FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Planul lui Dan Șucu în „furtuna” din Giulești » Decizie majoră privind viitorul Rapidului

Dan Șucu și Daniel Niculae, foto: Imago
Dan Șucu și Daniel Niculae, foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 15 august 2023 06:57 / Actualizat marti, 15 august 2023 09:08

Forma slabă a echipei Rapid nu-l sperie pe Dan Șucu, el are de gând să investească în continuare și să-și majoreze procentul de acțiuni! Acum are 70 la sută și partenerul Angelescu ar mai rămâne doar cu un rol decorativ. 

Dan Șucu își urmează planurile pentru Rapid, indiferent de rezultatele echipei, unele care acum sunt dezamăgitoare. 

Echipa a câștigat numai cinci puncte din primele cinci etape și e pe poziția a 11-a, în zona de play-out, în condițiile în care conducerea anunțase planuri mari pentru sezonul acesta, oamenii credeau că formația din Giulești avea să lupte pentru câștigarea campionatului.

Oricare ar fi parcursul din campionat în perioada următoare, în iarnă vor avea loc noi transformări în acționariat. Colaboratorii lui Șucu susțin că afaceristul are în plan o nouă majorare a capitalului social, în urma căreia el ar ajunge să dețină minimum 90 la sută dintre acțiunile societăți. 

Acum are 70 la sută. Intrase în club ca partener egal al lui Victor Angelescu, apoi a devenit majoritar ca urmare a unei creșteri a capitalului realizată în iunie.

Dezbaterea Zilei, 14 august » Criză majoră la Rapid. Ce e de făcut? „Să vină Șumudică!” vs „Conducerea a greșit strategia, Bergodi trebuie păstrat” vs „Șucu mai are încă o variantă”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea Zilei, 14 august » Criză majoră la Rapid. Ce e de făcut? „Să vină Șumudică!” vs „Conducerea a greșit strategia, Bergodi trebuie păstrat” vs „Șucu mai are încă o variantă”

Dan Șucu e convins că va câștiga și bani la Rapid

Angelescu a condus Rapidul încă de când vișiniii se aflau în ligile mici, imediat după reînființarea clubului, însă el nu e îndeajuns de bogat ca să țină pasul cu noul său partener.

„Șucu e convins că în timp poate să transforme societatea într-una profitabilă, un semn încurajator a fost acela că după vânzarea lui Rareș Ilie la Nice au venit bani suficienți pentru ca echipa să-și desfășoare activitatea, nu a fost nevoie de injecții financiare ale acționarilor", explică persoane care cunosc planurile proprietarului Mobexpert.

Ilie a fost cedat în Franța pentru patru milioane de euro. Acestei sume i s-au mai adăugat venituri din drepturi TV, din bilete, din publicitate.

După ce a majorat capitalul social de la 26 de milioane de lei la 50 de milioane de lei, Șucu a promis că politica societății va fi una diferită în continuare, că nu va fi suficientă autofinanțarea: 

„Vom investi sume mari, mai mari decât ne-am propus inițial, pentru că valoarea și economia întregului campionat vor crește, de aceea o să fie nevoie ca și noi să fim mai agresivi din punct de vedere financiar. Rapidul trebuie să fie pe podium la sfârșitul acestui sezon și în fiecare campionat care va urma!".

Dacă în privința calculelor economice Șucu a putut să prevadă evoluția și s-o controleze, parcursul din campionat nu-i confirmă estimarea, giuleștenii vor avea de tras din greu ca să se califice în play-off în sezonul acesta. 

Dan Șucu după Rapid - Petrolul // FOTO: Captură OrangeSport
Dan Șucu după Rapid - Petrolul // FOTO: Captură OrangeSport
Dan Șucu după Rapid - Petrolul // FOTO: Captură OrangeSport
Dan Șucu după Rapid - Petrolul // FOTO: Captură OrangeSport
Dan Șucu după Rapid - Petrolul // FOTO: Captură OrangeSport
+10 FOTO

Schimbă și conducerea de la Rapid?

Suporterii au cerut, spre finalul partidei cu Petrolul, să plece Daniel Niculae, președintele clubului, pe care l-au și înjurat. Crescut la Rapid ca jucător, Nico e tocmai persoana care l-a adus pe Dan Șucu în club. 

El și Maftei jucau frecvent tenis cu Șucu și l-au atras să investească la Rapid, într-un context în care afaceristul avea de gând să creeze o școală de fotbal, motivat de faptul că și fiii săi joacă fotbal. 

Invitat recent la GSP Live, Șucu a insistat că Niculae beneficiază de toată încrederea lui: "Nico și Vasile sunt oameni tineri, cu entuziasm, și sunt cinstiți, corecți, ceea ce este important. Daniel nu e punctual, acesta e un defect, însă e ceva ce poate fi corectat". 

Șucu se culcă patronul lui Chelsea și se trezește al lui Rapid. Ce se întâmplă cu Bergodi?
RAPID
Șucu se culcă patronul lui Chelsea și se trezește al lui Rapid. Ce se întâmplă cu Bergodi?

Oricum va fi, n-o să vină Marius Șumudică la Rapid

Suporterii au insistat în vara aceasta pentru angajarea lui Șumudică. Marius era liber și anunțase în public că era disponibil pentru revenirea în Giulești, însă conducerea a ales să-l aducă pe Bergodi. 

Fanii giuleșteni au protestat și după ce a fost ales italianul, ei au continuat să susțină că Șumi ar fi fost mai potrivit. Chiar dacă a rămas un acționar minoritar, Angelescu s-a opus cu vehemență când a fost vorba despre aducerea lui Șumudică și nu ar accepta să-l aducă pe Marius nici în situația în care s-ar ajunge la despărțirea de Bergodi. 

Angelescu îi reproșează lui Șumi că, la începutul acestui nou club, el a contestat veridicitatea proiectului. 

„Noul Rapid? Nu știu cine e, nu recunosc echipa aceasta”, a fost declarația pe care Angelescu a reținut-o și e motivul pentru care accesul i-a fost blocat lui Șumudică. 

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERN: 

Fostul atacant al Rapidului crede că Bergodi va fi înlocuit de Șumudică pe banca tehnică: „Va fi în capul listei”

Basarab Panduru nu crede că mutarea pusă la cale de Rapid va aduce un plus: „Nu mi se pare că e nevoie de el”

Incredibil! Primul suspendat pentru cumul de cartonașe în noul sezon NU e un fotbalist

Noul finanțator dinamovist, misterios după victoria cu Botoșani: „Dacă le spun planul din spatele planului se vor alătura și alții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
gigimarga2
gigimarga2  •  17 August 2023, 17:24
Postat de Chris.Dumi pe 17 August 2023, 09:06

In România nu prea. ***. Trebuie unul ca Șumi să te pună la punct!

La succes poti ajunge pe diverse rute, sau cu diverse rețete. Caterinca aia ieftina simermeleala lui Șumi pot fi solutii petru echipe exotice ca Astra , Urziceni , Vaslui etc. Realitatea ne demonstreaza ca cluburile cu ,,papillon " nu se bazeaza pe astfel de solutii. Altfel ,Șumi, o prezența amuzanta cu scoala vietii si caterinca n sânge dar care are doar un pic de vopsea peste rugină . Ca sa ai nivel îti trebuie staif . Aici la el dă cu virgula caci miroase a golănaș de Giulesti

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  17 August 2023, 09:06
Postat de gigimarga2 pe 15 August 2023, 11:32

Din câte îmi dau seama lui Șucu nu i plac clovnii gen Șumi ( lucru oarecum firesc daca tinzi spre civilizatie ) si prefera sa construiasca ceva civilizat pe termen lung decat sa se orienteze pe termen scurt pentru fericirea galeriei.Crede ( ca si mine ) că se poate fotbal si fară circ ieftin.

In România nu prea. ***. Trebuie unul ca Șumi să te pună la punct!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  15 August 2023, 15:38
Postat de bimbi79 pe 15 August 2023, 12:50

DOAMNE AJUTA ! Nu suport echipa MANCATORILOR de seminte !

Amice, despre cine vorbești ? De suporterii fecsebeului ? Nimeni nu-i întrece , nici măcar Mărgelatu

Vezi toate comentariile (20)
Comentează