FOTBAL  »  Superliga  »  DOSAR PENAL

CS Rapid și Dan Șucu aruncă vina dintr-o parte în alta: „E răspunderea FC Rapid” versus „Nu noi păzim stadionul! Vorbiți cu proprietarul”

Dan Șucu (în stânga) și Bogdan Vasiliu
Dan Șucu (în stânga) și Bogdan Vasiliu

Articol de , , - Publicat joi, 14 martie 2024 19:53 / Actualizat joi, 14 martie 2024 20:09

Cei de la CS Rapid și FC Rapid București aruncă vina dintr-o parte în alta după ce procurorii au reținut 16 persoane într-un dosar de amploare, în care este cercetat în libertate și Daniel Niculae, președintele echipei din prima ligă.

Forțele de ordine au deschis un dosar penal de proporții, în urma căruia au fost reținuți pentru 24 de ore 16 dintre cei 17 suspecți. Singurul cercetat în libertate este Daniel Niculae, președintele clubului FC Rapid 1923, echipa de pe locul 2 în Superligă.

Dosarul vizează constituirea unui „grup infracțional organizat la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea materialelor pirotehnice”.

Dan Șucu, conferință în ziua când Daniel Niculae a fost săltat cu mascații: „Ce, a tras cu arma?” + Ce spune despre camera secretă de la Stadionul Giulești
RAPID
Dan Șucu, conferință în ziua când Daniel Niculae a fost săltat cu mascații: „Ce, a tras cu arma?” + Ce spune despre camera secretă de la Stadionul Giulești

Între timp, Jandarmeria a descoperit o încăpere ascunsă, mascată într-un perete dintr-o baie din zona Peluzei Nord a stadionului din Giulești, unde forțele de ordine presupun că ultrașii ascundeau materialele pirotehnice de folosit la meciuri.

Președintele CS Rapid: „Este răspunderea celor de la FC Rapid!”

Președintele CS Rapid, clubul de drept public care administrează stadionul, aruncă vina în curtea echipei de fotbal, clubul la care Dan Șucu este acționar majoritar. În replică, Șucu spune că paza stadionului este în sarcina celor de la Clubul Sportiv.

„CS Rapid nu este organizatorul meciurilor de fotbal. Noi predăm stadionul celor de la FC Rapid și mai departe este răspunderea lor de ce se întâmplă în timpul partidelor.

N-am fost chemat la audieri, nimeni altcineva din cadrul CS Rapid nu a fost. E logic, noi nu avem treabă cu organizarea meciurilor de fotbal. FC Rapid este chiriașă pe stadionul Giulești”, a transmis Bogdan Vasiliu, președintele CS Rapid, conform Fanatik.

Dan Șucu: „Vorbiți cu proprietarul stadionului, Clubul Sportiv Rapid!”

La conferința de presă de astăzi, premegătoare meciului dintre Rapid și Farul, acționarul Dan Șucu s-a delimitat de acest caz și a pus semne de întrebare cu privire la firma de pază contractată de CS Rapid.

„Sunteți la curent că suntem chiriași aici și că noi preluăm spațiul ăsta cu cel mult 24 de ore înainte de data meciului? Cred că sunteți la curent cu asta și cu faptul că noi păzim stadionul doar pe perioada meciurilor. Nu avem nici cea mai mică cunoaștere despre ce se întâmplă la acest stadion pe perioada în care nu suntem aici.

Nu am nici cea mai mică idee despre această cameră. Repet: acest stadion aparține Clubului Sportiv Rapid. Trebuie să vorbiți cu proprietarul stadionului în ceea ce privește firma de pază pe care a angajat-o. Firma noastră de pază, care se ocupă de evenimentul propriu-zis, se numește Libra și nu cred că are legătură cu nimic din ce discutăm.

În funcție de discuțiile pe care le avem cu Jandarmeria înaintea meciurilor, avem între 250 și 350 de oameni în dispozitivul de pază asigurat de firma cu care lucrăm. Nicio firmă de pază de pe pământ nu garantează că nu va exista un nedumerit care să arunce cu o făclie sau altceva pe teren. Dacă aș găsi una care ar garanta asta, m-ar salva și pe mine de multe alte cheltuieli, pe care le știți.

Încă o dată: noi nu păzim stadionul ăsta, ne aparține o zi la două săptămâni. În acea zi noi luăm toate lucrurile în primire”, a spus Șucu.

Întrebat despre varianta conform căreia firma de pază angajată de CS Rapid ar fi codeținută de Liviu Ungurean, liderul ultrașilor rapidiști, Șucu a răspuns: „Doamne ferește! Galeria ar fi, în aceste condiții, într-un conflict de interese. Nu există așa ceva”.

Noi suntem destul de mulțumiți de activitatea firmei de pază care se ocupă de evenimente. În ceea ce privește paza acestui obiectiv pe perioada în care nu suntem aici, nu e ceva despre care să mă întrebați pe mine.

- Dan Șucu, acționar majoritar Rapid

Mai multe știri despre acest subiect:

Procurorii au reținut pentru 24 de ore 16 dintre cei 17 suspecți, inclusiv pe liderul galeriei Rapidului! Daniel Niculae e SINGURUL cercetat în libertate
DOSAR
Procurorii au reținut pentru 24 de ore 16 dintre cei 17 suspecți, inclusiv pe liderul galeriei Rapidului! Daniel Niculae e SINGURUL cercetat în libertate
Ce vor decide în cazul lui Daniel Niculae? Trei situații cu torțe, violență și bâte la stadion + Întrebarea lui Dan Șucu: „Cum puteți compara?!”
TORȚE
Ce vor decide în cazul lui Daniel Niculae? Trei situații cu torțe, violență și bâte la stadion + Întrebarea lui Dan Șucu: „Cum puteți compara?!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (19)
VardyParty
VardyParty  •  15 Martie 2024, 19:37
Postat de PAPAMARZZOLE pe 15 Martie 2024, 18:39

***

Take it easy, nu da in clocot. Ai copii acasă.

PAPAMARZZOLE
PAPAMARZZOLE  •  15 Martie 2024, 18:39
Postat de VardyParty pe 14 Martie 2024, 21:46

Hai, zi că ești la un apel distanțā de Beciul Domnesc :) Vezi, sā răspunzi, sa nu faci ca Nazalul, cā ai văzut cā ăștia nu știu multe.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

monika.
monika.  •  15 Martie 2024, 10:58

Da, da, paza " obiectivului"..., care n-are legatura cu Fat- Frumosul cu megafonul (condamnat penal) .Seful mare a vazut si " spectacole" similare in Grecia, in R.,la altii, asa ca...hai si noi...cum? legea interzice? N-a stiut. Bravo!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează