FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

În iulie punea semnătura pe contract, azi CFR Cluj a anunțat că l-a împrumutat

Ricky Gneba, dreapta, în duel cu Mitriță / FOTO: Imago
Ricky Gneba, dreapta, în duel cu Mitriță / FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 19:15 / Actualizat duminica, 27 august 2023 19:46

CFR Cluj l-a împrumutat pe mijlocașul central ivorian Ricky Gneba, în vârstă de 21 de ani, la divizionara secundă Chindia Târgoviște. 

Ivorianul Ricky Gneba face parte din noua strategie a campioanei CFR Cluj, un asemănătoare cu a danezilor de la Nordsjaelland, fotbaliști tineri aduși din Africa, crescuți în Academie și promovați la prima echipă.

De ce au eșuat negocierile Mititelu - Șumudică: pe ce loc trebuia să fie echipa la 1 martie, condițiile demiterii și reproșul patronului oltean
FCU CRAIOVA
De ce au eșuat negocierile Mititelu - Șumudică: pe ce loc trebuia să fie echipa la 1 martie, condițiile demiterii și reproșul patronului oltean

Ricky Gneba, împrumutat la Chindia Târgoviște

Mijlocașul central a fost transferat în iarna lui 2021, iar în iulie 2023 semna prelungirea contractului până în vara lui 2026.

Stagiunea trecută, Gneba a evoluat la Minaur Baia Mare. Andrea Mandorlini l-a testat în cantonamentul din această vară, ba chiar l-a folosit în două meciuri din Superligă. Ricky a bifat 29 de minute în remiza 1-1 cu Universitatea Craiova și 27 în victoria 3-1 cu UTA.

În iulie punea semnătura pe contract, azi CFR Cluj a anunțat că l-a împrumutat
Ricky Gneba

Astăzi, gruparea „feroviară” a anunțat că ivorianul a fost împrumutat la Chindia Târgoviște, echipa antrenată în Liga 2 de Vasile Miriuță.

Cluburile CFR 1907 Cluj și AFC Chindia Târgoviște au ajuns la un acord privind împrumutul mijlocașului Ricky Gneba până la finalul acestui sezon. Îi dorim multă baftă la noua sa echipă!
- Comunicat CFR Cluj 

Chindia împrumută de la Nelu Varga?

Surse apropiate de Chindia Târgoviște susțin că există posibilitatea unui împrumut pe care dâmbovițenii să-l facă la Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj.

Retrogradată în liga secundă, Chindia a rămas în această vară și fără majoritatea componenților lotului din SuperLigă.

Majoritatea erau la finalul contractului cu târgoviștenii, au plecat liberi, dar și cu restanțe financiare de 3-4 luni, pe care le-au reclamat apoi la comisiile federale. Sunt mulți, printre ei numărându-se Daniel Popa, Tiberiu Căpușă, Doru Popadiuc, Esteban Orozco, Dinu Moldovan etc.

Surse apropiate Chindiei susțin că o variantă discutată pentrui ieșirea din impasul datoriilor ar fi un împrumut. Și că președintele Andrei Cordoș, originar din zona Clujului, ar fi apelat la Nelu Varga, patronul celor de la CFR, pentru un ajutor de 400.000 euro. Bani care ar urma să fie rambursați de Chindia eșalonat, în termen de 5 ani.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

În ce condiții va ajunge Marius Ștefănescu la FCSB » Laszlo Dioszegi: „Ne-au sunat cu o ofertă nouă” + suma transferului e imensă!

Consecvența lui Burcă » Antrenorul lui Dinamo a procedat la fel în toate cele 7 etape

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează