FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO „Eu nu refuzam 500.000 de euro” » Dezvăluiri șocante despre o ofertă concretă de blat în Europa: „M-am dus direct la Marian Iancu”

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2022 19:51 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 20:08

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Dan Alexa (42 de ani), actualul antrenor al celor de la CSM Reșița (Liga 3), a vorbit despre episodul când fost căutat pentru a vinde un meci al lui Poli Timișoara din cupele europene. 

  • CONTEXT: Presa a scris că, în octombrie 2009, mijlocasul lui Poli Timișoara, Dan Alexa, a primit o ofertă de 500.000 de euro pentru a nu își apăra corect șansele în meciul cu Dinamo Zagreb din cadrul grupelor Europa League. Ar fi fost vorba despre fostul arbitru Sorin Altmayer, indicat atunci de surse GSP 
  • Căpitanul Viola urma să facă un penalty şi să se asigure că echipa sa pierde meciul. Partida cu Dinamo Zagreb din grupele Europa League s-a terminat cu victoria croaților, 3-0.

Dan Alexa: „Un român mi-a propus 500.000 de euro”

- Dane, tu ai refuzat un blat ca fotbalist!
- Da! Am fost contactat să vând un meci. Când am ieșit pe ușă i-am sunat pe Marian Iancu, pe Chivorchian. Am refuzat normal. Eram jucător la Poli. Am fost inclusiv la DNA. N-aș fi vrut să fac rău, dar s-au autosesizat. Mi-a propus un român 500.000 de euro! Șeful Comisiei de Integritate de la UEFA a venit la Timișoara și mi-a zis: „Nu știu dacă refuzam juma de milion de euro!". Ha, ha, ha!

- Pariurile sunt mai rele decât blaturile?
- De departe! Sunt convins că se joacă și e nenorocire pentru că nu poți să controlezi. Am înțeles că sunt jucători care au clica lor, pariază cineva pentru ei, undeva unde nu poți să controlezi. Nu poți să controlezi nimic. Antrenezi degeaba. Sunt foarte mulți bani în joc. Și când sunt bani în joc sunt și interese mari.

„Altmayer l-a sunat pe Alexa, dar fără să-i spună despre ce e vorba. Se știau bine. S-au întâlnit undeva, iar când a aflat ce vrea, de fapt, de la el, Alexa s-a enervat. I-a aruncat apa din pahar în față lui Altmayer, apoi a răsturnat masa peste acesta”
surse GSP, din octombrie 2009

Cu ce se ocupa Sorin Altmayer în 2009?

În 2009, Sorin Altmayer avea 42 de ani. Arbitrase în Liga 1 din 1996 până în 2004. Până în august 2009 a făcut parte din Comitetul Executiv al FRF, din partea lui CFR Timișoara. 

Apoi, Altmayer a participat ca reprezentant al Fortunei Covaci, grupare la care primise un post decorativ tocmai ca să nu-și piardă locul în Comitet. În urma scrutinului, a fost învins însă de Florian Walter, șef la U Cluj și fost acționar la Dinamo. În acel moment, Altmayer avea o singură afacere, un teren de fotbal acoperit, cu gazon sintetic. În plus, era și observator, funcție pe care a pierdut-o după acel eveniment.

CITEȘTE ȘI:

Ioanițoaia, întrebare directă pentru Dan Alexa: „Te-ai iubit cu Anamaria Prodan?”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ioanițoaia, întrebare directă pentru Dan Alexa: „Te-ai iubit cu Anamaria Prodan?”
Alexandra Dinu cere poprire pe salariul lui Adrian Mutu la Rapid
DATORII
Alexandra Dinu cere poprire pe salariul lui Adrian Mutu la Rapid

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
balderis
balderis  •  15 Aprilie 2022, 13:09
Postat de Dan Petnaise pe 14 Aprilie 2022, 20:35

Este penibil Lățosul. Să vorbească de blaturile lui cu Rapid din campionatul ligii 2 de anul trecut, nu de aiureli. Ovidiu, te credeam om serios. Pe ăsta nu îl mai resuscitezi. E fosilă.

Ești de un ridicol absolut prostane . Ai auzit vreodată pe cineva să nominalizeze pe Rapid la vre-un blat !? Vezi c-ai mîncat de pe jos și ai confuzii !!!

francescoli1974
francescoli1974  •  14 Aprilie 2022, 22:55

Alexa,nu erai tu prieten cu interlopii timișoreni implicați în mafia pariurilor,gen Sorin Udrea &Co?

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  14 Aprilie 2022, 22:21
Postat de ripensistu pe 14 Aprilie 2022, 20:34

Poli Timisoara este adevarata campioana din 2011.

este mai degraba campioana blaturilor !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează