FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Pe burta goală în Conference League! Fotbaliștii lui CFR Cluj simt din plin efectele eliminării din Ligă!

Armenii de la Pyunik i-au lăsat pe clujeni cu buzunarele goale / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj +8   FOTO
Armenii de la Pyunik i-au lăsat pe clujeni cu buzunarele goale / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj

Articol de - Publicat marti, 19 iulie 2022 08:00 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 09:17

CFR CLUJ. Jucătorii lui Dan Petrescu au ratat bonusuri de zeci de mii de euro după ce au fost eliminați de Pyunik Erevan din preliminariile UCL și nu vor primi nimic suplimentar pentru eventuala calificare în grupele Conference League, cea de-a treia competiție europeană. 

Decisă să încerce calificarea în grupele Champions League sau măcar Europa League, pentru a-și mai echilibra bugetul, CFR s-a văzut trezită la realitate de modesta formație armeană Pyunik Erevan, care a azvârlit-o din primul tur direct în preliminariile Conference League. 

O competiție în care recompensa pentru calificarea în grupe este de numai 2,94 milioane euro, mult sub UCL (15,64 milioane euro) și mai mică decât în UEL (3, 63 milioane euro).

Dan Petrescu ar lua 50.000 euro

Când s-au întocmit contractele jucătorilor din Gruia, aceștia aveau prime consistente pentru situațiile în care echipa ar fi reușit să prindă grupele UCL sau UEL. 

Astfel, fotbaliștii lui Dan Petrescu urmau să încaseze, în funcție de salariile stagionale, bonusuri între 25.000-50.000 de euro dacă se calificau în Liga Europa sau între 50.000 - 100.000 de euro pentru grupele Ligii Campionilor. 

În schimb, chiar dacă ar ajunge la nivelul respectiv în Conference League, fotbaliștii ardelenilor nu vor mai încasa niciun bonus.

În această situație, doar în contractul lui Dan Petrescu apare o recompensă de 50.000 de euro. Tehnicianul ar fi primit 700.000 de euro dacă ar fi dus echipa în grupele UCL și 300.000 de euro pentru UEL.

CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: FacebooK@ CFR Cluj
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: Imago Images
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: Imago Images
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: FacebooK@ CFR Cluj
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: FacebooK@ CFR Cluj
+4 FOTO

Salariul pe martie, dar nu toți integral

Deocamdată, clubul din Gruia continuă să se confrunte cu probleme financiare la zi. De curând au fost achitate salariile jucătorilor pe luna martie, dar nu la toți integral. Cei cu contracte mai mici de 10.000 de euro au luat toți banii, ceilalți în proporție de 60%-75%. 

Sunt, de asemenea, restante primele de victorie din sezonul trecut (1.000 de euro de jucător), precum și bonusul pentru cucerirea celui de-al 5-lea titlu consecutiv.

CFR ar juca în turul 3 din Conference League cu campioana Belarusului

Pe 21 și pe 27 iulie (în deplasare), CFR va disputa turul 2 preliminar din Conference League cu Inter d'Escaldes. Luni a avut loc tragerea la sorți și pentru turul 3, în care, dacă vor trece de echipa din Andorra, ardelenii vor întâlni campioana Belarusului, Shakhtyor Soligorsk, aflată acum pe locul 8 în campionat după 15 runde (are 3 jocuri mai puțin). 

Din cauza războiului din Ucraina, echipa din Belarus nu poate juca acasă în cupele europene. Cu Maribor (0-0, 0-2) în turul 1 preliminar din UCL, Shakhtyor a jucat în Turcia meciul considerat pe teren propriu. 

Dar, conform playsport.ro, bielorușii n-ar vrea să mai repete experiența și ar putea fi de acord să joace ambele manșe la Cluj. Partida tur, cu CFR gazdă, ar urma să se joace pe 4 august. Shakhtyor are liber în turul 2 Conference League.

12,9 milioane de euroeste valoarea de piață a lotului lui Shakhtyor Soligorsk, care este antrenat de Sergey Tashuev (63 ani), în timp ce lotul lui CFR Cluj este evaluat la 29,6 milioane euro

VIDEO Denis Alibec spune tot! Ce n-a mers la CFR Cluj și de ce nu poate vorbi mai multe: ”Cu Șumudică totul a fost în regulă! Cu Dan Petrescu nu”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Ce lovitură a încercat CFR Cluj! Varga a vrut să-l înlocuiască pe Dan Petrescu cu antrenorul aflat pe lista Barcelonei

Rapid mai vrea jucători de la CFR Cluj » PATRU nume pe listă, inclusiv un fotbalist abia transferat de Dan Petrescu!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
Dobermannul
Dobermannul  •  19 Iulie 2022, 10:55

Ei, simt. Ce e prima data cand sunt eliminati din Europa si dupa cu ajutor federal castiga tot ce pot la intern? Finul Burleanu cu fluierasii lui sa traiasca.

alexiosas
alexiosas  •  19 Iulie 2022, 10:10
Postat de dinamo100 pe 19 Iulie 2022, 09:44

Intotdeauna m-am intrebat de unde stiu ziaristii sumele trecute in contractele jucatorilor si antrenorilor. Foarte probabil ca nu le stiu, dar speculeaza pe baza unor informatii indirecte care pot fi false.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexiosas
alexiosas  •  19 Iulie 2022, 10:08
Postat de vasileroaita pe 19 Iulie 2022, 10:00

Păi, e normal să nu primească bonusuri de obiectiv dacă nu au îndeplinit obiectivul!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează