FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

Chiar înaintea debutului la Euro 2024, un fotbalist ucrainean a semnat în Superliga: „Bine ai venit!”

Maksym Kovalyov, în tricoul celor de la Pirin. Sursă foto: sportal.bg
Maksym Kovalyov, în tricoul celor de la Pirin. Sursă foto: sportal.bg

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 10:05 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 10:09

Oțelul a oficializat transferul unui portar ucrainean, Maksym Kovalyov (23 ani), a șaptea mutare a verii pentru formația lui Dorinel Munteanu.

Până în acest moment, echipa de la malul Dunării i-a mai înregimentat pe Neluț Roșu, Iustin Popescu, Cristian Chira, Vasile Djuric, Stipe Juric și Marian Drăghiceanu.

Transfer înainte de debutul la Euro pentru Oțelul

Sezonul trecut, gălățenii au terminat pe locul al doilea în play-out, la un punct distanță de UTA, pierzând semifinala barajului de Conference League (0-2 cu Universitatea Cluj, pe teren propriu).

Totodată, moldovenii au atins ultimul act din Cupa României, unde au cedat dramatic, la loviturile de departajare, în fața celor de la Corvinul Hunedoara. Dorinel Munteanu, tehnicianul formației, a anunțat că obiectivul pentru sezonul viitor este clar: play-off-ul.

În acest sens, Oțelul a renunțat la mai mulți componenți de bază din sezonul precedent, amintindu-i pe Lameira, Bodișteanu sau Ghiocel, campania de mercato fiind în plină desfășurare. În aceste momente, gălățenii sunt în cantonamentul montan de la Vatra Dornei, devenit deja clasic.

Următorul cantonament este programat între 23 iunie și 5 iulie, urmând a se desfășura în Austria.

+6 FOTO

Cea mai nouă achiziție a acestora este Maksym Kovalyov, goalkeeper ucrainean.

Portarul ucrainean Maksym Kovalov, ultima dată în prima ligă bulgară, a semnat un contract pe un an de zile cu SC Oțelul Galați și se pregătește alături de noii săi colegi în cantonamentul de la Vatra Dornei. Kovalov, 1.88 metri, 23 de ani, este născut la Odesa și, după scurte experiențe în eșalonul secund al țării sale, a jucat în campionatele din Republica Moldova și Bulgaria. A reprezentat grupările Zimbru Chișinău și Pirin Blagoevgrad, pentru echipa din urmă jucând de 47 de ori în ultimele două sezoane, atât în Liga 1, cât și în Cupă. Maksym și-a încheiat relațiile contractuale cu Pirin după ce formația din sud-vestul Bulgariei a retrogradat în al doilea eșalon.
- Comunicat Oțelul Galați

500.000euro este cota de piața a lui Kovalyov, conform site-ului de specialitate transfermarkt

România este o experiență nouă pentru mine și mă bucur că am ajuns la Oțelul, una dintre cele mai apreciate echipe din Superliga. Am înțeles că va fi o concurență mare pe postul de portar, însă sunt pregătit să dau tot ce pot pentru a-mi demonstra valoarea. Important este să luăm cât mai puține goluri și implicit să câștigăm cât mai multe meciuri. Hai, Oțelul!
- Maksym Kovalyov, portar Oțelul Galați

Citește și:

„Meciul rușinii! Să nu fiți surprinși” » Alerta dată în Belgia înainte de România - Slovacia
Nationala
„Meciul rușinii! Să nu fiți surprinși” » Alerta dată în Belgia înainte de România - Slovacia
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”
Euro 2024
„Cel mai atractiv joc din grupă!” » Ucrainenii surprind și dau pronosticul neașteptat la România - Slovacia: „Nu se pot opri”

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (3)
ionicaflorin
ionicaflorin  •  17 Iunie 2024, 14:41

Lameira este in lotul Otelului in cantonament la Vatra Dornei. Albert Hofman, 21 ani, 182 cm a fost imprumutat 1 an de Otelul de la U Cluj. Sunteti in urma cu stirile.

zelosu
zelosu  •  17 Iunie 2024, 10:43

E fratele geaman al lui Olaru

mr90
mr90  •  17 Iunie 2024, 10:14

"Chiar înaintea debutului la Euro 2024" ???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează