FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB, 1 MAI, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Derby de România sub lupă: "Două formații create exclusiv politic" + "Nu vreau să vorbesc despre FCSB pentru că nu e Steaua"

foto: Alex Nicodim, GSP
foto: Alex Nicodim, GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 01 mai 2017 00:01

Dinamo și Steaua sunt cele mai de succes cluburi românești și au adunat sub culorile lor majoritatea numelor mari din istorie. Cornel Dinu și Tudorel Stoica sunt cei mai fideli combatanți din derby.

Arena Națională, ora 20:30. Meciul marilor orgolii, derby-ul numărul 1 din fotbalul românesc, între Dinamo și Steaua. Duelul dintre Adam Nemec și Denis Alibec. Sau dintre Cornel Dinu și Tudorel Stoica. În toată istoria, Dinu e dinamovistul care a înfruntat-o pe Steaua de cele mai multe ori (28), în vreme ce Tudorel  (24) a luptat cel mai des împotriva "câinilor", dintre toți roș-albaștrii.

Ambii au fost jucători defensivi, nu niște marcatori, însă au influențat enorm performanțele celor doi "granzi" ai României. Dinu a întreținut brandul "câinilor", fotbaliștii agresivi, dispuși să se sacrifice pentru Dinamo. Iar Tudorel a legat, cu efortul lui, cea mai bună echipă românească, Steaua 86, câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni.

"Două formații deosebite, care au fost create exclusiv politic. Steaua de către Ministerul Apărării și Dinamo de către Ministerul de Interne. Concurența a început cu adevărat prin anii '50, fiindcă atunci s-a întâmplat un episod  de-a dreptul spectaculos pentru acea vreme. Au existat două doamne, Marta Drăghici, soția ministrului de Interne, și Elena Ceaușescu, soția șefului Consiliului Politic, care se certau ca la ușa cortului pe vechiul stadion Republicii. Se țigăneau atât de tare, încât Gheorghiu Dej a ordonat că cele două femei nu mai au ce să caute vreodată pe stadion!" Cornel Dinu

"Nu vreau să vorbesc despre FCSB pentru că echipa asta pentru mine nu e Steaua. Dar dacă vreți să vă faceți o idee despre cât de slab este campionatul din România uitați-vă pe clasamentul golgeterilor. Llullaku e încă pe primul loc și el e plecat de luni de zile și nimeni, niciun fotbalist nu e în stare să-l depășească! Ce sens are să mai discutăm de valoarea fotbalului când un jucător care a evoluat doar într-un tur de ediție nu e depășit de nimeni din spatele lui? Asta e valoarea campionatului nostru. Pe vremuri, spectacolul era la putere. Acum, nu prea." Tudorel Stoica

Astăzi, în ediția tipărită, interviuri cu cei doi foști fotbaliști care au cele mai multe prezențe în Derby de România. Poți răsfoi Gazeta și în varianta online, aici!

ALTE ARTICOLE EXCLUSIV PRINT

Petrolul visează frumos: "Suntem pregătiți să asigurăm buget de performanță"

FCSB dezavantajată, Dinamo masacrată!

Mergi pe mâna noastră! Cele mai inspirate ponturi, în pagina dedicată pariorilor!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (182)
aius
aius  •  01 Mai 2017, 08:40

Aceste echipe trebuie desfiintate!Sunt ultimele ramasite ale regimului comunist!

belagio
belagio  •  01 Mai 2017, 00:34
Postat de iosif_vs pe 01 Mai 2017, 00:30

permite-mi sa completez: stoica tatal & fiul, 2 LOSERI de profesie, frustrati care n-au realizat nimic in viata, un comunist batran si un comunist tanar care se asteapta sa primeasca pomeni de la toata lumea! Mi-e sila de astia, mai mult ca de oricine din fotbalul romanesc!

Tu stii ce vorbesti? Ce gigist de fotbalist se poate compara cu astia ? dica? chiriches? .Sunteti nebuni aparati gigismul si va *** legendele ca nu sunt gigisti?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belagio
belagio  •  01 Mai 2017, 00:30
Postat de khal_37 pe 01 Mai 2017, 00:27

***

Valahule nu a avut neam de gigisti fotbalist ca Tudorel Stoica Majearu Lacatus ..GIGISTULE....

Vezi toate comentariile (182)
Comentează