FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

Recidivistul Săpunaru » Carieră plină de ieșiri necontrolate, indiferent de echipă sau campionat

Săpunaru a vrut să îl bată pe Paramatti, după Rapid - FCU Craiova 2-3 în mai 2022
Săpunaru a vrut să îl bată pe Paramatti, după Rapid - FCU Craiova 2-3 în mai 2022

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 septembrie 2022 09:57 / Actualizat duminica, 11 septembrie 2022 10:55

Cristian Săpunaru (38 de ani), căpitanul Rapidului, a avut din nou un conflict la finalul unui meci cu FCU Craiova. Acum, după 0-1 cu oltenii, stoperul a fost la un pas de bătaie cu „Poștașu”, unul dintre ultrașii echipei lui Adrian Mititelu.

De la promovarea lui FCU Craiova, de anul trecut, Rapid a jucat 5 meciuri cu oltenii. Și în sezonul trecut, în două dintre partide, Săpunaru a fost în conflict cu cei de la FCU. Căpitanul Rapidului are însă un istoric bogat de ieșiri necontrolate, indiferent de echipele la care se afla:

Cum se apără Săpunaru după scenele șocante de la Tg. Jiu: „Filmarea e o minciună! N-am făcut nimic, n-am lovit, voiam doar să-l prind de gât”
FCU CRAIOVA - RAPID 1-0
Cum se apără Săpunaru după scenele șocante de la Tg. Jiu: „Filmarea e o minciună! N-am făcut nimic, n-am lovit, voiam doar să-l prind de gât”

1. Săpunaru a fost aproape de bătaie cu Olăroiu, în 2006

În 2006, când era legitimat la FC Național, Săpunaru a fost aproape de bătaie cu Olăroiu, după un meci cu Steaua. Atunci, fundașul l-a înjurat pe antrenorul roș-albaștrilor în drumul spre vestiare. 

Olăroiu, care anterior experienței de la Steaua a antrenat la FC Național, l-a debutat pe Cristi Săpunaru în Liga 1.

 2. Condamnat în Portugalia, când juca la Porto

În 2009, când era la FC Porto, Săpunaru a agresat un agent de pază la finalul unui meci cu Benfica. Cristi a fost condamnat în 2014 de Tribunalul Criminal de Instrucție din Lisabona și a fost amendat cu 90.000 de euro. În plus, el a trebuit să plătească 30.500 de euro persoanei agresate.  A fost cea mai mare amendă plătită vreodată de un jucător de la FC Porto.

Pentru ieșirea din 2009, Săpunaru a fost suspendat de Comisia de Disciplină al Federației Portgheze timp de 6 luni.

3. Două conflicte cu cei de la FCSB, în 2016

În martie 2016, la un Pandurii - FCSB 0-1, Săpunaru s-a dus glonț la banca de rezerve a roș-albaștrilor și a înjurat ca la ușa cortului. Fundașul s-a înfuriat după un penalty acordat de arbitrul Marius Avram . La finalul meciului, el s-a urcat pe bancă și s-a răfuit cu fanii roș-albaștrii.

În luna septembrie a aceluiași an, Săpunaru juca la Astra. La finalul unui meci pierdut cu FCSB, 0-1, el a fost aproape să se bată cu MM Stoica, managerul roș-albaștrilor, după ce acesta a cerut eliminarea lui Junior Morais pe finalul jocului. Cei doi au fost atunci despărțiți înainte să se ajungă la agresiuni fizice.

4. Scandal în Turcia, în 2020

În 2020, pe când evolua la Kayserispor, Săpunaru a marcat împotriva lui Denizlispor, fosta sa echipă. Atunci, fundașul s-a dus spre banca lui Denizlispor și a avut un conflict cu staff-ul echipei.

„Săpunaru a venit la noi la banca de rezerve și m-a înjurat. Nu a fost deloc frumos. Există diferențe între club și jucători. El a mâncat o pâine la noi! A lucrat aici, are o mulțime de prieteni. Nu a fost deloc plăcut”, a declarat în 2020 Mehmet Ozdilek, directorul tehic de la Denizlispor.

5. Două conflicte cu FCU Craiova, în sezonul 2021-2022

  • În noiembrie 2021, Rapid și FCU au remizat, 0-0, într-un meci disputat la Mioveni. Deși meciul s-a jucat fără specattori, o sticlă a zburat de la Tribuna I către jucătorii Rapidului. Săpunaru a avut o criză de nervi și s-a luat la harță cu puținii oameni aflați în zona respectivă a stadionului. Adrian Mititelu Jr. a fost găsit vinovat pentru aruncarea obiectului și a fost suspendat timp de un an de pe stadion.
  • Apoi, în mai, după Rapid - FCU Craiova 2-3, Săpunaru a fost aproape de bătaie cu Paramatti. Totul s-a întâmplat la finalul partidei din penultima etapă a campionatului 2021-2022. Căpitanul Rapidului l-a lovit în figură, apoi a fost ținut cu greu de colegi, de adversari, de Adrian Mutu și de Ionuț Voicu. Secunde bune, Săpunaru a țipat și l-a amenințat pe adversar, care i-a arătat sigla lui FCU Craiova și a mers apoi la galerie, pentru a se bucura alături de suporterii olteni.
+24 FOTO

Citește și:

Săpunaru i-a răspuns acid lui MM, care ceruse „măsuri” împotriva lui: „Nu vorbesc cu valeții de la palat”

Răducioiu și Gică Popescu, șocați în direct de Săpunaru: „Doamne! E căpitan?! Mi-e milă de el”

Citește și:

Dinamo și Sepsi negociază cu fotbalistul care a plecat cu „lacrimi și regrete” din Superliga » Primă ofertă refuzată: vrea mai mulți bani
Superliga
Dinamo și Sepsi negociază cu fotbalistul care a plecat cu „lacrimi și regrete” din Superliga » Primă ofertă refuzată: vrea mai mulți bani
BBC, scuze publice pentru imaginile tulburătoare de la Euro, însă arată cu degetul UEFA: „Am fost la fel de șocați ca și voi!”
Euro 2024
BBC, scuze publice pentru imaginile tulburătoare de la Euro, însă arată cu degetul UEFA: „Am fost la fel de șocați ca și voi!”
De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată
Euro 2024
De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată

Ce crede Cristian Tudor Popescu despre comentatorii de la Euro 2024 » Schimbarea majoră pe care a remarcat-o: „S-a petrecut peste noapte și nu am o explicație”


Comentarii (35)
tororosso
tororosso  •  14 Septembrie 2022, 14:48

„Pentru ieșirea din 2009, Săpunaru a fost suspendat de Comisia de Disciplină al Federației Portugheze timp de 6 luni.”... în România este lăudat chiar și de acei care ar fi trebuit al sancționa câteva etape (Sucu) . Merdeiașul tot o va încasa la un moment dat de îi va sări ifosele de bătăuș . Da la Rapid se poate a face golănii de acest fel iar federația este oarbă la asemenea ieșiri huliganice .

Syryus
Syryus  •  13 Septembrie 2022, 18:30

Leșie ( săpun expirat ) este un fotbalist tare nimeni n-ar avea curaj să se bată cu el nici ieftimoaie nici Doroftei nimeni el *** îi bate pe toți tremura comisiile in fața lui ,telespectatorii și audioasdcultatori cînd aud de leșie le vine sa facă *** pe el de "frica ".

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

guest10
guest10  •  11 Septembrie 2022, 15:04
Postat de adriann_ pe 11 Septembrie 2022, 14:24

AHA, DA, SIGUR, CUM SA NU :)) Doar ca intre timp a iesit ADEVARUL LA IVEALA: mITITEII AU LASAT UN INFRACTOR (CU O STIVA DE DOSARE PENALE LA ACTIV) SA INTRE PE TUNEL SI ALA A ATACAT JUCATORII RAPIDULUI CAND IESEAU DE PE TEREN. Rusinea de a fi cerut aseara pareri de la puscariasul Stoica Mihai, individ care agresase un suporter prin LOVIRE CU PUMNUL IN TRIBUNA, cu bodyguarzii lui becali in spate, E BONUS PENTRU CEI CARE S-AU PRETAT LA ASA CEVA. Poti sa postacesti pana lesini, faptul ca UN "PRIETEN" AL PATRONULUI CLUBULUI GAZDA A ATACAT FOTBALISTII ECHIPEI OASPETE PE TUNEL NU POATE FI SCHIMBAT. Se vede ca esti postacel pentru o echipa cu patron puscarias, manager puscarias si sef de galerie puscarias, nu ai rusine, nu ai demnitate, nu ai un minim respect pentru propria persoana. CE SUSPENDARE A LUAT MA MARTINOVIC CAND L-A POCNIT PE ALA CARE INTRASE PE TEREN SA-I AGRESEZE UN COECHIPIER? Sa-ti pun aici linkurile de pe GSP cu articole despre "spiritul Martinovic"? N-ai ma o farama de rusine?

Dupa mintea ta e ok ce a facut Sapunaru ceea ce te umple de ridicol. Ceea ce scri tu despre mm (care e un *** de altfel) sau Martinovici nu are nici macar o legatura cu delicventul pe care tu vrei sa-l scapi bazma curata... E ciudat ca vorbesti tu de respect, rusine, demnitate cuvinte straine pentru tine...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează