FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Continuă Petev tradiția antrenorilor străini la Universitatea Craiova? Ce au făcut predecesorii bulgarului în Bănie

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 11:52 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 15:42

Ca și predecesorii săi străini, Ivaylo Petev a debutat cu o victorie pe banca Universității Craiova. Un semn bun? Devis Mangia, Cristiano Bergodi și Marinos Ouzounidis au semnat apoi cele mai importante performanțe ale clubului de la promovarea în 2014.

Ivaylo Petev și-a început cu dreptul mandatul de trei ani la Universitatea Craiova. Victorie cu 1-0 în fața marei rivale Dinamo, prin care a „rupt” seria de 4 partide fără succes a oltenilor în Superliga (2 remize, 2 eșecuri) și a readus echipa pe poziția a patra în clasament. 

Surpriză în topul audiențelor TV de duminica aceasta. Care a fost raportul între FCSB, Craiova și Dinamo versus explozivul Chelsea - City 4-4
AUDIENȚĂ
Surpriză în topul audiențelor TV de duminica aceasta. Care a fost raportul între FCSB, Craiova și Dinamo versus explozivul Chelsea - City 4-4

Alb-albaștrii n-au făcut un meci nemaipomenit, în afara golului înscris rapid (Danciu, minutul 5) și a câtorva ocazii, evoluția lor înscriindu-se mai degrabă în trendul ultimelor săptămâni. Dar cele 3 puncte bifate reprezintă un semn bun în ceea ce-l privește pe noul tehnician.

Înaintea lui Petev, Universitatea a mai avut trei antrenori străini: italienii Devis Mangia, Cristiano Bergodi și grecul Marinos Ouzounidis. Ca și el, toți au debutat cu victorii în Bănie. Dar au și realizat cele mai importante performanțe ale clubului de la promovarea în Liga 1, în 2014.

Devis Mangia i-a adus Universității prima Cupă a României de la promovarea în 2014

Devis Mangia i-a pregătit pe „lei” în perioada mai 2017 - aprilie 2019. A început cu un 2-0 în fața lui Poli Iași, în campionat, iar în primăvara lui 2018 a câștigat cu oltenii Cupa României, 2-0 în finala de pe Arena Națională cu promovata FC Hermannstadt.

Chiar dacă patronul Mihai Rotaru îl consideră cel mai bun antrenor cu care a lucrat, Mangia n-a reușit să ducă echipa la nivelul următor și, în aprile 2019, după o serie de 4 meciuri fără victorie în Liga 1 (3 eșecuri, o remiză), l-a dat afară. Bilanț: 82 de meciuri și o medie de 1,71 puncte.

Cristiano Bergodi a jucat „finala cu titlul pe masă” a campionatului 2019/2020

Cristiano Bergodi a demarat mandatul în Bănie cu un 2-1 în fața Astrei Giurgiu, pe 19 iunie 2020. A fost începutul unei serii de 6 victorii la rând ce le-a asigurat juveților prezența în finala „cu titlul pe masă” a ediției 2019/2020, acel 1-3 cu CFR Cluj pe „Ion Oblemenco”.

În stagiunea imediat următoare, Bergodi a bifat o altă serie în campionat, 7 victorii consecutive. Însă a cedat după eșecurile cu Academica Clinceni și Chindia și, deranjat și de unele comentarii acide venite din zona conducerii, și-a prezent demisia. Bilanț: 18 partide și o medie de 2,33 puncte.

„Dublă” cu Marinos Ouzounidis pe bancă: Cupa și Supercupa României

Marinos Ouzounidis a venit la Craiova în februarie 2021 și a stat până-n luna iulie a acelui an. După un 1-0 cu FC Botoșani în Cupa României, la debut, el a câștigat și trofeul, într-o finală cu Astra (3-2 după prelungiri).  Iar la startul noului sezon și-a adjudecat Supercupa, Universitatea luându-și astfel revanșa în fața CFR-ului (1-0) pentru titlul pierdut în 2020.

Tehnicianului grec i-a fost fatală înfrângerea rușinoasă din turul doi preliminar al Conference League, un 0-1 cu KF Laci, formație albaneză total necunoscută. Urmarea acelui rezultat, coroborat cu remiza din retur, 0-0, Universitatea Craiova a fost eliminată din competiție. Bilanțul lui Ouzounidis în Bănie: 26 de meciuri, 1,77 media punctelor obținute.

Citește și alte articole:

Alex Mitriță a răbufnit la interviu: „Am început din prima cu jocul care nu este...” » De ce se simte mai bine în noul sistem al lui Ivaylo Petev, pe care-l laudă public
CSU CRAIOVA
Alex Mitriță a răbufnit la interviu: „Am început din prima cu jocul care nu este...” » De ce se simte mai bine în noul sistem al lui Ivaylo Petev, pe care-l laudă public
Din fața secției de poliție, Becali a râs de FCSB: „Vai, vai, vai, extraordinar! Îți dai seama ce dăruire?”
FCSB
Din fața secției de poliție, Becali a râs de FCSB: „Vai, vai, vai, extraordinar! Îți dai seama ce dăruire?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează