FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

EXCLUSIV CFR Cluj - FCSB e și duelul portarilor » Cum sunt văzuți Hindrich și Târnovanu: „Unul are reflexe bune, celălalt comunică bine cu apărarea”

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2022 08:47 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2022 09:37

Nuno Claro, fost campion cu CFR Cluj, le-a creionat portretele portarilor Hindrich și Târnovanu, cu plusuri și cu minusuri, în perspectiva derby-ului din Gruia. Lusitanul atrage atenția asupra „cazului Andrei Vlad” de la FCSB.

  • CFR Cluj - FCSB se va juca duminică, 17 aprilie, la ora 20:30. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport1, Orange Sport 1 și Look Sport+. 

Derby-ul campionatului va propune un duel și la nivelul portarilor, chiar dacă ochii vor fi ațintiți asupra jucătorilor cu ștaif din ofensiva celor două puteri ale fotbalului românesc. 

Va fi o confruntare între doi jucători eligibili U21, Otto Hindrich, respectiv Ștefan Târnovanu, care au profitat din plin de sincopele titularilor Cristi Bălgrădean, respectiv Andrei Vlad. 

4 meciuria strâns Nuno în grupele Champions League. Mai are 5 prezențe în grupele Europa League

Fost portar, de trei ori campion cu CFR Cluj, Nuno Claro, 45 de ani, a evoluat în Gruia între 2007 și 2013, bifând prima mare perioadă de succes din istoria “feroviarilor”. Lusitanul stabilit în orașul de pe malul Someșului este liber de contract, după ce a fost antrenor cu portarii la echipa U19 a alb-vișiniilor și la Gaz Metan Mediaș, și oferă un interviu Gazetei Sporturilor în care scoate în evidență punctele forte și slabe ale actorilor dintre buturi de duminică seară.

„Vreți să râdă toți de noi?!” » Primă uriașă și o veste de ultimă oră anunțate de Varga în vestiarul lui CFR Cluj
CFR Cluj - FCSB
„Vreți să râdă toți de noi?!” » Primă uriașă și o veste de ultimă oră anunțate de Varga în vestiarul lui CFR Cluj

Analiza portarilor înainte de CFR Cluj - FCSB: „Târnovanu are reflexe bune, Hindrich comunică bine cu apărarea”

- Nuno, care este părere ta vizavi de Otto Hindrich și Ștefan Târnovanu?
- Eu cred că sunt de valoare, amândoi, în creștere, pot avea un cuvânt de spus în fotbalul intern. Pe Otto l-am antrenat, îl cunosc de la 8 ani, îi știu evoluția, cum s-a comportat, cum a evoluat. La vârsta lor, cel mai important e să le dai încredere. 

- Poți dezvolta?
- Din păcate, în România, când un portar greșește, este schimbat imediat. Trebuie să cauți să-i dai încredere portarului, să aibă jocuri, să capete curaj! Așa s-a întâmplat cu Andrei Vlad, chiar îmi pare rău de el, mai ales că tânărul avea evoluții foarte, foarte bune. Dar după o greșeală a fost schimbat la pauză, așa-i tai elanul unui copil.

Exemplele Donnarumma și Mendy

- La Vlad au fost mai multe greșeli, adunate, totuși.
- Da, bine, dar din greșeli se învață, nu? Donnarumma de ce nu a fost înlocuit după câteva greșeli? Așa, Mendy de la Chelsea nu putea sau nu trebuia să fie înlocuit după 1-3 în tur, cu Real Madrid?! Și Tuchel nu l-a schimbat, a mers pe mâinile lui în continuare. E de învățat de la cei mari.

- Care sunt punctele forte ale celor doi tineri portari care vor fi titulari duminică?
- Târnovanu are reflexe bune, dar și Hindrich. În plus, Otto are o prezență mai mare între buturi, are comunicare mai bună cu apărarea, cu cei din fața lui. 

- Punctele slabe?
- Pe lângă lipsa de experiență, clar, jocul de picior al amândurora.

5 trofeeare adunate cu CFR Cluj: trei campionate și două Supercupe ale României

„Vorbești cu antrenorul, nu cu patronul, doar de el asculți"

- Ce ar trebui să facă ei doi ca să crească în carieră?
- Să lucreze mai mult la mentalitate. Și eu, și toată lumea din sport, am făcut greșeli, dar trebuie să fii puternic ca să treci peste orice. Mentalitatea se capătă prin antrenamente, dar și în afara pregătirilor. Să nu-i fie frică să discute cu antrenorul său, mă refer la antrenorul cu portarii, pentru că ăla îi este cel mai bun prieten. Eu cred că, de multe ori, jucătorilor le e teamă să fie cinstiți, să vorbească onest, cu antrenorul lor.

- Dar, uneori, se poate băga patronul sau poate că jucătorul are fir direct cu șefii clubului.
- Da, știu, aici în România, se mai vede acest detaliu, din păcate. Nu vorbești cu patronul! Cu antrenorul doar! Că de el asculți. 

