FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV. El e cumpărătorul real al lui Dinamo: Pablo Cortacero, omul din spatele lui Melero Marin

Pablo Cortacero, omul interesat de Dinamo // foto: Facebook
Pablo Cortacero, omul interesat de Dinamo // foto: Facebook

Articol de , - Publicat marti, 09 iunie 2020 13:27

Melero Marin a apărut ca negociator, dar în spatele lui se află un alt spaniol, Pablo Cortacero, un afacerist din imobiliare interesat s-o cumpere pe Dinamo printr-o societate înregistrată în Luxemburg.

Prunea, Contra și alți români care îl cunosc pe Melero Marin erau convinși că nu el ar fi, de fapt, pețitorul lui Dinamo, că s-ar afla un alt investitor în culise, pe care fostul vicepreședinte de la Getafe doar îl reprezintă în negocierile cu Negoiță. Care este personajul secret?

Pablo Manuel Fernandez Cortacero. Tot un spaniol. Cu afaceri imobiliare, Cortacero a jucat fotbal la un nivel amator și a și condus pentru o vreme un club de amatori din Spania, CD Imperio. Înainte să se orienteze către Dinamo, Pablo a avut două tentative de preluare a unor cluburi spaniole, Almeria și Getafe. 

Mai ales știrea despre implicarea lui la Almeria a părut serioasă pentru o vreme în media iberică, apoi clubul la care a antrenat Costel Gâlcă avea să dezmintă informația despre trecerea în proprietatea lui Cortacero.

Dinamo e noul obiectiv al lui, iar Melero e omul de legătură. Melero se află în relații bune cu Contra, de la care a adunat informații despre „câini", și tot el a purtat tratativele cu oficialii de la RIN. La amicalul pe care roș-albii l-au disputat recent împotriva Rapidului, 1-0, a asistat și un avocat al lui Cortacero, venit la București ca să confirme un contract de împrumut. Afaceristul spaniol s-a angajat să împrumute clubul cu 500.000 de euro acum, înainte ca el să capete vreo acțiune, cu dreptul de a recupera banii din drepturile TV aferente sezonului următor.

Interesul pentru Dinamo rămâne intact

Conducerea lui Dinamo a sugerat că ar fi existat un termen-limită pentru efectuarea tranzacției, vinerea trecută, și că spaniolul n-ar fi trimis banii la timp. Unele surse susțin că documentul nu ar conține, de fapt, o dată până la care Cortacero ar fi obligat să transfere jumătatea de milion de euro. Aceleași surse insistă că interesul ibericului de a prelua toate acțiunile pe care le mai deține Negoiță ar rămâne intact. Negocierile pentru schimbarea proprietarului „câinilor" vor continua.

Cortacero nu creditează personal clubul Dinamo și nici n-ar apărea în acționariat ca persoană fizică. Cumpărătorul potențial e o societate a lui înregistrată în Luxemburg, Benel International SA.

3,1 milioane de euroînsumează datoriile lui Dinamo. Cortacero n-ar plăti nimic pentru acțiuni, dar și-ar asuma obligația de a achita datoriile acestea pe care le-a acumulat Negoiță

Țălnar e omul spaniolilor

Cortacero și delegatul lui, Melero Marin, au dorit să aibă deja o persoană de încredere în club și l-au impus pe Cornel Țălnar. Cum a ajuns „Țânțarul" în anturajul spaniolilor? La recomandarea lui Cosmin Contra. 

Țălnar și Contra sunt amici de pe vremea în care primul i-a fost lui „Guriță" antrenor în Ștefan cel Mare. Cosmin a apelat la Țălnar și în perioada în care a condus echipa națională, l-a folosit ca scouter înaintea câtorva partide ale "tricolorilor", l-a trimis să urmărească partide ale adversarilor din grupa preliminară pentru Euro.

Își riscă banii

Spaniolul are creditul de 500.000 de euro garantat cu o tranșă din drepturile TV pentru campionatul următor. Drepturile TV au fost achitate la timp în anii recenți și Dinamo a beneficiat de o „felie" în jurul a două milioane de euro chiar și atunci când s-a clasat rău. 

Problema din situația de față: „câinii" ar putea să nu mai fie racordați la conducta cu drepturi TV din campionatul următor, dacă nu evită retrogradarea în ediția curentă! Echipa lui Mihalcea e a patra în playout, cu numai trei puncte peste penultima, Chindia, prima formație care ar retrograda direct. „Câinii" vor evolua în prima etapă după pandemie tocmai împotriva târgoviștenilor, într-o partidă care va avea loc la București, sâmbătă de la ora 20:00.

VIDEO. Cosmin Contra, detalii despre spaniolii care vor să cumpere Dinamo: „Am vorbit cu Melero și am aflat ceva”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

A plecat de la Dinamo și acum mărturisește: „Mă bucur că nu mai sunt în nebunia de acolo! Clubul nu mai impune respect”

„Lucrături” pe burta goală la Dinamo » I-au adus șef lui Mihalcea! Tensiunile cresc în culise: „Doar eu răspund de rezultate”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (17)
10206398410421626
Lucian Iorgulescu  •  10 Iunie 2020, 10:53

E clar că spaniolului îi cam miroase a bani și vine la Dinamo fiind interesat de potențialul zonei Dorobanți, mai puțin de club.

markksson
markksson  •  10 Iunie 2020, 02:55

Curat rebus afacerea asta ... Din Negoiță si Benel International SA imi iese ... Bănel Nicoliță. Lansăm zvonul?

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  10 Iunie 2020, 00:41

Hai sa fim seriosi, negoita nu vaa vinde nimic

Vezi toate comentariile (17)
Comentează