FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB 2-1

UPDATE Ion Crăciunescu a revenit cu verdictul la faza penalty-ului celor de la FCSB, după ce la pauză se blocase: „Dacă spun asta, vă supărați” » Contrazis de specialistul contactat de GSP

Prima repriză a meciului CS Universitatea Craiova - FCSB, încheiată 1-1, a fost decisă de două lovituri de la 11 metri. Primul penalty, cel al oltenilor, a fost clar.
Prima repriză a meciului CS Universitatea Craiova - FCSB, încheiată 1-1, a fost decisă de două lovituri de la 11 metri. Primul penalty, cel al oltenilor, a fost clar.

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 22:53 / Actualizat luni, 19 septembrie 2022 09:39

Prima repriză a meciului CS Universitatea Craiova - FCSB, încheiată 1-1, a fost decisă de două lovituri de la 11 metri. Primul penalty, cel al oltenilor, a fost destul de clar. În schimb, cel transformat de Compagno a stârnit controverse și l-a amuțit pur și simplu la pauză pe fostul mare arbitru Ion Crăciunescu.  

FCSB a egalat în al 6-lea minut al prelungirilor primei părți, printr-un penalty transformat de Andrea Compagno. Decizia luată de „centralul” Radu Petrescu, validată ulterior de VAR, a fost una controversată. 

SUPERLIGA » Faza penalty-ului din care Compagno a adus egalarea

Fost ecuson FIFA pentru GSP, la faza penalty-ului din Craiova - FCSB: „E fault în atac!”

La finalul unei acțiuni încurcate în careul celor de la CSU Craiova, Compagno și Bancu s-au lovit cap în cap. Contactul a fost unul involuntar. Vârful italian era cu spatele la poartă, a încercat să se întoarcă, moment în care l-a lovit cu capul în figură pe căpitanul oltenilor. Bancu i-a stat în cale, blocându-i deplasarea.

Ion Crăciunescu a revenit cu verdictul la faza penalty-ului celor de la FCSB, după ce la pauză se blocase: „Dacă spun asta, vă supărați” » Contrazis de specialistul contactat de GSP
Momentul contactului dintre Compagno și Bancu / FOTO: captură @Orange Sport

Faza a fost atât de încurcată încât Andrei Chivulete și Romică Bîrdeș, oficialii din camera VAR, au stat mai bine de 3 minute în analiză. În cele din urmă au confirmat decizia lui Radu Petrescu.

Contactat de GSP, un fost arbitru internațional îl contrazice pe „central”: „E fault în atac, nu penalty! Eram convins că se va întoarce decizia la VAR. Bancu stă pe loc, nu face nimic. Compagno îl lovește în față”.

Ion Crăciunescu, blocat în direct: „Haideți, domnule!”

Ion Crăciunescu, analist în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport, nu a putut enunța un verdict în direct: „Este o fază filmată cam din satelit, de departe. E foarte greu să vezi toate detaliile. Nu știu dacă se ciocnesc întâmplător sau nu”.

Radu Naum, moderatorul emisiunii, l-a grăbit pe fostul mare arbitru: „Haideți, domnule Crăciunescu. Se termină emisiunea. A fost sau nu a fost penalty?”. 

Crăciunescu a amuțit: „E greu! O să zic că...”.  După câteva momente, Radu Naum a continuat analiza cu ceilalți invitați, Gabi Balint și Ilie Dumitrescu. 

Crăciunescu a revenit după CSU Craiova - FCSB

Crăciunescu a revenit la final, dar tot nu a fost foarte decis. Fostul mare arbitru îi dă credit arbitrului. 

„Compagno joacă mingea, apoi are loc o ciocnire cu apărătorul Craiovei. Este un contact indiscutabil între ei. Tot indiscutabil e și că Andrea Compagno nu îl vede pe adversar. Dacă spun că e 51% cu 49%, vă supărați. Eu dau credit arbitrului. E o fază la care ne uităm de multe ori, dar nu ne dăm seama. Nu sunt total de acord cu asta. Vă spun ce simt. E o ciocnire involuntară”, a spus Ion Crăciunescu la „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Opinii la „Vocile Gazetei”: 

Compagno și-a făcut singur rost de un semi-penalty și, alături de Târnovanu, a mutat miza spre repriza a doua
- Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP

Repriza s-a încheiat incendiar: cu un penalty fantomă primit de FCSB, la care mi se pare un contact nesancționabil, mai degrabă fault în atac, în niciun caz penalty, dar și cu două ocazii imense ale Craiovei. 1-1, rezultat total nedrept pentru gazde
- Dan Udrea, reporter GSP

În prelungirile primei reprize, FCSB primește cadou de la Radu Petrescu un penalty la ciocnirea dintre Compagno și Bancu
- Cristian Geambașu, editorialist GSP

Penalty-ul lui CSU Craiove, incontestabil

CS Universitatea Craiova a deschis scorul în minutul 32 al meciului de pe arena „Ion Oblemenco”. Jovan Markovic, singura „gură de foc” a oltenilor, l-a întors pe toate părțile pe Tamm. 

Fundașul celor de la FSCB pune breațul stâng pe adversar, în timp ce îl lovește cu piciorul stâng în coapsă. 

Ion Crăciunescu a revenit cu verdictul la faza penalty-ului celor de la FCSB, după ce la pauză se blocase: „Dacă spun asta, vă supărați” » Contrazis de specialistul contactat de GSP

Radu Petrescu a dictat penalty, unul transformat fără emoții de Bogdan Mitrea.

La această fază, verdictul lui Ion Crăciunescu a fost fără dubii: „Penalty incontestabil, e împingere. Fault clar al lui Tamm! Se duce cu brațul stâng, vine și cu piciorul din urmă”.

VIDEO Boban Nikolov, primele declarații la FCSB: „Mă bucur că m-au căutat!”

Citește și alte știri din Liga 1:

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (77)
kukubau53
kukubau53  •  19 Septembrie 2022, 19:25

A fost fault in atac ! Exact la fel ca in meciul cu West Ham !!! Numai ca arbitrul francez avea boala pe FCSB !.......

doritor
doritor  •  19 Septembrie 2022, 15:47

Singurul 11 m corect a fost cel la Marcovici si care s-a si dat. Tot corecta era eliminarea lui Olaru la atacul asupra lui Bancu. Nu s-a dat deci greseala majora. Restul comentarii ale unora sa se bage-n seama. Cei mai penibili (daca permite gramatica) au fost:- Craciunescu care se balbaia si nu stia cum sa faca pe plac fcsb-istilor din studiou. Ar fi bine pensionarea Craciunescule; - arbitri VAR care au vazut din mimica lui Petrescu ca nu e 11m la Companio si i-au facut pe plac lui Petrescu sa nu aiba vreo buba la promovare ;Fotbalistii italieni de mici invata sa loveasca bine mingea din orice pozitie,dar si trucuri care sa aduca faulturi sau trageri de timp.; -comentatorii DIGI care laudau orice actiune FCSB,iar la faulturi ziceau ca a intrat jucatorul craiovean in cel stelist!!! - Gigi Becali care baga bani ,dar comenteaza aiurea. Canta zeita mania ce-l cuprinse pe AGile Belianul!

derly
derly  •  19 Septembrie 2022, 14:46

galben la popescu pentru simulare cand a fost fault de galben si multe fauturi care nu sau dat pentru steaua

Vezi toate comentariile (77)
Comentează