FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 2-1

EXCLUSIV Misterul sutelor de scaune goale de la FCSB - Dinamo » De ce nu s-a umplut stadionul la Derby de România

Stadionul nu s-a umplut în totalitate pentru Derby de România / foto: Andrei Crăițoiu (Gazeta Sporturilor) +10   FOTO
Stadionul nu s-a umplut în totalitate pentru Derby de România / foto: Andrei Crăițoiu (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2023 07:59 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 21:08

„Arcul de Triumf” nu s-a umplut pentru derby-ul FCSB - Dinamo, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, scor 2-1. Câteva sute de locuri au rămas goale pe „Arc” sâmbătă seara, în ciuda faptului că meciul a fost unul de mare interes și a beneficiat de o promovare la superlativ în ultimele zile. Situația a luat prin surprindere inclusiv clubul gazdă, care a anunțat inițial o asistență de 6.955 de spectatori, revizuită apoi la 6.123. 

Exceptând Tribuna I și peluza ocupată de fanii roș-albaștrilor, care au fost arhipline la duelul de aseară, au existat în stadion multiple sectoare care nu s-au umplut până la refuz, așa cum estimau triumfal oficialii vicecampioanei. Spre exemplu, la Tribuna a II-a au putut fi văzute sute de scaune lăsate libere, aspect remarcat inclusiv la start, când scenografia pregătită de gazde a fost incompletă în unele locuri.

Explicații pentru sutele de scaune goale din Derby de România

Ce s-a întâmplat, mai exact? Care sunt explicațiile pentru care un derby cu un asemenea afiș n-a putut genera un sold-out așteptat de toată lumea? În primul rând, vinovați pentru scaunele goale de aseară sunt speculanții care și-au făcut din nou de cap cu prilejul acestui meci. Aceștia și-au cumpărat bilete pe care au încercat apoi să le revândă la prețuri prohibitive, un detaliu care i-a ținut la distanță pe fanii de rând. 

Misterul sutelor de scaune goale de la FCSB - Dinamo  » De ce nu s-a umplut stadionul la Derby de România
Bișnițarii și-au făcut de cap și au încercat să dea lovitura pe spatele Derby de România

Apoi, inclusiv decizia ca biletele să nu fie comercializate în spațiul online a „dăunat” asistenței din derby. Mulți dintre suporterii FCSB au preferat să nu-și asume riscul de a aștepta la cozi, în căldură, sperând că vor face rost de tichete în alt mod.

Toată tevatura legată de stadionul care să găzduiască derby-ul a contribuit și ea, tot în sens negativ: descurajați că meciul nu va avea loc în Ghencea, ci pe o arenă „minusculă”, și îngrijorați de teama unor posibile incidente, mulți suporteri au preferat să urmărească meciul acasă, la TV, sau în oraș, la terase.

Dincolo de locurile lăsate goale din factori externi, există și o explicație organizatorică pentru care telespectatorii au văzut aseară sectoare goale de stadion: zona-tampon de la Tribuna a II-a, pe care clubul gazdă a fost obligat să o lase liberă pentru a preîntâmpina posibile incidente între galerii.

ZECE pentru Derby de România » Ce a remarcat reporterul GSP pe „Arcul de Triumf”: un oficial dinamovist, interzis în lojă! + ce vedetă a primit invitație de la MM
FCSB - Dinamo 2-1
ZECE pentru Derby de România » Ce a remarcat reporterul GSP pe „Arcul de Triumf”: un oficial dinamovist, interzis în lojă! + ce vedetă a primit invitație de la MM

Cele mai tari mesaje afișate în tribune la derby-ul FCSB - Dinamo: „Începe Roland Garros!” vs „Drama suporterului stelist”

Chiar și așa, atmosfera a fost una la cote înalte în episodul 184 din Derby de România. Galeria celor de la FCSB a pregătit o scenografie roș-albastră cu textul „Mii de inimi într-una”.

+6 FOTO

A urmat un „război” al mesajelor ironice. Primul afișat de fanii vicecampioanei a fost „Rugăm câinii să stea jos, începe Roland Garros”. A fost o aducere aminte a ultimului meci direct cu FCSB gazdă, 6-0, pe 12 septembrie 2021. O altă ironie afișată de Peluza Nord a fost: „Ce trist e B-ul fără voi”.

Dinamo a început cu un mesaj în care își „înțeapă” toate rivalele istorice: „Rapid vs Rapid. Steaua vs Steaua. Craiova vs Craiova. Când toți se victimizează și se plâng, câinii s-au unit și-s mai puternici ca oricând”. Și au continuat cu: „Drama suporterului stelist, mai puține meciuri în Ghencea decât orice dinamovist”.

VIDEO Florinel Coman, execuție de senzație în FCSB - Dinamo: a marcat la vinclu, cu stângul!

Citește și alte știri de actualitate: 

Cum a arătat Derby de România pe „Arcul de Triumf” » Reporterul GSP a analizat fiecare jucător: Un MVP, câteva confirmări și multe dezamăgiri

FOTO ZECE pentru Derby de România » Ce a remarcat reporterul GSP pe „Arcul de Triumf”: un oficial dinamovist, interzis în lojă! + ce vedetă a primit invitație de la MM

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (60)
wally77
wally77  •  25 Iulie 2023, 07:05
Postat de ccc23 pe 23 Iulie 2023, 11:42

Bai gretosilor..pana unde mai duce nesimtirea voastra ???…FCSB a avut media de spectatori 12000 sezonul trecut…nu ti-e rusine *** sa vorbesti sa te afli in treaba..sau ai amnezie grava???…

Media de care vorbești ați făcut-o cu Rapid, Craiova, CFR, farul... în rest s-au dat invitații la greu prin malluri și piețe... terminați cu impresiile de băieți de oraș că santeti doar niște *** amărâți ai ciobanului

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Respectatijustitia
Respectatijustitia  •  23 Iulie 2023, 22:07

Nu merge cu minciuna aceasta pentru ça la casa de bilete nu s-au bandit bilete decat cu buletinul- CI sau pasaport. 1 bilet- 1 act de identitate. La fel si in online asadar spéculation ar fi put sa aibe site de bilete doar daca erau false dar nici asta nu merge pentru ça am vazut imagini cu biletele - galerie fcsb cu valoare..ZERO ,deci invandabile! Mai cautati si alte scuze pentru oameni care nu merg pe fenta!

Respectatijustitia
Respectatijustitia  •  23 Iulie 2023, 21:59

Nu merge cu minciuna aceasta pentru ça la casa de bilete nu s-au bandit bilete decat cu buletinul- CI sau pasaport. 1 bilet- 1 act de identitate. La fel si in online asadar spéculation ar fi put sa aibe site de bilete doar daca erau false dar nici asta nu merge pentru ça am vazut imagini cu biletele - galerie fcsb cu valoare..ZERO ,deci invandabile! Mai cautati si alte scuze pentru oameni care nu merg pe fenta!

Vezi toate comentariile (60)
Comentează