FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Portretul noului jucător de la CFR Cluj! Cum l-a caracterizat fostul antrenor pe fotbalistul lui Șumudică

foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP

Articol de - Publicat luni, 21 iunie 2021 07:15 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 08:38

Bogdan Andone l-a antrenat la Astra pe Daniel Graovac și îl caracterizează pe noul fundaș al CFR-ului. Clujenii l-au adus gratuit, după ce bosniacul a reziliat contractul cu formația din Giurgiu.

Clujul continuă să-și completeze lotul în timpul pregătirii. L-a luat și pe Daniel Graovac, un fundaș central în vârstă de 27 de ani fost la Astra în ultimele două sezoane.

Bosniacul a terminat cu trupa din Giurgiu pe poziția a treia în 2020, acum a retrogradat, la capătul unei stagiuni în care fotbaliștii fostei campioane au refuzat să se mai implice serios în meciuri, enervați de faptul că nu fuseseră plătiți de patru luni. Lui Graovac, Astra nu îi achitase chiria de 18 luni!

El a reziliat contractul cu clubul și a semnat cu CFR. Ce fel de jucător e bosniacul și cu ce ar putea el să contribuie în formula lui Șumudică? Bogdan Andone l-a antrenat pe Graovac la Astra și îl cunoaște foarte bine și pe Șumi, al cărui cumnat este.

Cine este Daniel Graovac, noul transfer de la CFR Cluj

Andone îl apreciază pe Daniel mai ales datorită comportamentului. „E un caracter foarte bun, extraordinar! Spirit de luptător, clasic jucătorilor ex-iugoslavi. Dă totul pentru echipă", spune Andone.

Calitățile de fotbalist îl fac un fundaș „din școala veche", un stoper foarte agresiv preocupat să-și marcheze „la sânge" adversarii, după cum îl descrie Bogdan.

3 meciuria jucat Graovac în naționala Bosniei, o selecționată pentru care a evoluat ultima oară în ianuarie 2018, într-un amical cu Mexic, pierdut de bosniaci cu 0-1

Este excelent la jocul de cap, mai ales în faza defensivă, câștigă multe dueluri. E agresiv, face un marcaj aproape de atacant, își presează adversarul încontinuu.

 E bun și pentru construcție, mai ales când joacă într-o apărare din trei. Eu l-am folosit și ca fundaș dreapta într-un sistem cu patru apărători, și ca stoper în patru sau în trei fundași. Dacă va fi ajutat să se integreze în echipă va progresa enorm!", a adăugat antrenorul.

Graovac are o viteză bună, are plasament bun, își dublează colegii și anticipează fazele. La Astra a format un cuplu foarte bun cu Tamaș. Spiritul de sacrificiu îl face pe Daniel un excelent jucător de echipă
- Bogdan Andone, antrenor

70 de partidea disputat Graovac la Astra în două sezoane din Liga 1. A marcat un gol. El a ajuns la Giurgiu de la Vojvodina, același club sârb de la care FCSB l-a adus pe Bogdan Planici

Şanse mari să revină Arlauskis la CFR Cluj

Deşi la finalul campionatului a anunţat că nu va mai rămâne la CFR, Giedrius Arlauskis ar putea continua în Gruia. El soseşte azi în cantonamentul din Austria şi sunt şanse mari să semneze un nou contract. 

Portarul lituanian de 33 de ani revenise la Cluj în luna martie după ce se despărţise de Al Shabab, din Arabia Saudită. Arlauskis a câştigat de 4 ori campionatul cu formaţia ardelean.

VIDEO Marius Șumudică, după remiza lui CFR Cluj cu Ludogoreţ: „A fost un meci dificil”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Marius Șumudică anunță două transferuri: „CFR vrea să facă performanță!”

Șumudică face curățenie la CFR Cluj! 5 jucători sunt OUT de la campioană

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează