FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

Alex Chipciu, despre acuzele lansate înaintea U Cluj - Dinamo: „Și-acum doi ani s-au făcut speculații” » GSP.ro a aflat ce primă de obiectiv au ardelenii

Alexandru Chipciu
Alexandru Chipciu

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 17:11 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 19:31

Alexandru Chipciu, 34 de ani, a explicat ce importanță are duelul cu Dinamo pentru el și pentru U Cluj, în ciuda speculațiilor apărute privind gradul de onestitate al confruntării. Fiecare jucător al ardelenilor câștigă câte 4.000 de euro dacă termină în obiectiv, locurile 7-9, la care se adaugă și barajul pentru Conference League.

  • U Cluj - Dinamo se joacă mâine, sâmbătă, de la ora 20:00, și va fi transmis în direct de Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1, dar și LIVETEXT pe GSP.ro.
Veste proastă pentru dinamoviști: s-a rupt la încălzire și este OUT tot restul sezonului! GSP.ro are detaliile
U CLUJ - DINAMO
Veste proastă pentru dinamoviști: s-a rupt la încălzire și este OUT tot restul sezonului! GSP.ro are detaliile

Meciul de pe Cluj Arena este crucial pentru "câinii" care încă mai speră să evite retrogradarea directă.

Din formația lui Zeljko Kopic vor absenta Abdallah (suspendat), Edgar Ie și Selmani (ambii accidentați), în timp ce de la U Cluj nu vor evolua, mai mult ca sigur, Daniel Popa și Marco Rus, ambii cu probleme medicale.

Alexandru Chipciu, 34 de ani, a reușit să se antreneze normal cu echipa în ultimele zile, va face parte din lot, sunt șanse mari ca el să fie titular contra lui Dinamo. Liderul ardelenilor a explicat astăzi, la conferința de presă, de ce meciul este important pentru "șepcile roșii", în ciuda speculațiilor țesute în jurul acestui duel.

U Cluj joacă și pentru primele mari de obiectiv

„Contează pentru barajul de Europa, să fim în obiectiv, este o sumă foarte bună pentru locurile 7-9.

Nu mai e loc de alte rezultate, trebuie să batem. Joci fiecare meci, chiar dacă se fac speculații și basme! S-au făcut speculații și acum doi ani, că o să fie blat, iar Dinamo a retrogradat, U Cluj a promovat.

Clar, fiindcă există suspiciuni asupra meciului, vom juca la intensitate maximă. Mi-ar părea rău să retrogradeze, personal, Dinamo e un club mare. La fel cum îmi pare rău de toate echipele ce vor retrograda. Este un sentiment... Nici nu vreau să mă gândesc ce e în sufletul lor. Eu empatizez cu echipele la ananghie. Ne gândim doar la noi, ne detașăm, vrem să ne facem jocul nostru și să batem.

Dinamo nu are un joc închis, mai ales de când a venit noul antrenor. Are un fotbal deschis, joacă mult om la om, mult pe atac, un joc agresiv, pe contre. Va veni sus, nu înseamnă că ne vom baricada în apărare", a reacționat fotbalistul la conferința de presă.

Conform informațiilor GSP.ro, fiecare jucător al lui U Cluj va încasa o sumă de 4.000 de euro dacă echipa alb-negrilor va încheia în obiectiv, pe unul dintre locurile 7-9.

37de meciuri, 6 goluri și 4 assist-uri a adunat Chipciu pentru U Cluj în această ediție, fiind căpitanul echipei

Alex Chipciu se amuză de declarațiile patronului Botoșaniului: „Basme! Fiind subiectiv, zici că unele meciuri sunt blat"

Valeriu Iftime a acuzat deunăzi absențele lui Alex Chipciu și Daniel Popa de la meciul FCU Craiova - U Cluj (3-2), punând la îndoială onestitatea antrenorului Ioan Ovidiu Sabău, patronul Botoșaniului fiind în luptă directă cu oltenii pentru evitarea retrogradării.

"(râde) Da, am făcut blat, mi-a dat domnul Mititelu niște bani și n-am vrut să joc. Basme, povești! Azi, nu se mai pune problema de așa ceva. În trecut, au fost, probabil, niște meciuri cu cântec, cu arbitrii. Nu mai riscă nimeni să facă așa ceva. Într-adevăr, când ești la altă echipă... Și eu fiind la FCSB am zis că e suspect cum Astra a câștigat campionatul (n.red. ediția 2015/2016). Fiind subiectiv, zici că e blat.

Sau a fost cazul nostru, când am vorbit de Petrolul - Sepsi. Îl înțeleg și pe domnul Iftime, eu cred că Daniel Popa nu va juca nici mâine (n.red. cu Dinamo). Hai să vă spun ce-am avut, deși nu trebuie să dau cuiva socoteală.

Eu aveam un edem, am aflat în ziua meciului, am preferat decât să stau o lună, să fie doar un meci. Am vorbit cu toată lumea. Îmi pare rău, înseamnă că am înnebunit toți, dacă punem la îndoială onestitatea domnului Sabău", a mai comentat Chipciu.

Prefer tipul de antrenor cum e domnul Sabău. Ireproșabil ca persoană! Nu știu, dacă pui biciul pe jucător, dacă face ceva mai bun! OK, dacă ne gândim la ultimele meciuri, evoluția noastră fotbalistică nu a fost cea mai bună
Alex Chipciu, mijlocaș U Cluj

Domnul Dorinel Munteanu îmi place foarte mult ca vână, ca mentalitate. Aduce cu Atletico Madrid și cu Diego Simeone, tot ce este acolo. O echipă puternică, se bate, joacă la limita agresivității, bravo lor, că pot asta!
Alex Chipciu, mijlocaș U Cluj

VIDEO Alex Chipciu, despre U Cluj - Dinamo: „Și-acum doi ani s-au făcut speculații. Da, mă, mi-a dat domnul Mititelu bani să nu joc!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Îi plătește sau nu Dinamo lui Mircea Rednic cele 4 salarii solicitate? Șefii „câinilor” puși în încurcătură

EXCLUSIV Veste proastă pentru dinamoviști: s-a rupt la încălzire și este OUT tot restul sezonului! GSP.ro are detaliile

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (5)
mzm1
mzm1  •  04 Mai 2024, 09:50

Chipciu, era mai bine să taci înaintea unui meci atât de suspect! O să faceți doar act de prezență sau o să căutați cu lumânarea cartonașul roșu, în baza căruia veți justifica înfrângerea. Cât despre onestitatea lui Neluțu Sabău, iată ce spunea acesta în ian. 1990 (când tu, probabil, încă nu te născuseși). Întrebat de un ziarist cum a ajuns la Dinamo, Neluțu răspunde: „Dacă mi s-ar fi permis o alegere senină, aș fi preferat să joc la Steaua. Am pus însă o condiție: salvarea „șepcilor roșii” de la înec. Cum Dinamo a fost acela care a aruncat colacul, contribuind la evitarea retrogradării de către „U”, iată-mă la Dinamo!” (Gazeta Sporturilor/ 10 ian. 1990). Oneste bibere, vorba lui Pristanda!

floryn792006
floryn792006  •  04 Mai 2024, 06:27
Postat de traian_v pe 03 Mai 2024, 18:03

Da, pe calea asta ati anuntat "plafonul". Asa, si va da Dinamo cate 5000 daca nu bateti. Pe cine doare daca e locul 8, sau 9 sau 10, bani sa iasa. Dinamo si daca nu se prezinta maine, tot castiga ;)

Sper ca nu te ai reprodus ????????

creeperno534
creeperno534  •  03 Mai 2024, 22:39

Corect ce spune Chipciu

Vezi toate comentariile (5)
Comentează