOTO Locul lui Cătălin Hîldan, neatins de 21 de ani » Imagine emoționantă din vestiarul lui Dinamo

Cătălin Hîldan, idolul peluzei dinamoviste, ar fi împlinit astăzi 45 de ani. Amintirea „Unicului căpitan” este păstrată vie în vestiarul „câinilor”. +10   FOTO
Cătălin Hîldan, idolul peluzei dinamoviste, ar fi împlinit astăzi 45 de ani. Amintirea „Unicului căpitan” este păstrată vie în vestiarul „câinilor”.

Articol de - Publicat marti, 05 octombrie 2021 10:25 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 12:02

Azi, dinamoviștii comemorează 21 de ani de la decesul lui Cătălin Hîldan. Amintirea „Unicului căpitan” este păstrată vie în vestiarul „câinilor”. 

5 octombrie 2000 a fost ziua în care dinamoviștii l-au pierdut Cătălin Hîldan. De-atunci au trecut 21 de ani, dar spiritul „Unicului căpitan” a rămas viu în peluza care îi poartă numele. Tricoul cu numărul 11 a fost retras, iar locul său din vestiar a rămas neatins. O imagine emoționantă din vestiar a fost surprinsă de Gazeta Sporturilor luna trecută: scaunul lui Hîldan, păstrat la loc de cinste.

Locul lui Cătălin Hîldan, neatins de 21 de ani » Imagine emoționantă din vestiarul lui Dinamo
Scaunul pe care stătea Cătălin Hîldan, păstrat la loc de cinste în vestiarul lui Dinamo

Momente emoționante la Dinamo - UTA » „Câinii” l-au comemorat pe Cătălin Hîldan

Meciul dintre Dinamo și UTA, din etapa a 11-a din Liga 1, a reprezentat momentul în care dinamoviștii au comemorat 21 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan.

Jucătorii lui Dinamo au intrat pe teren cu tricouri negre, care aveau imprimat pe spate numărul 11, purtat de Hîldan și retras de Dinamo, iar pe partea din față era chipul fostului jucător.

Înainte de meci s-a ținut un moment de reculegere, iar lovitura de start a dat-o Cătălin Hîldan jr., nepotul fostului fotbalist, care joacă pentru Dinamo 2. Cei aproximativ 1200 de fani prezenți la meci au aplaudat momentul și i-au scandat numele lui Cătălin Hîldan.

+6 FOTO

Cătălin Hîldan, idolul fanilor dinamoviști

Fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria „Unicului Căpitan”, iar de-a lungul timpului i-au dedicat regretatului fotbalist o serie de momente speciale, precum mesaje, scenografii emoționante sau lampioane aprinse pe stadion.

În minutul 74 al meciului amical dintre SN Olteniţa - Dinamo, Hîldan, care avea 24 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, decesul fiind constatat de medicii de la spitalul din Olteniţa. De atunci, Dinamo a decis retragerea tricoului cu numărul 11, iar fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria "Unicului Căpitan".

Născut pe 3 februarie 1976, Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie. Acesta a avut și 8 convocări pe echipa națională, pentru care a marcat un gol.

Un băiat extraordinar, un adevărat căpitan. Era un lider în vestiar. Ăsta a fost CĂTĂLIN HÎLDAN, un luptător, d-aia îl iubim şi nu-l vom uita niciodată. Am crescut împreună, țin legătura în permanenţă cu familia şi în fiecare an, pe 5 octombrie, mă duc la mormântul lui
- Florentin Petre

A fost o onoare şi o mândrie pentru mine că am putut să fiu coleg şi, mai ales, să-l cunosc ca om. Înainte de a fi un jucător extraordinar, fantastic, a fost un om de o calitate sufletească extraordinară. Sunt prea puţine cuvinte pentru a-l descrie pe CĂTĂLIN HÎLDAN, omul şi jucătorul
- Ionel Dănciulescu

Era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al lui Dinamo în teren. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Un băiat de suflet, un om de caracter, de pus la rană. Visul lui era să ardă până la ultima picătură de energie în fotbal. Eu l-am numit direct căpitan, după plecarea lui Ionuț Lupescu, nu l-a ales vestiarul. A luat-o ca pe o obligaţie pentru a duce echipa să câştige, nu a comentat în niciun fel. El nu avea în cap decât ideea de a câştiga, nu ştia altceva, nu cunoştea cuvântul eșec. Era un învingător înnăscut. CĂTĂLIN HÎLDAN face parte din panoplia de aur, de sacrificiu pe care a avut-o Dinamo
- Cornel Dinu

VIDEO Daniel Florea încă păstrează iconiția lui Cătălin Hîldan

Citește și alte știri despre Dinamo:

Mircea Lucescu despre o revenire la Dinamo: „O să vină o vreme când o să pun și eu umărul”

Florin Răducioiu vrea la Dinamo: „Încă sunt tânăr, vreau să dau ceva echipei”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
boogeyman68
boogeyman68  •  05 Octombrie 2021, 11:13

Dumnezeu sa-l odihneasca!

creeperno115
creeperno115  •  05 Octombrie 2021, 22:43

Scaunul ala e de acum 21 ani

morzadobflicster
morzadobflicster  •  05 Octombrie 2021, 17:42

Mie mi se pare mai degraba batjocura, sa pui un scaun intr-un colt unde nu s-ar putea strecura nici macar un copil, sa pui un scaun numai bun de casat, si sa legi de el o sfoara sau un siret desperecheat, si numele scris cu carioca... Pai daca ar fi trait, nu ar fi fost nici o onoare pentru Hildan sa stea pe scaunul ala, ci o pedeapsa, o batjocura... De-asta au ajuns astia de la Dinamo unde au ajuns, in pragul disparitiei, pentru ca la ei totul se face amatorist, ca sa scape de o grija..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează