FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Cum vrea CFR Cluj să scape de Chipciu » Mijlocașul ia o sumă uriașă doar pentru antrenamente!

Alexandru Chipciu // FOTO: Imago
Alexandru Chipciu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2022 07:06 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 08:09

Dan Petrescu nu îl mai primește pe Chipciu în programul lui CFR Cluj. Contractul mijlocașului e greu de reziliat fără achitarea unor despăgubiri foarte mari, iar mijlocașul de 33 de ani nu renunță la bani.

CFR se află în pragul încă unui litigiu costisitor după ce clubul a devenit dator cu 500.000 de euro către Arlauskis, pe care îl dăduse afară. De data aceasta, vișiniii vor să scape de Alex Chipciu și costurile sunt aproape la fel de mari ca în cazul portarului lituanian.

Chipciu s-a certat cu Petrescu la petrecerea de celebrare a câștigării campionatului și de atunci a devenit indezirabil, antrenorul nici nu-l mai primește în programul echipei.

Mult chin, dar victorie! Bancu o răpune pe Finlanda în Giulești și aduce României primele puncte în Nations League » Clasamentul ACUM
ROMÂNIA - FINLANDA 1-0
Mult chin, dar victorie! Bancu o răpune pe Finlanda în Giulești și aduce României primele puncte în Nations League » Clasamentul ACUM

Conducerea a încercat să-l convingă pe Alex să semneze acum pentru rezilierea contractului care ar expira în vara anului următor.

Fotbalistul a refuzat propunerea și continuă să se antreneze singur, separat de echipă. Ca să încheie colaborarea fără acordul jucătorului, CFR ar trebui să-i achite 340.000 de euro, salariul pentru un sezon, plus niște bonusuri.

Chipciu a dus-o pe CFR Cluj în grupele Conference

Situaţia economică a campioanei este, oricum, una fragilă, chinuită de datoriile foarte mari pe care le-a acumulat societatea, așa că patronul Varga nu-și permite să-l mai despăgubească și pe Chipciu cu o sumă foarte mare.

Alex nu a fost în niciun moment într-o relație bună cu Petrescu. El a apărut în 23 de partide în sezonul trecut din Liga 1, dar a fost titular numai în șapte meciuri.

În prima parte a stagiunii, când Șumudică îi conducea pe vișinii, Chipciu a marcat un gol foarte important la Banja Luka, în minutul 118, un gol care le-a permis clujenilor să meargă în grupele Conference League. A fost 1-2 în Bosnia și campioana României a continuat parcursul european deoarece ea învinsese acasă cu 3-1.

62 de meciuria bifat Chipciu pentru CFR în Liga 1 în trei sezoane pe care le-a petrecut în Gruia. A marcat cinci goluri. El a semnat cu Clujul în vara anului 2019, după ce reziliase contractul cu Anderlecht

Alex a mai înscris apoi un gol care a contat, într-o remiză cu FCSB, 3-3. Momentele acestea bune nu i-au creat un statut mai bun în lot, dimpotrivă, a ajuns să nu mai fie primit în antrenamente. 

47 de prezențeși șase goluri a strâns Chipciu în echipa națională. Nu a mai evoluat în tricolor din 2019, selecționerii l-au ignorat de atunci fiindcă el nu a fost în niciun moment un titular de bază al CFR-ului

VIDEO Dan Șucu: „Înțeleg foarte greu modelul de business de la CFR Cluj”

Citește și:

CFR are din nou asul în mânecă pentru Europa: garantul care aduce milioane de euro

Pe cine a luat Dan Petrescu? „Sărbătoare” la Poznan și Sofia după transferul anunțat de CFR Cluj: „În sfârșit am scăpat!” + „Le-ați dat voi bani să-l ia?”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (13)
007claudiu
007claudiu  •  11 Iunie 2022, 17:57
Postat de Delia29 pe 11 Iunie 2022, 08:31

Eu l-as tine pe Chipciu. I-a scos in multe meciuri. As renegocia cu el contractul si l-as folosi doar in Liga 1

Un mijlocaș bun, merita măcar un an la CFR Cluj, în special când din sezonul viitor se va juca sistem grupe în Cupa României, deci vor avea nevoie de jucători cu experienta.

adriann_
adriann_  •  11 Iunie 2022, 13:58

Si cel mai important, Sumi a bifat deja principalul obiectiv pentru care semnase, a castigat grupa in care era Shabab in Cupa Campionilor Asiei...

adriann_
adriann_  •  11 Iunie 2022, 13:49
Postat de daniaania pe 11 Iunie 2022, 10:54

Nu Petrescu la adus la CFR ci Marian Copilul pe suma asta de bani.A fost un esec și nu singurul făcut de fostul președinte.De aceea lah dat afara împreună cu mai mulți inclusiv Sumi.

Sa fim seriosi, cand iti da cineva gol in min 118 si te califica in grupele unei competitii europene nu poti sa zici ca transferul lui a fost un esec. Greseala a fost de fapt indepartarea lui Sumudica, echipa a revenit la stilul ultra-defensiv al lui Dan Petrescu si a castigat campionatul mai greu decat ar fi facut-o cu Sumi. Eu nu cred ca Dan Petrescu trecea de Steaua Rosie Belgrad, iar pierderea unor jucatori ca Arlauskis inca n-a fost compensata de transferurile facute. Ba pleaca si Omrani etc. Apropo, Sumudica a urcat deja pe 4 cu Shabab si a ajuns la 2 puncte de locul 3 (ultimul care duce in competitiile asiatice inter-cluburi). Dupa mine CFR a gresit grav cand l-a demis.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează