FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV CFR Cluj insistă pentru semnătura lui Costel Gâlcă » Am aflat propunerea campioanei pentru antrenor

Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Articol de - Publicat sambata, 29 mai 2021 14:19 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 14:55

CFR Cluj negociază cu antrenorul Costel Gâlcă (49 de ani), pe care-l consideră omul potrivit pentru a duce proiectul la următorul nivel.

CFR Cluj, campioana României în ultimele 4 sezoane, se află în căutare de antrenor după ce Edi Iordănescu a decis să nu își prelungească înțelegerea scadentă la finalul acestui sezon.

Principala țintă a conducerii „vișiniilor” este Costel Gâlcă, fost campion al României din postura de antrenor cu FCSB, în sezonul 2014/2015.

Costel Gâlcă negociază cu CFR Cluj

Surse din lumea fotbalului susțin că Costel Gâlcă este deja la Cluj-Napoca și poartă tratative pentru a prelua echipa campioană din această vară. Propunerea cu care CFR speră să-l convingă pe Gâlcă este una solidă, mult peste nivelul Ligii 1.

Lui Gâlcă i s-a oferit un salariu de 25.000 euro lunar plus bonusuri consistente pentru calificarea echipei în grupele competițiilor europene, astfel:

  • 150.000 euro dacă CFR ajunge în grupele Ligii Campionilor 
  • 100.000 euro dacă CFR ajunge în grupele Europa League

Din informațiile GSP.RO, Gâlcă ar fi agreat și de jucătorii campioanei, care au aflat amănunte despre acesta de la Giedrius Arlauskis, cu care Gâlcă se cunoaște bine. 

Portarul lituanian a evoluat sub comanda lui Costel în sezonul 2014/2015, în care FCSB a cucerit ultimul ei titlu. Ulterior, în ianuarie 2016, Gâlcă l-a adus pe Arlauskis în La Liga, la Espanyol, unde a antrenat timp de aproximativ 6 luni.

Noul tehnician va trebui să reconstruiască echipa și să aibă succes imediat, pentru că preliminariile Cupelor Europene vor începe în curând. Va fi forțat să asambleze într-un timp record piesele pe care le va primi și să o ducă pe CFR măcar în grupele Europa League. E posibil ca tehnicianul la care m-am referit acum să fie Costel Gâlcă, sunt șanse să fie el. 

Are experiență mare, la FCSB a lăsat, în afara trofeelor pe care le-a cucerit, o imagine ok, de tip muncitor, civizilat, cu o relație bună cu jucătorii. Gâlcă ar trebui să fie capabil să lucreze cu lotul CFR-ului, unul cosmopolit. A jucat vreo 10 ani în Spania, a antrenat în Danemarca, e un om obișnuit să lucreze cu străinii.
- Remus Răureanu, jurnalist GSP

VIDEO. Radiografia unui sezon aproape perfect pentru CFR: „Secretul echipei? Liniștea”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Mihai Stoica răspunde acuzațiilor lui Ilie Stan: „Nu va fi interzis niciodată la FCSB”

Dinamo, sfătuită de fostul jucător: „Un club mare nu poate supraviețui fără așa ceva”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (7)
alenb
alenb  •  29 Mai 2021, 16:25

Nu stiu daca este Galca de CFR Cluj. A castigat el 3 trofee la FCSB dar imi amintesc ca echipa a gafait serios in primavara fiind ajunsa si chiar intrecuta de ASA Tg Mures care venise de pe locul 8, pana la urma a luat titlul cu sprijinul Astrei dar si a retrogradatei Otelul care i-a batut Tg Mures in ultima etapa, deci n-a fost ceva wow acest Galca. Pe urma la Espanyol a stat putin, n-a facut nimic, iar la mediocra Vejle a retrogradat, a promovat si s-a salvat de la retrogradare terminand antepenultima, am indoieli ca e antrenor sa duca pe CFR Cluj in Grupele Champions League si sa ia titlul de campioana.

carol_k
carol_k  •  29 Mai 2021, 16:16

Baiat de caracter, personalitate. Joci 10 ani in La Liga unde castigi si Copa del Rey cu Espanyol, aduni 8 trofee ca jucator, 3 ca antrenor. Am indoieli ca va rezista la Cluj cu acel patron, un fel de Becali al Ardealului.

Berceni
Berceni  •  29 Mai 2021, 15:27
Postat de bandoleros pe 29 Mai 2021, 15:06

Se pare ca și KFR o da în gigisme. Un club de "calibru occidental " asa cum vrea sa para, trebuia sa aibă deja un antrenor pana acum.

Se vede ca esti din chercea, dinu todorani de-ai tai gasea o duzina, la CFR se cauta antrenor nu figurant.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează