FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

EXCLUSIV Trage tare ca să intre în derby-ul CFR Cluj - FCSB » Detalii din vestiar: „Are dureri, dar după cum îl știm, e foarte probabil să fie pe teren”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 08 aprilie 2023 07:10 / Actualizat sambata, 08 aprilie 2023 09:22

Ciprian Deac (37 de ani), veteranul de la CFR Cluj, a început să alerge vineri și va încerca să se antreneze și azi, pentru că își dorește foarte mult să fie pe teren împotriva rivalilor de la FCSB.

  • Revista „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre" poate fi CUMPĂRATĂ ONLINE ---> Comandă AICI!
  • CFR Cluj - FCSB se joacă duminică, de la ora 21:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport

După numai două runde din play-off, CFR a pierdut deja două puncte din distanța de trei care o separa de FCSB, după înjumătățirea punctelor, la finalul sezonului regulat.

Iar echipa lui Dan Petrescu urmează să-și întâlnească rivalii roș-albaștri duminică, în Gruia, într-un moment delicat.

Nu au câștigat încă în această fază a competiției, iar Camora și Boateng, doi dintre oamenii de bază ai lui Dan Petrescu, vor lipsi. Iar un altul, Ciprian Deac (37 ani), este și el sub semnul întrebării.

Ciprian Deac nu concepe să lipsească în CFR Cluj - FCSB

Pe 2 aprilie, „decarul" ardelenilor a acuzat dureri la genunchiul stâng încă de la încălzirea de dinaintea ultimei runde de campionat, cu CSU Craiova. A căzut la pământ, secerat, în momentul când a încercat să sprinteze.

„S-a întâmplat când a dat acea pasă și a vrut să plece de pe loc, probabil a simțit o durere. Se întâmplă. Cred că poate fi meniscul, ceva la ligamente, la articulații", spunea Dan Petrescu. Totuși, Deac a rămas în echipa de start și a jucat 80 de minute cu oltenii. Dar joi seară, în Cupă, a fost menajat.

Vineri, el s-a antrenat împreună cu jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc în partida din „sferturile" Cupei, cu FC Argeș (1-0). Iar azi va încerca din nou să se pregătească alături de colegi, astfel încât măcar el să poată fi pe teren împotriva celor de la FCSB.

„Deac e un luptător, vrea să joace, va face tot posibilul să își ajute echipa, mai ales că e un meci foarte important. Are dureri, dar după cum îl știm, e foarte probabil să fie pe teren. Totul depinde de cum se va simți și la ultimul antrenament, din dimineața jocului cu FCSB, însă el nu concepe să lipsească", au spus surse din apropierea echipei.

Gigi Becali, derapaj șocant venit de nicăieri » De la Charalambous la „curva lui Trump” și nevinovăția lui Dan Diaconescu: „Vreți să intru eu în nebunia lumii?”
FCSB
Gigi Becali, derapaj șocant venit de nicăieri » De la Charalambous la „curva lui Trump” și nevinovăția lui Dan Diaconescu: „Vreți să intru eu în nebunia lumii?”

Deac avea glezna umflată, dar a jucat după 3 zile și a și marcat

Ciprian Deac urăște să piardă chiar și meciurile amicale. Și rămâne unul dintre cei mai determinați jucători ai celor de la CFR. În octombrie, la Arad, în remiza cu UTA (1-1), a fost scos pe targă de pe teren. Suferise un atac extrem de dur din partea lui Damian Isac, care a și fost eliminat pentru acea intrare.

A doua zi, Deac posta o poză cu glezna lui dreaptă, umflată și vineție. Și totuși, deși părea imposibil, la trei zile a fost titular în meciul din Gruia cu Slavia Praga, în care ardelenii s-au impus cu 2-0, în grupele Conference League. Iar Ciprian a și deschis scorul, din penalty. A fost însă schimbat la pauză, cu Lovro Cvek.

5 goluriși 12 pase decisive a reușit Ciprian Deac pentru CFR în acest sezon, numai în SuperLigă

CFR Cluj - FCSB, echipe probabile

CFR CLUJ: 1. Scuffet - 4. Cr. Manea, 44. Yuri, 3. A. Burcă, 71. Peteleu - 10. C. Deac, 73. Muhar, 40. Cvek- 15. Yeboah, 32. Janga, 7. E. Krasniqi 
REZERVE: 90. R. Sava, 11. Petrila, 25. Țâru, 28. Hoban, 30. Bârligea, 33. Kolinger, 37. M. Bordeianu, 47. Braun. 91. Maglica 
ANTRENOR: Dan Petrescu
ABSENȚI: Bălgrădean, Boateng, Camora (accidentați)

FCSB: 32. Târnovanu - 22. Sorescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici - 27. Olaru, 8. Șut, 18. Edjouma - 98. Cordea, 96. Compagno, 7. Fl. Coman
REZERVE: 99. A. Vlad, 2. V. Crețu, 6. Haruț, 10. Oct. Popescu, 11. Miculescu, 17. I. Cristea, 19. Omrani, 23. Ov. Popescu, 80. Radaslavescu
ANTRENOR: Elias Charalambous
ABSENT: Panțâru (accidentat)

VIDEO Totul despre CFR Cluj - FCSB

Citește și: 

Cristi Balaj începe „meciul” cu FCSB: „E mai bun decât Șut!”

Duelul celor mai buni » Ei pot decide derby-ul CFR Cluj - FCSB

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează