FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

UPDATE CFR a renunțat la un jucător cu 5 titluri » Va semna cu rivala U Cluj!

Mihai Bordeianu (31 de ani, mijlocaș central) va pleca de la CFR Cluj și va semna cu rivala din oraș, Universitatea Cluj/ foto: Imago Images
Mihai Bordeianu (31 de ani, mijlocaș central) va pleca de la CFR Cluj și va semna cu rivala din oraș, Universitatea Cluj/ foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 16 iunie 2023 18:55 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 18:55

Mihai Bordeianu (31 de ani, mijlocaș central) va pleca de la CFR Cluj și va semna cu rivala din oraș, Universitatea Cluj.

Bordeianu va semna cu „U” Cluj din postura de jucător liber de contract, deși înțelegerea cu CFR era scadentă în 2024.

UPDATE, ora 18:50. CFR Cluj a anunțat despărțirea de Mihai Bordeianu

Mulțumim, Mihai Bordeianu! 🙏

Conducerea clubului CFR 1907 Cluj și jucătorul Mihai Bordeianu au ajuns la un acord de încetare a contractului.

În cele 5 sezoane jucate la CFR Cluj, Bordeianu a bifat 159 de meciuri, reușind să marcheze 4️ goluri și să fie autorul a 10 pase decisive. Pe această cale ii mulțumim pentru toată munca depusă în tricoul echipei noastre și îi urăm multă baftă în carieră!

- Comunicat CFR Cluj

Plecare-șoc de la Farul: „După 11 ani, îmi iau rămas bun” » Comunicatul clubului
FARUL
Plecare-șoc de la Farul: „După 11 ani, îmi iau rămas bun” » Comunicatul clubului

Știrea inițială: Bordeianu pleacă de la CFR Cluj

Bordeianu ajungea prima dată la CFR Cluj în 2018, când era transferat de la FC Botoșani. A fost vândut la Al Qadsiah în 2020, pentru 1,2 milioane de euro, iar ulterior s-a întors în Gruia în februarie 2021, sub formă de împrumut.

În vara aceluiași an a semnat definitiv, din postura de jucător liber de contract. Bordeianu nu mai fusese titular la CFR în Liga 1 din ferbruarie, de la 0-2 cu Universitatea Craiova. Din acel moment, a mai bifat 17 minute tot cu echipa olteană, în play-off, și o repriză în semfinala cu Sepsi din Cupa României, scor 0-3.

Acum o va părăsi a doua oară pe CFR, deși mai avea un an de contract, și va semna cu U Cluj, conform surselor GSP. Informația a fost oferită și de Fanatik.

CFR a renunțat la un jucător cu 5 titluri » Va semna cu rivala U Cluj!
Mihai Bordeianu/ foto Imago Images

Bordeianu și-a cerut banii și a pierdut echipa

Mihai Bordeianu a notificat-o pe CFR Cluj pentru niște restanțe, a câștigat la comisii, dar conducerea l-a anunțat că nu va mai juca. În vara lui 2022, mijlocașul nu a mai fost de acord să semneze pentru amânarea unor restanțe și a notificat clubul. 

Evident, fiind vorba de o întârziere de peste 60 de zile, la comisii a avut câștig de cauză, astfel că CFR a fost obligată să-i achite salariile restante. A fost momentul rupturii, jucătorul fiind anunțat că nu va mai evolua la fel de mult.

20.000 de europe lună era salariul pe care Mihai Bordeianu îl primea de la CFR Cluj, unul dintre salariile cele mai mari din lot

Are șapte trofee cu CFR

Mihai Bordeianu a fost un om esențial pentru CFR Cluj în ultimii ani. Mijlocașul central cu profil defensiv a contribuit la 5 titluri cucerite de „feroviari”, formația cu care mai are în CV și două Supercupe ale României. 

În recent încheiata stagiune, Bordeianu a bifat doar 24 de apariții pentru CFR Cluj, în toate competițiile.

A fost la un pas de Serbia

La începutul lunii iunie au apărut primele informații despre plecarea lui Bordeianu din Gruia, atunci când s-a scris că e aproape de un transfer în Serbia. Vojvodina Novi Sad, formație calificată în preliminariile Conference League, insista pentru aducerea lui. 

Potrivit Nogomania, erau luate în calcul două variante. Un transfer definitiv sau un împrumut în care să fie suportat întreg salariul.

Al doilea care trădează

Mihai Bordeianu nu este primul „feroviar” care trădează CFR-ul și semnează cu rivala din oraș, Universitatea. În ultimii ani, primul care a făcut-o a fost Alexandru Chipciu, în vara anului trecut. 

La fel ca Bordeianu, Chipciu mai avea contract încă un sezon, dar a preferat să rezilieze și să plece, în urma mai multor tensiuni cu cei din conducere, dar în special cu Dan Petrescu.

Citește și:

CFR Cluj și-a anunțat noul antrenor în această dimineață
CFR CLUJ
CFR Cluj și-a anunțat noul antrenor în această dimineață
Dragomir, bulversat: „De ce nu e la națională? Ar fi primul meu titular!”
KOSOVO - ROMÂNIA
Dragomir, bulversat: „De ce nu e la națională? Ar fi primul meu titular!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (7)
remarque
remarque  •  16 Iunie 2023, 14:05
Postat de lefter_popescu pe 16 Iunie 2023, 12:29

Cine ar mai avea nevoie de Chipciu și Bordeianu ? Chipciu nu mai joaca nimic din puținul pe care îl făcea acum 10-12 ani. Urmariti-l cu atenție! Gafează meci de meci dând pase la adversari. A fost încercat și fundași dreapta dar degeaba. A tepuit câteva echipe. Bordeianu a fost un jucător care alerga bucuros dar fără folos. Probabil este ascultător de a jucat înaintea altora. U Cluj încă încearcă sa se stabilizeze în liga I . Locurile 9-12 pare sa fie obiectivul lor.

Bordeianu nu stiu in ce forma fizica si psihica este, o sa vedem la 31 de ani daca mai vrea si mai poate. Chipciu chiar a jucat bine la U, cel putin in retur si in playout a fost cel mai bun din echipa, este in forma buna. Sigur, la frane pretentiile sunt mai mari, chiar daca echipa a jucat slab in playoff.

nicto
nicto  •  16 Iunie 2023, 14:02

am impresia ca U se destrama nu CFR... poate gresesc dar nu-mi plac achizitiile noi... inclusiv antrenorul care isi cam aduce oameni... Bordeianu nu e nici rau nici bun pt U... mai rau e cu Stoica... ii dai lui sanse dupa un an ratat...

gazistu
gazistu  •  16 Iunie 2023, 13:55

doamne ce fotbalist de lot (mediocru), si cand ma gandesc ca in afara faptului ca a ajuns de la Botosani, l;a CFR, si a prins echipa Nationala, cu nimic nu a iesit in evidenta. nici cu + nici cu -

Vezi toate comentariile (7)
Comentează