Nuno Claro e sigur: „Bate CFR cu 2-0"

- Pe ce scor ai miza în CFR Cluj - FCSB?
- Cred că va învinge CFR Cluj cu 2-0. Nu va primi gol etapa asta! 

- Pe ce te bazezi?
- După ce s-a întâmpla etapa trecută la Craiova și pe faptul că joacă acasă. Dan Petrescu știe să-și mobilizeze foarte bine jucătorii, care sunt unii cu experiență. Ce s-a întâmplat săptămâna trecută nu se va mai petrece a doua oară la rând la CFR! Nu știu ce le-o fi zis Dan Petrescu după eșecul din Bănie, dar cred că a fost ca-n filmele de la Hollywood. Și-apoi, CFR Cluj va fi pentacampeon. Cinci se spune, nu?

- Un portar care-ți place din România?
- România are câțiva interesanți, mai mult de atât chiar. Îmi plac Moldovan de la Rapid, Aioani de la Farul și H indrich de la CFR. Cred că aveți portari de mare viitor aici. 

98 de meciuria bifat în tricoul ardelenilor, primind 82 de goluri. În 45 de partide, n-a luat gol

30 de partidea strâns pentru Poli Timișoara, mai are și 20 de prezențe pentru FC Olt

Otto Hindrich

  • 19 ani
  • 1,93 metri
  • 600.000 de euro cotă pe transfermarkt
  • 0,63 este media golurilor încasate per meci
  • 12 meciuri în care a păstrat neperforată poarta echipei sale.

Ștefan Târnovanu

  • 21 de ani
  • 1,97 metri
  • 300.000 de euro cotă pe transfermarkt
  • 0,57 este media golurilor încasate per meci
  • 5 meciuri în care a păstrat neperforată poarta echipei sale.

VIDEO Ce spune Ioan Ovidiu Sabău, despre lupta la titlu: „Nu cred că cineva mai poate încurca CFR-ul”

Citește și: 

Mihai Stoica a răbufnit după ce Kovacs a fost delegat la CFR Cluj - FCSB: „Ei sunt avantajați” » De ce episod amintește

FCSB, în „Misiune Imposibilă” » Ce le dă fiori roș-albaștrilor înainte de meciul decisiv cu CFR Cluj

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (13)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  16 Aprilie 2022, 22:00
Postat de rav410wrc pe 15 Aprilie 2022, 20:22

Tarnovanu este mai bun ca Hindrich !! Otto este titular de conjunctura, pt. respectarea U21 ... Dar apararea cfr-ului este net mai buna decat cea a fcsb-ului, deci implicit mai usor pt portarul "clujean" sa gestioneze poarta, cu siguranta pe care i-o ofera proprii fundasi. Pe de alta parte, in apararea bucurestenilor, Stefan a devenit singurul element de siguranta, dintr-o defensiva, in general foarte nesigura.

Zuci asta că ești gigist îmbrăcat în utist și dai p'afară de frustrare, sau chiar nu ești informat?

1385168775251806
Stolz Ultras  •  16 Aprilie 2022, 12:25
Postat de rav410wrc pe 15 Aprilie 2022, 20:22

Tarnovanu este mai bun ca Hindrich !! Otto este titular de conjunctura, pt. respectarea U21 ... Dar apararea cfr-ului este net mai buna decat cea a fcsb-ului, deci implicit mai usor pt portarul "clujean" sa gestioneze poarta, cu siguranta pe care i-o ofera proprii fundasi. Pe de alta parte, in apararea bucurestenilor, Stefan a devenit singurul element de siguranta, dintr-o defensiva, in general foarte nesigura.

Ghilimelele sunt obsolente.e clujean,autentic,fara ghilimele,e maghiar,nascut,crescut in cluj,in cartierul grigorescu..ca de altfel si la tine,ghilimelele sunt in plus..esti doar prost,fara ghilimele.

1385168775251806
Stolz Ultras  •  16 Aprilie 2022, 12:18
Postat de dora pe 15 Aprilie 2022, 12:23

Târnovanu mi se pare peste Otto, are și mai multe meciuri in Liga 1 decat ”neamțul”, pentru că a apărat - de fapt a încasat destule goluri - la Iași acum vreo 2-3 ani in urma. Otto are de partea lui defensiva - mult mai bune decat cea a FCSB-ului - insa le comite si el, nu la fel de des si vizibil ca Vlad, de exemplu...la Craiova primul gol s-a luat si din cauza lipsei lui de precizie !

Nu e neamt,e maghiar,nu e mai slab ca si tarnovanu,take a look at the numbers,are mult mai multe minute jucate,imparte nr de goluri la min jucate,la cate clean sheet uri are,e deja campion la varsta lui..tarnovanu e campion la fifa 23..in rest e corect ce spui tu acolo.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează