FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CULIO SE RETRAGE // VIDEO Dezvăluiri din interiorul clubului despre retragerea lui Emmanuel Culio: „Lasă-mă, nu mai pot să te văd plângând! » Ce i-a promis Dan Petrescu

Articol de , - Publicat duminica, 15 decembrie 2019 10:23

CFR Cluj - Astra. Emmanuel Culio, mijlocașul-veteran de 36 de ani, renunță la fotbal, deși a fost printre oamenii importanți ai CFR-ului și în anul acesta. Revine în Argentina fiindcă nu mai suportă să stea departe de familie. 

  • CFR Cluj - Astra se joacă luni, de la 20:00. Partida este liveTEXT și video pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, Look Plus și TV Digi Sport.

CFR pierde un jucător fără să fie vorba despre vreo accidentare sau despre un transfer: Juan Emmanuel Culio se retrage din fotbal!

 Mijlocașul ajuns la 36 de ani a fost un om de bază și în sezonul curent, a evoluat în toate cele șase partide din grupa de Europa League, a participat și în preliminariile Champions. A fost titular și cu Celtic, în meciul în urma căruia vișiniii au obținut calificarea. Nu condiția fizică, nici statutul din echipă nu l-au determinat să renunțe la a mai juca fotbal. Dorul de familie a fost problema. 

Mesajul lui Culio

„Lasă-mă, nu mai pot să te văd plângând!” 

Copiii sunt la școală în Argentina și Juan a simțit că nu mai putea sta departe de ei. I-a anunțat vineri seară pe oficialii clubului: „Mă retrag, vreau să plec acasă!” Conducerea a crezut, inițial, că ar fi existat loc pentru negocieri, a căutat să-i schimbe decizia, apoi oamenii din staff au acceptat că sud-americanul chiar nu se mai simțea bine fără familia lui. Șefii nu au mai îndrăznit să spere că l-ar putea păstra din momentul în care Culio a început să plângă. 

A plâns și într-un mesaj de despărțire postat pe contul de Facebook al clubului. 

„Vine întruna în biroul meu și iar mai plânge! I-am zis «Și așa sunt eu stresat, cu o grămadă de probleme pe cap, nu mai suport să te văd plângând!»”, povestește Da Petrescu. Dan va trebui să-l înlocuiască pe argentinianul pe care-l considera extrem de important, în ciuda vârstei înaintate a acestuia. 

Antrenorul explică și de ce avea atât de multă admirație față de Juan: „Pentru el, fiecare antrenament era... Nu ca un meci, ca sfârșitul lumii! N-am mai văzut așa ceva, un jucător care să fie atât de dedicat, atât de ambițios! Când a venit Costache de la Dinamo, după primul antrenament mi-a spus: «Nu se poate! Chiar există așa ceva?». «Ce e, mă?». «Culio! Cum se antrenează!». Era uimit fiindcă nici el nu mai văzuse un profesionist serios la maximum”. 

„Ia licența și vino cu mine!” 

Juan nu va mai juca fotbal nici în Argentina sau ar mai putea să participe doar la meciuri din ligile mici, din plăcere. În Buenos Aires se va pregăti pentru următoarea carieră din fotbal: antrenoratul. Petrescu i-a promis că-i va răsplăti loialitatea: „I-am spus să facă școala, să ia licențele și să vină lângă mine, îl iau secund”. 

Pentru CFR, Culio rămâne ca o emblemă: are patru titluri de campion al României, două Cupe și două Supercupe. A prins și prima perioadă de mare succes a clujenilor, între 2007 și 2011, în era Paszkany, a revenit în 2017 și a mai adăugat titluri, campanii europene. Luni va juca pentru ultima oară fotbal, în partida cu Astra, programată de la ora 20:00. CFR lasă intrarea liberă, pentru a atrage cât mai mulți spectatori la ultima apariție a argentinianului. 

„Plec din motive familiale. E o decizie grea, mi-e greu și să vorbesc despre retragere, dar familia e mai presus de orice, chiar și decât e fotbalul. Tremur. Îi mulțumesc clubului CFR și îi mulțumesc României, țara care mi-a deschis poarta către Europa și care m-a ajutat să-mi fac un nume în fotbal!”
 Juan Culio, mijlocaș CFR 

Culio, 36 de ani, a mai bifat șapte cluburi în Europa: Galatasaray, Orduspor, Mersin Idman Yurdu, La Coruna, Zaragoza, Mallorca și Las Palmas 

Match preview CFR Cluj - Astra 

Citește și:

De la Consuelo la Vlăduța, CFR chiar e favorită la un titlu! Jucătorii stau excelent la capitolul frumuseți 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
523042295224483
Passaris Pal Adrian  •  16 Decembrie 2019, 19:21

De delarte cel .ai bun stranier care a evoluat in campionatul romanesc vreodata!

clujcampion
clujcampion  •  15 Decembrie 2019, 19:14

Trebuie un mijlocas de conceptie, cap limpede. Bordeianu di 100 de pase 99 le da la adversar.

vlad_draculea
vlad_draculea  •  15 Decembrie 2019, 17:06

a???/????

Vezi toate comentariile (7)
Comentează