FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Pot să bag 15 milioane pe an la Dinamo” » Borcea pune o condiție esențială ca să investească: „Nicolescu nu are priză”

Cristi Borcea, 53 de ani, fostul patron al lui Dinamo, susține că își dorește să revină ca sponsor în viața echipei, dar numai cu un simbol al „câinilor” la conducere.
Cristi Borcea, 53 de ani, fostul patron al lui Dinamo, susține că își dorește să revină ca sponsor în viața echipei, dar numai cu un simbol al „câinilor” la conducere.

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 10:59 / Actualizat duminica, 27 august 2023 11:12

Cristi Borcea, 53 de ani, fostul patron al lui Dinamo, susține că își dorește să revină ca sponsor în viața echipei, dar numai cu un simbol al „câinilor” la conducere.

  • Cristi Borcea a fost în conducerea lui Dinamo în perioada 1998-2012, timp în care s-au câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.
Mihai Bendeac l-a imitat pe Gigi Becali la finalul partidei Dinamo - Petrolul: „Facă-se voia Împăratului Hristos! În Giulești dăm cu tămâie!”
DINAMO - PETROLUL 1-1
Mihai Bendeac l-a imitat pe Gigi Becali la finalul partidei Dinamo - Petrolul: „Facă-se voia Împăratului Hristos! În Giulești dăm cu tămâie!”

Cristi Borcea: „Vreau să fiu sponsor la Dinamo, să pot să dau 5-600.000 de euro pe an”

„N-am cum să nu sufăr și să nu mă bucur alături de performanțele și de eșecurile echipei. Noi am trecut prin momente mult mai grele, în 1995, când am venit cu Cornel Dinu. Atunci se vorbea despre desființare.

Eu am spus că niciodată nu o să mă mai implic, nu mai am entuziasmul necesar. Cu bune, cu rele, cu mine la conducere s-au luat vreo 13 trofee. Și e unicat în fotbalul românesc că am luat de două ori tot lotul Craiovei fără să coste niciun ban! Cât am fost acolo, am luat cei mai buni jucători din fotbalul românesc. Totul se învârte în jurul cașcavalului, am spus-o și în 2000 și m-ați făcut zob!

Am zis că vreau să fiu sponsor, să pot să dau 5-600.000 de euro pe an și pe lângă mine să mai vină și alți acționari, asta după ce stadionul nou se va construi. Ca să poată aduna oameni cu bani la club, trebuie să aducă oameni cu nume la conducere, unul ca Lupescu.

Eu am banii necesari să vin să bag 15 milioane pe an, dar nu vreau, pentru că la 41 de ani am avut operație pe cord deschis, 3 divorțuri, nu dorm decât cu medicamente, toate din cauza lui Dinamo. Dar să vin la tribuna oficială, să fiu sponsor, mi-ar plăcea, pentru atmosferă, pentru ce am trăit.

Dar ei nu au identitate. Puneți o conducere profesionistă, de dinamoviști, foști dinamoviști, care ne poate aduna! Dacă Lupescu vine la mine, mai am 2-3 prieteni și e foarte simplu să aduni câteva milioane pe an. Dar felul în care pun ei problema: «Cine vine la masă, să vină, să aducă bani, noi conducem, pe voi nu vă interesează»... Nicolescu nu are priză”, a declarat Borcea la „Digi Sport Matinal”.

Cristi Borcea, șanse mici să se apropie de noul Dinamo

E greu de crezut totuși că Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, actualii șefi ai lui Dinamo, vor accepta un personaj ca Borcea în conducere. În primul rând, cei doi nu sunt dispuși în acest moment să renunțe la administrarea sportivă a echipei și au afirmat că nu vor ca Dinamo să ajungă pe mâna unor investitori controversați.

VIDEO. Dinamo - Petrolul 1-1 - Loja legendelor cu Lupescu și Lucescu + unde au stat acționarii dinamoviști Voicu și Nicolescu

Mai multe articole despre Dinamo: 

12 detalii de la Dinamo - Petrolul » I-au pus umărul la loc și a intrat pe teren, „mania” Ghezali + cele mai ciudate 5 minute

Ovidiu Burcă, mânios în fața camerelor TV: „Nu prea e de vorbit despre fotbal! Iar o să se supere lumea pe mine că spun asta...”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (28)
befree
befree  •  27 August 2023, 19:48
Postat de cristian.constanta pe 27 August 2023, 15:16

Iti pierzi timpul. Mergi spre articolele celor multi. Noi stim foarte bine ceea ce ne dorim si cum stau lucrurile. Nu titlurile ne incanta. Noi nu suntem suporteri de rezultat. Iubim Dinamo neconditionat!

Sper ca stii ca i-ai raspuns gigistului random. ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  27 August 2023, 17:27

Borcea te iubim , CA CA TINE nu gasim !

tororosso
tororosso  •  27 August 2023, 15:40

La noi ca la nimeni ... penalii au fost închiși bogați iar după executare devin și mai bogați . Așa se întâmplă când statul nu le confiscă averile ilicite care au fost distribuite la rude , clanuri în păstrare .

Vezi toate comentariile (28)
Comentează