FOTBAL  »  Superliga  »  COMEMORARE

VIDEO + FOTO Dinamoviștii, la mormântul lui Cătălin Hîldan » Imagini emoționante la 23 de ani de la decesul „Unicului Căpitan”

Articol de , , - Publicat joi, 05 octombrie 2023 15:33 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 16:27

Jucătorii, staff-ul tehnic și conducătorii lui Dinamo au mers azi la Brănești, la mormântul lui Cătălin Hîldan, în ziua în care se comemorează 23 de ani de la decesul „Unicului Căpitan”.

Pentru fotbalul românesc şi mai ales pentru fanii dinamovişti, 5 octombrie este una dintre cele mai triste amintiri. Este ziua în care, în 2000, Cătălin Hîldan a decedat pe teren.

În minutul 74 al meciului amical dintre SN Olteniţa - Dinamo, Hîldan, care avea 24 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, decesul fiind constatat de medicii de la spitalul din Olteniţa. 

De atunci, Dinamo a decis retragerea tricoului cu numărul 11, iar fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria „Unicului Căpitan".

Născut pe 3 februarie 1976, Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie. Fostul mijlocaș defensiv a avut și 8 convocări pe echipa națională, pentru care a marcat un gol.

+4 FOTO

Dinamoviștii au mers la mormântul lui Cătălin Hîldan

Azi, staff-ul lui Dinamo, în frunte cu antrenorul Ovidiu Burcă, jucătorii, conduși de căpitanul Răzvan Patriche și acționarii Andrei Nicolescu și Eugen Voicu au mers la Brănești, pentru a-l omagia pe fostul jucător.

Dinamoviștii au adus o coroană pe care au depus-o la mormânt și au aprins lumânări.

„Pentru noi, Hîldan înseamnă foarte mult. Este un simbol pentru modul în care se lupta pe teren. Era determinat și nu renunța niciodată. E ceva normal să venim aici pentru a-l comemora, așa cum merită. 

Am vorbit azi cu jucătorii străini, le-am explicat ce înseamnă. Înțeleg și ei, știu ce a reprezentat și ce reprezintă Cătălin pentru noi. E emoționant...Un băiat atât de tânăr și-a găsit sfârșitul pe teren... ”, a spus antrenorul Ovidiu Burcă.

Mesajul Peluzei Cătălin Hîldan

Azi, fanii din peluza ce-i poartă numele fostului jucător au postat un mesaj emoționant în memoria lui Cătălin.

Un alt 5 octombrie, o altă lacrimă! 

E iar ziua aia neagră din an. De cea mai închisă și dureroasă nuanță a negrului, ziua care pentru noi, câinii, e ca un echinocțiu de toamnă. Noaptea este mai lungă, dimineața este mai rece, iar noi suntem mai triști. E ziua în care ne amintim mai tare ca niciodată că Dinamo nu mai este completă și nu va mai fi niciodată, dar și că avem pe cineva acolo sus care ne îndeamnă să luptăm pentru Dinamo din toată ființa noastră și cu toate puterile.

La fiecare 5 octombrie, cerurile sunt mai gri, soarele mai palid, iar ochii noștri mai plini de lacrimi. Un singur nume nu poate fi rostit în această zi blestemată fără ca noi să nu avem un nod în gât și vocea tremurândă: Cătălin. Astăzi, acest nume devine greu ca un sac plin de plumb care atârnă direct pe sufletul D-ului nostru sfânt, făcându-l să se miște încet și poate chiar să se oprească pentru a reflecta.

Căci dacă D-ul este divin, Cătălin este un martir. Este legătura noastră directă cu cerurile, trecând dincolo de sfera muritorilor care vorbesc de sacrificii, dar materializează prea puțin. Când îl strigăm, vorbim, de fapt, cu cerurile și cu Dumnezeu, iar el ne răspunde prin fiecare sentiment simțit în șira spinării atunci când auzim bătaia din palme a peluzei.

Nu în ultimul rând, Cătălin este un idol. O prezență de care fotbalul duce lipsă ca de o vitamină esențială. Și nu doar fotbalul, ci societatea în general nu mai are idoli, căci nu mai există oameni cu spirit de sacrificiu, oameni care să se identifice cu un ideal. Cătălin este la același nivel cu Florea Dumitrache, Cornel Dinu sau frații Nunweiller, nume grele fără de care Dinamo ar fi fost cu totul diferită, iar noi am fi iubit Dinamo altfel.

Pentru că, la bază, Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo!

Ne este dor de tine. Și vom duce mai departe lupta ta crâncenă. Ești mereu puterea noastră, Căpitane! 5 Octombrie negru. 

- comunicat Dinamo

+6 FOTO

Citește și: 

Omul-cheie de la Dinamo, dezvăluiri din club și din viața personală, într-un dialog amplu cu GSP: „N-are rost să mai stau aici după ieșirea din insolvență”
DINAMO
Omul-cheie de la Dinamo, dezvăluiri din club și din viața personală, într-un dialog amplu cu GSP: „N-are rost să mai stau aici după ieșirea din insolvență”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
creeperno534
creeperno534  •  05 Octombrie 2023, 22:36

Odihna vesnica!

brentford
brentford  •  05 Octombrie 2023, 18:03
Postat de calinescu_ pe 05 Octombrie 2023, 16:50

Tot respectul si pentru HALDAN sau EKENG , insa eu ca dinamovist am mai mare respect pentru DINU , LUCESCU , DUMITRACHE , DUDU GEORGESCU , TALNAR , AUGUSTIN , MULTESCU , LUPESCU , RADUCIOIU sau ADY MUTU ...!!!

Mai putin Talnar,amicul lui Cortacero...

lefter_popescu
lefter_popescu  •  05 Octombrie 2023, 17:06

Dumnezeu sa-l odihnească! . Totuși sa-i spui ca Haldan este unicul capitan al dinamovistilor mi se pare extrem de exagerat. Dinamo, de-a lungul timpului , a avut căpitani de căpitani. Sa -l pui pe Haldan mai presus de Cornel Dinu sau Mircea Lucescu , mi se pare o blasfemie. Șe Se știe ca Dinu, a fost și este un om ranchiunos care nu știe sa piardă, dar mai sufletist pe teren ca el sau celebri frati ( 3,4,6) nu cunosc . PS- Am spus ca Dinu nu știe sa piardă ( nu este un tip fair-play) iar exemplul cel mai elocvent a fost atunci când Rapid a câștigat cu 1-0 în groapa( în 1999) ieșind campioana. După meci, Dinu a spus ca ( atenție!) Haldan, Fl.Petre și Contra au trântit meciul facilitând Rapidului victoria și implicit câștigarea campionatului. Argumentul sau era ca Ionut Chirila ( cel care se tot lauda cu acești jucători) era antrenorul echipei secunde a Rapidului condus de Mircea Lucescu. Ati văzut numele lui Haldan ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează