FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PETROLUL 1-0

VIDEO Discurs manifest în această dimineață, după arbitrajul de la CFR - Petrolul: „Să fie suspendat până la Crăciun! Sfidător, UEFA să se sesizeze”

Istvan Kovacs // foto: Imago Images +7   FOTO
Istvan Kovacs // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 19 septembrie 2023 10:16 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 14:03

Claudiu Tudor (38 de ani), președintele Petrolului, a răbufnit în această dimineață, în direct la GSP Live, la adresa lui Istvan Kovacs și a felului în care acesta a judecat două faze din meciul cu CFR Cluj, scor 0-1.

Seara trecută, Istvan Kovacs a ignorat două solicitări de penalty ale celor de la Petrolul. S-a întâmplat în minutul 32, când portarul Răzvan Sava l-a faultat în careu pe Musi, apoi imediat după pauză, când Arlind Ajeti l-a „capsat” pe Pedro în propriul careu.

Istvan Kovacs e sistemul!
editorial
Istvan Kovacs e sistemul!

Deciziile lui Kovacs au provocat reacții dure din tabăra Petrolului. Valul de indignare a continuat în această dimineață, la GSP Live.

Claudiu Tudor: „Kovacs întreba pentru cine e penalty. Păi pentru cine să fie, pentru Panathinaikos?”

„Pentru noi nu e o dimineață bună. Este cu atât mai frustrant cu cât i se spune clar în cască că este penalty, iar el întreabă: «Pentru Petrolul?». Asta e ceva grav, nu se poate să mergi mai departe și să închizi ochii la așa ceva. Nu ai voie!

Nu ai voie să îi dai meciuri în Europa acestui mare arbitru când se întâmplă așa ceva. Să întrebi dacă e «Pentru Petrolul?»... Sunt filmări în care se vede că întreabă. Păi pentru cine să fie, pentru Panathinaikos?

Așa ceva nu se poate, e ceva grav ce s-a întâmplat. Nu ai cum să faci așa ceva! Am pierdut un punct, nu contează, dar nu vrem așa ceva! Nu vrem nici pentru noi! Pentru mine e clar că Mladinovici (n.r. - arbitrul VAR) l-a anunțat, i-a spus că a fost fault.

Încă ceva: el își ia baremul de arbitraj pentru ce a făcut aseară? E posibil așa ceva, ca acest arbitru să-și ia baremul? Merită să-l ia? Când faci un meci varză, tu iei banii și mergi acasă? Iar noi plângem? Copiii noștri plâng, tu du-te acasă cu banii, la copiii tăi”, a afirmat Tudor în prima fază, la GSP Live.

Claudiu Tudor cere ca Istvan Kovacs să nu mai fie delegat: „Până la Crăciun ar trebui să stea liniștit!”

În continuare, președintele Petrolului a anunțat că ploieștenii vor solicita recuzarea lui Kovacs și a cerut ca acesta să fie reținut de la delegări măcar două luni.

Pentru fotbalul românesc ar fi corect să se ia măsuri și să nu mai arbitreze 8-10 etape. Nu ai cum să-i dai meciuri unui arbitru când face așa ceva. Este sfidător pentru cei care conduc fotbalul, pentru toată lumea.

Cu siguranță îl vom recuza de acum. Nu mai ai voie să-l delegi la meciuri când se întâmplă așa ceva! Două luni, până la Crăciun, ar trebui să stea liniștit. Cum să-l trimiți în Arabia, să câștige mai mulți bani acolo? Păi să ne trimită și pe noi să jucăm în Arabia Saudită. Poate el e supărat că nu l-au trimis acolo săptămâna asta. Bătaie de joc”, a adăugat Tudor.

Acesta a dezvăluit și ce i-au transmis jucătorii Petrolului despre interacțiunile cu Kovacs:

„Jucătorii mi-au spus că e foarte arogant. Parcă le spune că el a arbitrat în Champions League, îi tratează de sus. Nu poți discuta cu el, în genul ăsta se comportă, de parcă nu ar putea să-i facă nimeni nimic în România. «Dau ce vreau eu, când și cum vreau eu. Nu am șef, nu am stăpân».

Sper ca UEFA să se sesizeze, să vadă ce s-a întâmplat aseară și să fie atentă la delegările pentru meciurile de cupe europene”.

Claudiu Tudor: „Facem demersuri la FRF, mergem la UEFA și FIFA”

Ulterior, într-o reacție pentru GSP.ro, Tudor a revenit cu o nouă tiradă împotriva lui Istvan Kovacs, anunțând demersurile Petrolului pe cale oficială:

„Sută la sută vom face demersurile la FRF pentru a-l recuza pe Istvan Kovacs, să nu mai arbitreze meciurile Petrolului! O să studiem acest plan, să fie sută la sută legal. Oricum, hârtie oficială vom face. Apoi, vedem mai departe la UEFA, la FIFA, vom merge pe toate căile legale. 

Important este ca el să plătească, să nu fie «mascat», adică să fie protejat. Să stea câteva etape aici și să i se dea meciuri prin Arabia Saudită. Ar fi un gest de decență să iasă public, să recunoască faptul că a greșit, cu toate că tot nu va schimba nimic. Noi știm clar că a fost intenție.

În plus, la golul CFR-ului, nu am înțeles ceea ce a făcut tușierul, Marinescu. A ridicat fanionul și a acordat fault, i-a spus ”centralului” că e fault, deși nu a fost vorba de așa ceva. Din acea fază, a ieșit singurul gol”. 

Citește și: 

Prima pagina a Gazetei, după arbitrajul catastrofal al lui Kovacs în CFR Cluj - Petrolul: „Istvan, chiar nu ți-e rușine?!”

Cristi Balaj a venit cu explicații, după ce Istvan Kovacs a iertat-o pe CFR Cluj de două penalty-uri: „Ce, portarul este suliță?” + „Ajeti a fost ținut!”

CFR a fost iertată de două penalty-uri, dar Mandorlini atacă FCSB: „A fost o seară neagră pentru fotbalul românesc”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (31)
guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  20 Septembrie 2023, 14:59
Postat de FotbalClubSteauaBucurest1 pe 19 Septembrie 2023, 20:38

Ietete si la alup asta marele talpanist si csaist! Ia cu pita fraiere divizia B forever! :-)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

FotbalClubSteauaBucurest1
FotbalClubSteauaBucurest1  •  19 Septembrie 2023, 23:48
Postat de steaua1986. pe 19 Septembrie 2023, 11:12

Mincuni, evident.

Prost gramada, evident! :-))

FotbalClubSteauaBucurest1
FotbalClubSteauaBucurest1  •  19 Septembrie 2023, 20:38
Postat de guimaraes1.0 pe 19 Septembrie 2023, 17:27

Dar coltescu?ba nu ti-e rusine sa mai comentezi in urma mascaradei facute de coltescu cu o zi inainte?ba nesimtitule aveti 4p.in plus in urma penaltyurilor inventate in meciurile cu cfr si farul si tot tu te plangiprostalaule?hai astept raspunsuri semnate de anticenzuralasport andreif andreifghe Andrei71.

Ietete si la alup asta marele talpanist si csaist! Ia cu pita fraiere divizia B forever! :-)))

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close