FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Tatăl lui Ciprian Deac lansează acuzații dure: „Mandorlini l-a umilit în casa lui! Și-a adus jucătorii din Italia și îi forțează meci de meci”

Ciprian Deac a jucat 446 de meciuri la CFR Cluj // foto: Imago Images
Ciprian Deac a jucat 446 de meciuri la CFR Cluj // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 13:51 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 14:35

Tatăl lui Ciprian Deac, Ioan, îl acuză pe antrenorul lui CFR Cluj, Andrea Mandorlini, că i-a umilit fiul prin tratamentul la care l-a supus în ultima perioadă.

Piesă de bază la CFR în sezoanele precedente, Ciprian Deac nu mai are statutul de altădată. Experimentatul mijlocaș de bandă nu a mai fost deloc titular în ultima lună, fiind limitat la doar 38 de minute pe teren în precedentele 4 partide.

Discurs fără precedent, după umilința trăită de o mare națională europeană: „Un rahat! Mi-e rușine, criticați-ne fără menajamente”
PRELIMINARII
Discurs fără precedent, după umilința trăită de o mare națională europeană: „Un rahat! Mi-e rușine, criticați-ne fără menajamente”

Situația prin care trece Ciprian l-a iritat la culme pe tatăl acestuia, Ioan, care i-a reproșat antrenorului Andrea Mandorlini lipsa de transparență. Tatăl fotbalistului bănuiește că italianul l-a îndepărtat pe Ciprian pentru a le face loc jucătorilor pe care i-a adus în vară.

Tatăl lui Ciprian Deac acuză: „Nu există comunicare, e lipsă de respect ce face Mandorlini”

„Exact nu vă poate spune decât domnul Mandorlini ce se întâmplă. Asta e deranjant, pentru că nu există comunicare. Înțelegeți? Deci, în afara lipsei de respect față de el și a umilinței la care e supus, nu există comunicare.

Într-o țară normală, într-un stat normal, într-un club normal, antrenorul, dacă supune un jucător la tratamentul la care l-a supus pe Ciprian, trebuia să vină cu argumente. Să spună: «Nu îmi place cum te pregătești, nu intri în viziunea mea, nu ești în conceptul meu».

Sunt anumite jocuri în care el îl scoate de la începutul meciului la încălzire... În meciul cu U Cluj nu l-a băgat deloc, s-a încălzit tot meciul. La meciul de la Iași, ultimul, l-a scos la încălzire de la primirea primului gol și l-a băgat în minutul 82 (n.r. - a fost minutul 85). Deci asta înseamnă umilință, să te scoată la încălzire și să nu te folosească.

În cursul săptămânii trecute, ca orice antrenor, își formează primul 11. Într-un club normal, lotul se formează după randamentul jucătorilor din cursul săptămânii. Ciprian a fost în primul 11 și vineri, la ultima zi de antrenament, a schimbat, l-a băgat pe Tachtsidis, care nu se antrenase toată săptămâna!

Ciprian e supărat pentru că ceea ce se întâmplă e lipsă de respect față de el. Dacă nu mai ai nevoie de un jucător, îl anunți... Îi spui: «Măi, nu mai am nevoie de tine. Dacă îți convine statutul, bine. Dacă nu, decizia îți aparține»”, a afirmat Ioan Deac pentru Fanatik.

Ioan Deac: „Schimbarea a intervenit după ce Mandorlini și-a adus jucătorii din Italia”

„După meciul cu U Cluj, Ciprian a plecat de la stadion și i-a trimis un mesaj. Și i-a spus că-i pare rău că s-a ajuns aici, ca să fie umilit el și familia lui. Nu i-a răspuns nimeni. 

Schimbarea a intervenit după ce a început domnul Mandorlini să aducă jucătorii lui din Italia. Înțelegeți? A schimbat sistemul de joc, a făcut sistemul de joc pentru jucătorii pe care i-a adus dânsul.

În momentul când forțezi jucătorii care nu sunt apți nici medical, nici fizic, îi forțezi meci de meci, asta denotă ceva. Înțelegeți? Asta denotă ceva”, a adăugat tatăl mijlocașului de la CFR Cluj.

1 golși 1 assist a reușit Deac în acest sezon, în 12 apariții, un total de 448 de minute jucate

Am înțeles că domnul Balaj spunea că rolul lui de conducător e să medieze. Da, dar nu înțeleg cum să medieze, pentru că domnul Balaj, din fișa postului și din afirmațiile și declarațiile pe care le face, trebuia să aibă o discuție cu Mandorlini, să îl întrebe: «Mister, ce se întâmplă cu Deac? Mai ai nevoie de el? Nu mai ai nevoie de el? De ce nu ești mulțumit? Care-i treaba? Ce se întâmplă?». Nici conducerea, nici conducerea tehnică nu i-a dat niciun răspuns.

Clubul CFR este familia lui Ciprian, este casa lui. Și e jenant ca în casa ta să vină cineva să te umilească. E foarte simplu. Domnul Mandorlini putea să aibă o discuție cu el, să-i spună.

Dacă nu i-a convenit faptul că nu se pregătește bine sau că se pregătește prea mult - că Petrescu i-a reproșat că se pregătește prea mult -, sau comportamentul sau nu știu ce, trebuia să vină cu argumente, să-i spună și să poarte o discuție, că așa e normal. 

- Ioan Deac, tatăl lui Ciprian

VIDEO. Ratare incredibilă în Poli Iași - CFR Cluj

Mai multe știri din Liga 1:

Gică Mihali, despre Dinamo: „Lotul nu e sub Oțelul sau Petrolul!” » Unde vede marile probleme: „Nu au reflexe, sunt întârziați”

„Dacă Dinamo nu m-a căutat...” » Ionuț Negoiță bagă bani la alt club din Superligă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (44)
opinez
opinez  •  19 Noiembrie 2023, 19:35
Postat de radoo93 pe 18 Noiembrie 2023, 02:00

Italianul asta "mediocru" a antrenat un singur an în liga 1 și a luat campionatul. Nu mai zic de cei 4 ani în Serie A. Iar Deac anul trecut era singurul din echipă care vedea ultima pasă. Acum cu Tachtsidis (8 sezoane in Serie A) și Avounou (titular la Sivasspor anul trecut), are concurență. Sumudica nu face la fel în Turcia? Aduce toți românii sau jucătorii din liga 1 și-i bagă constant titulari. Cât timp are rezultate, nu zboară nicăieri.

4 ani in serie A daca numeri cele doua luni de la Genoa ca 1 an. Titlul la CFR in era Paskany il lua si Magiun.

AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  18 Noiembrie 2023, 17:17
Postat de radoo93 pe 18 Noiembrie 2023, 01:52

Dacă nu mai poate de ce a fost primul în ligă la pase de gol?

De buni ce erau ceilalti.

Mario7777
Mario7777  •  18 Noiembrie 2023, 14:30

Trebuie să-și dea seama că a apus steaua lui. Nu trebuie să vină tăticu să ne spună nouă, de ce nu joacă (del Piero).. Trebuie să înțeleagă amândoi că vine o perioada când pui ghetele în cui..... și,până la urmă, de ce vb tăticu în numele băiatului??? O fi și el un fel de ghe Hagi, care le știe pe toate, și,își apară progenitura???

Vezi toate comentariile (44)
Comentează