FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Achiziția invizibilă, impact dur cu România! De ce Siyabonga Ngezana n-a jucat niciun minut până acum la FCSB

Articol de , - Publicat luni, 31 iulie 2023 20:30 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 20:45

FCSB a făcut 4 transferuri în această vară: Djokovic, Băluță, Ngezana și Chiricheș. Dintre toți, singurul pe care s-a achitat o sumă de bani a fost Siyabonga Ngezana, pe care vicecampioana României l-a cumpărat din Africa de Sud, de la Kaizer Chiefs, pentru care a plătit 600.000 de euro. 

În ciuda unei investiții importante, pe care a făcut-o în privința unui fotbalist pe care nu-l cunoaște absolut deloc, Gigi Becali n-a avut posibilitatea să-l și vadă jucând. 

Dublă lovitură pentru Becali, după accesul în Ghencea: va bate recordul de asistență + Profit de 15 ori mai mare decât la derby-ul cu Dinamo
FCSB - CFR CLUJ
Dublă lovitură pentru Becali, după accesul în Ghencea: va bate recordul de asistență + Profit de 15 ori mai mare decât la derby-ul cu Dinamo

Deși a trecut o lună de când a ajuns sub comanda lui Pintilii și a prins inclusiv câteva zile în cantonamentul din Olanda, sud-africanul n-a prins nici măcar un minut, nici în campionat, nici în Conference League.

Gigi Becali l-ar fi vrut deja pe teren pe Siyabonga Ngezana

Becali s-a referit la el zilele trecute și a spus public că nu ține cont de modul în care, de exemplu, Mircea Lucescu îi integra pe brazilienii pe care îi aducea la Șahtior Donețk. 

"El avea răbdare și îi ținea și câte 3-4 luni până să-i debuteze, dar la noi nu vom aplica strategia asta. După o lună vreau să-l văd în echipă", a spus Becali. 

Discursul lui public s-a regăsit și în solicitările făcute către cei de la echipă, pe care patronul a pus presiune pentru a-l băga cât mai repede să evolueze.

Acest lucru însă nu se va întâmpla prea curând, cel puțin nu în următoarele 3-4 meciuri, returul cu CSKA 1948 Sofia, derby-ul cu CFR și apoi eventualul joc din turul 3 din Europa, cu danezii de la Nordsjaelland, dar și deplasarea de la Sibiu, cu Hermannstadt, din etapa a 5-a din Liga 1. 

E posibil ca abia la confruntarea cu Poli Iași, din 20 august, Ngezana să primească primele minute. Dacă nici atunci nu va OK din punctul de vedere al staff-ului tehnic, atunci se va aștepta primul meci de campionat de după întreruperea pentru jocurile naționalei cu Israel și Kosovo, adică după jumătatea lunii septembrie.

Ngezana face față cu greu antrenamentelor fizice

Motivul pentru care Ngezana n-a fost folosit deloc până acum ține de acomodarea lui cu România. Atât ca țară, cât mai ales cu antrenamentele de la FCSB. În special cu cele fizice, sub comanda lui Thomas Neubert. 

El și în stagiul din Olanda a acuzat din plin metodele de lucru dure de la FCSB, iar antrenamentele păreau să-l lase mai tot timpul fără energie.

La baza din Berceni, lucrurile nu s-au îmbunătățit vizibil pentru el, mai ales că a și fost nevoit să suporte temperaturi record chiar și pentru București în ultimii ani, de peste 40 de grade. 

Nivelul fizic încă nu este cel OK, dar mai ales modul în care se simte alături de echipă îl face încă inapt pentru a evolua, iar antrenorii roș-albaștrilor nu vor să-și asume niciun risc.

Foarte probabil că pentru el va exista răbdare în continuare, mai ales că a fost adus Vlad Chiricheș și acum echipa e acoperită din punctul de vedere al fundașilor centrali. 

Există 3 soluții: Dawa, Chiricheș și Haruț, cei care au și jucat cu Oțelul, în ultima etapă, când ultimul l-a înlocuit pe Chiricheș după circa 60 de minute. 

20 maie data la care Ngezana a jucat ultimul meci oficial, în tricoul fostei sale echipe, Kaizer Chiefs

În primul amical, Ngezana a fost aerian

Ngezana a jucat pentru FCSB, dar a făcut-o într-o partidă de verificare din cantonamentul desfășurat în Olanda. A fost introdus în partea a doua a amicalului cu PAOK Salonic și a comis o gravă eroare. 

+7 FOTO

A căzut în fund în fața unui adversar, fază din care grecii au înscris. Acel meci s-a terminat 1-1 și s-a jucat la mai puțin de o săptămână față de momentul în care sud-africanul ajunsese la hotelul din Apeldoorn, după o călătorie cu avionul, pe ruta Johannesburg-Amsterdam, care a durat 13 ore.

VIDEO Siyabonga Ngezana: „Vreau să duc echipa acolo unde îi este locul, să câștig trofee și să fac istorie”

Citește și:

Florin Tănase a ieșit de la Palat: „Săptămâna asta semnez cu noua echipă”
FCSB
Florin Tănase a ieșit de la Palat: „Săptămâna asta semnez cu noua echipă”
Dumitru Dragomir, după acordul FCSB - CSA Steaua: „Ciolacu iese președinte. L-a călcat pe bombeuri pe Talpan”
GHENCEA
Dumitru Dragomir, după acordul FCSB - CSA Steaua: „Ciolacu iese președinte. L-a călcat pe bombeuri pe Talpan”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (26)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  01 August 2023, 14:01
Postat de pspsps pe 01 August 2023, 11:15

nu e chiar asa. Kaiser Chiefs sunt localizati in Johannesburg, o zona cu o clima subtropicala umeda unde temperaturi de 40 de grade nu se ating niciodata.

Iar acum la ei e sezonul rece, și se înregistrează temperaturi de câteva grade peste 0, că Africa de Sud e stat polar, e lângă polul sud. Când a fost mondialul din Africa de Sud, ziua erau 7 °C când au sosit jurnaliștii români, la ora 14:00. Seara, la ora meciurilor, erau 1-2 °C.

pspsps
pspsps  •  01 August 2023, 11:15
Postat de tarnaveanu pe 01 August 2023, 00:12

Mai ales că a și fost nevoit să suporte temperaturi record chiar și pentru București în ultimii ani, de peste 40 de grade. Așa-i Crăițoiule doar vine din Laponia.

nu e chiar asa. Kaiser Chiefs sunt localizati in Johannesburg, o zona cu o clima subtropicala umeda unde temperaturi de 40 de grade nu se ating niciodata.

fibra
fibra  •  01 August 2023, 08:00

Sa raspunda cel care l-a adus si cu 600 mii.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează