FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

UPDATE Marcel Pușcaș răspunde atacului lansat de Sorin Cârțu: „Mârâie ca să dea bine unde e angajat”

Sorin Cârțu (stânga) și Marcel Pușcaș
Sorin Cârțu (stânga) și Marcel Pușcaș

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 mai 2021 12:05 / Actualizat duminica, 30 mai 2021 14:31

Sorin Cârțu (65 de ani), președintele celor de la CS U Craiova, a avut o replică acidă pentru Marcel Pușcaș (60), directorul general de la FC U Craiova. Cel din urmă a avut o declarație controversată despre gloriile Universității Craiova.

UPDATE 14:25 - Marcel Pușcaș răspunde atacului lansat de Sorin Cârțu

„Eu am crezut că am o relatie bazată pe respect cu Sorin Cârtu, dar se pare că din partea lui nu este așa. În primul rând nu i-am folosit numele. El iese acum și mârâie la adresa mea ca să dea bine acolo unde este și el angajat. Dar el știe că am dreptate. Nu s-a întâmplat așa cu Ungureanu și Negrilă? Așa se întâmplă și pe la CSA Steaua cu unele glorii. 

Legat de cariera mea de jucător ce ați vrea eu să vă spun? Puteam să joc o finală de cupa europeană cu Steaua, dar nu a fost să fie…nu o mai dau acum pe accidentare sau pe alte decizii pe care le-am luat atunci. Nu consider că am fost un fotbalist mediocru…lăsați-l în pace pe Sorin Cârțu. 

Rodion Cămataru și Mircea Irimescu de ce nu au reacțiile astea? Vă spun eu: Pentru că cei doi nu depind de ei (n.red. – de banii celor de la Universitatea Craiova). Noi avem drumul nostru și vrem să facem o figură frumoasă în campionat. Lăsați-l în place pe Sorin. V-am spus mai devreme de ce vorbește el acum”, a declarat oficialul de la FC U Craiova conform ProSport

Ulterior, Pușcaș a avut un mesaj pentru Cârțu și pe contul personal de Facebook, în care a ironizat CS U pentru locul 3 obținut în sezonul recent încheiat. „Nu doresc să-i replic amicului Sorin Cârțu pentru că s-ar putea să ajungă pe locul doi. Așa îl las pe locul al treilea. Se simte bine acolo, de ce l-aș deranja?”, a întrebat Pușcaș, ironic. 

Știrea inițială

Marcel Pușcaș, revenit recent într-o funcție oficială la FC U Craiova, a încins spiritele în Craiova cu o afirmație acidă. Într-o declarație recentă făcută la TelekomSport, el a susținut că gloriile Universității Craiova au migrat către CS U pentru „a-și câștiga pâinea”. 

Declarațiile lui Pușcaș l-au iritat la culme pe Sorin Cârțu, care l-a făcut praf pe directorul general de la FC U.

Sorin Cârțu: „Marcel Pușcaș nu a realizat nimic”

„Aș vrea ca disputa asta între Universitatea Craiova și FC U să meargă într-un plan sportiv. Văd că el o trage într-o zonă de vagabonțeală, șmechereală. Nu dă bine. El nu este persoana care să facă caracterizări ale fostelor glorii, să comenteze deciziile lor și apoi să îi pună într-o astfel de postură. 

Marcel Pușcaș nu a realizat nimic ca fotbalist. Că a avut o accidentare, că și-a rupt piciorul și nu a putut să ajungă mare... Parcă nu și-a mai rupt altul piciorul. Eu sunt o figură reprezentativă în fotbalul craiovean și cel românesc, am puterea și dreptul să îmi spun opinia. Știu foarte bine să caracterizez. 

Ca antrenor a încercat, dar nu a reușit. Ca și conducător, iar n-a spus nimic. Are 60 și ceva de ani și încă e neterminat. Cum îți permiți tu să vorbești despre niște genii ale fotbalului românesc? Ceea ce au făcut colegii mei, ce am făcut noi împreună la Craiova Maxima... nu se cade să intre în discuții”, a spus Cârțu la emisiunea „DigiSport Matinal”. 

Sorin Cârțu: „Ești un om mediocru de fotbal”

„Ești acolo ce ești, nu ne interesează, stai în zona ta de confort, noi stăm în a noastră, numai așa se poate conviețui în liniște, în pace. Deocamdată nu ești la statutul nostru, unde ești tu acolo nu există statutul Universității Craiova. Vreau să fie ultima dată când intervin, este o polemică mediocră, pe mine nu mă avantajează. Atât am avut de spus! În rest, să comenteze toată lumea ce vrea. 

Stai deoparte și nu te apuca să vorbești, ești un om mediocru de fotbal. Nu te mai apuca să discuți despre ceilalți. L-am văzut și la emisiuni când intră ce caracterizări are. Dacă tu n-ai antrenat pe nimeni, ce te apuci să pui etichete pe prestația lui X sau Y? Vorbește de niște nevoi materiale și salariale... Nu vorbi tu! 

E rușinos ceea ce a făcut și modul în care a încercat să pună în antiteză ce a făcut Cămătaru și ce fac ceilalți. Nu aduce situația financiară a cuiva din Craiova Maxima în discuție, eu nu mi-am permis vreodată să fac o asemenea balanță. La tine, caracteristică este mediocritatea”, a adăugat președintele CS U Craiova. 

Ce a declarat Marcel Pușcaș

Ca să-și câștige pâinea, gloriile au migrat către CS U Craiova. Nu-i condamn. Dacă era Extensiv, se duceau acolo. Ei au vrut un loc de muncă. Faptul că alții profită de pe urma nevoilor lor primare, salariale, acolo e de discutat. 

Ei sunt niște oameni folosiți, n-au încotro, se lasă folosiți. Ei au fost angajați și plătiți ani de zile de Adrian Mititelu. E vorba de interesul material. Dacă stăteau bine financiar... Uite, Cămătaru, care n-are nevoie de bani. Care e Craiova? Irimescu, la fel. 

- Marcel Pușcaș, la TelekomSport 

Adrian Mititelu jr. ceruse pace

Ieșirea lui Sorin Cârțu vine la mai puțin de o zi după ce Adrian Mititelu jr., patronul de la FC U Craiova, a îndemnat la pace între suporterii cele două cluburi. Se pare că mesajul nu a fost recepționat și de oficialii de la FC U, respectiv CS U. 

„Cei de la CS U se antrenează într-o bază din Craiova, unde ne vom pregăti și noi până vom finaliza lucrările la baza proprie. Va exista o pace și, în acest sens, fac un apel la calmitate. Sper să nu existe incidente în oraș

Va fi greu, sunt conștient, mai ales la primul meci cu ei. Dar în viață te obișnuiești cu orice, probabil va trebui să treacă o perioadă de timp”, a declarat Mititelu Jr. la „Digi Sport Special”.

CV Marcel Pușcaș

Marcel Pușcaș răspunde atacului lansat de Sorin Cârțu: „Mârâie ca să dea bine unde e angajat”
Marcel Pușcaș (stânga), alături de Adrian Mititelu jr.
  • S-a născut la Oradea, pe 12 octombrie 1960.
  • De-a lungul carierei de fotbalist a evoluat la Crișul Oradea, FC Bihor, Steaua București, Rapid București, CS Târgoviște și Steaua Mizil.
  • A avut o scurtă perioadă petrecută și pe banca tehnică, ducând Rapidul în cupele europene în anul 1992, după o pauză de 18 ani.
  • A urmat cea mai prolifică perioadă, cea de conducător. Între 1996 și 1998, din postura de președinte al Stelei București, a obținut două titluri de campion, o Cupă și o Supercupă a României.
  • A candidat de două ori pentru președinția FRF, în 2014 și 2018, de ambele dăți fără succes.

Mai multe știri despre FC U Craiova:

Păreri împărțite în privința șanselor de succes ale lui Mutu la FC U Craiova: „Va fi la fel de mare antrenor cum a fost jucător” vs „E cale lungă”

Adrian Mutu s-a lovit de primul refuz la FC U Craiova: „Rămân în București”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (133)
suporterucv
suporterucv  •  30 Mai 2021, 13:08

Aici nea Sorin are dreptate ! ”Neterminatul” Puscas a dovedit inca o data ce caracter infect are !! Asta denota frustrare si micime in gandire (ceva tipic pt clubul la care s-a intors in patru labe, lingand pe jos).

eugen_76pan
eugen_76pan  •  30 Mai 2021, 13:34

i-a dat perversa Cartu acestui non-nimeni in fotbalul romanesc.un individ acest Puscas care mai trage sforile pe la FRF ...altfel zero!

pittt
pittt  •  30 Mai 2021, 15:35

Vorbeste Puscas!! Si vorbeste de caracter!! La FCU sunt numai oameni fara coloana vertebrala, pe care ii da Mititelu afara cand i se scoala iar cand are chef ii cheama si vin repede la scula lui!! Puscas e printre ei!! Cel mai tare e Napoli. Trica i-a promovat in liga a 2-a si l-a dat Mititelu afara. A venit inapoi cand l-a chemat, i-a promovat in liga 1 si l-a dat afara iar. Pe Puscas l-a dat afara cand FCU mergea bine, era aproape promovata. A venit inapoi tot la bani dar vorbeste de altii. Pe Costea l-a dat afara cand ridicase FCU. De Napoli nu mai vorbim. Fostele glorii ale Craiovei nu rabda si nu merita asa ceva. De asta sunt la FCU...

Vezi toate comentariile (133)
Comentează