FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Neagoe atacă după ce a învins-o pe Dinamo: „Suporterii au ceea ce au vrut, să conducă ei! Se văd rezultatele, Dinamo nu e pe drumul bun”

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 12:27 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 13:30

Astra a învins-o pe Dinamo, 2-0, iar Eugen Neagoe a ieșit din nou victorios după un duel cu „câinii”. Antrenorul savurează din plin succesul și nu uită calvarul prin care a trecut în lunile în care a fost antrenorul roș-albilor, deși i-a ajutat în 2020 cu obținerea licenței.

Eugen Neagoe, 53 de ani, a fost adus să revitalizeze Astra Giurgiu și a reușit să trezească echipa la realitate. A învins din nou Dinamo (2-0), duminică seară, după un joc în care „câinii roșii” nu știu dacă au avut sau nu un șut pe poartă! Au avut un singur șut pe poartă în minutul 85, când a executat Paul Anton o lovitură liberă de la 30 de metri, doar că junele Mihai Popa, 20 de ani, care l-a scos dintre titulari pe proaspătul internațional David Lazar, a prins fără să se obosească prea mult.

„Geană” a făcut cantonamentul de vară la Marbella din 2019 cu Dinamo, legase echipa, doar că a picat la mijloc în conflictul dintre fani și conducerea de atunci a roș-albilor, după mazilirea lui Mircea Rednic. Olteanul a rezistat doar două etape la „câini”, era să-și piardă viața pe bancă la meciul cu U Craiova, apoi a fost îndepărtat și el după alte trei runde în care Neagoe îl lăsase pe Sebi Moga, secundul său, să se ocupe de echipă. Totuși, situația din vara 2019 a lăsat urme adânci în sufletul și în conștiința antrenorului, care nu a uitat și nu i-a iertat pe dinamoviștii care atunci i-au pus viața în pericol!

Eugen Neagoe: „E exclus să mai am de-a face cu Dinamo”

- Domnule Neagoe, cum se resimte a doua zi după meci succesul cu Dinamo, care reaprinde speranțele pentru play-off?
- Victorie mare. Adică 3 puncte importante, nu neapărat că am învins Dinamo. Am avut sincopa aceea cu Argeșul, altfel legam mai multe succese la rând. Valoarea lotului, a echipei, ne dă speranțe pentru play-off, pentru viitor. Noi încercăm să scoatem maximum la fiecare joc. Dacă eram de la începutul campionatului și aveam toți jucătorii din lot valizi, eram în top 6 fără probleme.

- Plecarea lui Budescu v-a dat planurile peste cap?
- Chiar am închis cu el, înainte să vorbesc cu tine, se pregătea de meci în deplasare, marți. E valoros, de națională, asta e situația că l-am pierdut. Eu nu doream să plece, dar l-am înțeles și pe el, a plecat la salariu mult mai mare. Rămâne un fotbalist special. Am avut o colaborare foarte bună.

- Dinamo merge din rău în mai rău?
- Știți foarte bine că eu nu am fost dorit acolo din secunda 1. Este situația exactă așa cum și-o doreau suporterii, pe placul lor. Să conducă ei, să facă ce vor ei, iar acum se văd rezultatele! Păcat. Dinamo a însemnat ceva pentru fotbalul românesc, chiar a fost un nume respectat în Europa. Dinamo nu e pe un drum bun. Rămâne să vedem ce va fi. Dinamo are jucători valoroși și acum, dar situația, care nu e roz, se vede și în rezultate. Dar când lucrurile nu se fac cu profesionalism...

- Programul socios DDB implicat în viața clubului a atras diverși oameni din fotbal, unii simpatizează, alții s-au înscris în acea comunitate. Ajutați și dumneavoastră?
- Mă bucur pentru cei ce s-au înscris. E problema fiecăruia ce face cu viața și cu banii lui. Eu am rămas dezamăgit și nu vreau să am de-a face cu echipa de fotbal și cu acești oameni. Nu m-au dorit. Exclus să intru în programul DDB, nu mă interesează, nu-i urmăresc. Dar pot spune „Bravo!” pentru ceea ce fac pentru clubul lor.

Eugen Neagoe: „A fost o mare, mare măgărie la Dinamo"

- Dacă situația se va schimba în viitor la Dinamo, ați mai putea să vă întoarceți acolo? Ați fost și fotbalist, și antrenor.
- Exclud orice revenire pe viitor. Cu managementul n-am avut nimic, mă întâlnesc cu plăcere cu fiecare dintre cei ce au fost la club în perioada acea megadificilă pentru mine. Au fost, în schimb, oameni influențați de cineva, se știe cine!, eu nu-i pronunț numele, și uite la ce s-a ajuns. În fine, mare, mare măgărie. Unic în istoria fotbalului românesc. Ei au vrut să provoace ce s-a întâmplat, rezultatele se văd! Nu sunt eu de vină de ceea ce se întâmplă de un an și jumătate la Dinamo.

- În rest, cum o mai duceți cu sănătatea?
- Mă bucur că sunt sănătos, familia e bine. Nu am avut absolut nicio problemă de la acea noapte teribilă. Chiar niciuna. (râde) Mă simt foarte bine, iar acum mă simt și mai bine după victorie. Nu că ar fi prima dată, am câștigat de multe ori împotriva lui Dinamo. După acel eveniment, am avut două victorii și o remiză, deși ar fi trebuit să fie trei succese la rând. A fost 1-1 în tur, în Ștefan cel Mare, dar am avut penalty în minutul 85, iar Budescu marca de la 11 metri și cu ochii închiși.

Eugen Neagoe: „Am acceptat când Dinamo a avut probleme cu licența"

- Credeți că Dinamo se va lupta pentru evitarea retrogradării? Dacă nu ajungeți în play-off, vă veți duela iar cu „câinii” în play-out.
- Sportiv, nu, adică nu cred. Dinamo nu ar trebui să aibă emoții. Dar... Nu știu ce se va întâmpla, aud în presă că au probleme financiare la club. Contează aceste detalii.

- La Astra cum e cu salariile?
- Avem și noi ceva restanțe, dar avem promisiuni că se vor rezolva zilele viitoare. Oamenii încearcă să aducă salariile la zi. A venit doamna Niculae, soția patronului, ne-a vorbit înainte de meci, a rămas că se va rezolva.

- V-ați primit banii de la Dinamo?
- Da, mi-am primit restanțele financiare. Nu am ieșit în presă, să agit apele.

- Ce vreți să spuneți?
- Anul trecut, când a fost problema să ia Dinamo licența, am acceptat să amân plata lor către mine, am făcut o hârtie. E vorba de respect pentru niște oameni cu care am lucrat. N-am ieșit să ies: „Uite, domne, ce fac eu!”. Deși am primit banii cu întârziere și puteam solicita achitarea penalităților. 

Nu mă mai interesează Dinamo, urez sănătate tuturor. Cine a dorit să conducă, acum conduc! Dacă e așa de ușor la fotbal, să rezolve situația.
-Eugen Neagoe, antrenor Astra

VIDEO De ce viitorul lui Dinamo pare tot mai sumbru: „Spaniolii sunt în continuare în club, lucrurile vor tărăgăna”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Un oficial FRF e deranjat de situația de la Dinamo: „Nu ştiu de ce spaniolii nu dau niciun răspuns”

DDB anunță suma necesară ca Dinamo să obțină licența: „Avem 36 de zile, nimic nu ne poate opri”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (54)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  22 Februarie 2021, 17:57

Astra a jucat la mișto repriza a doua,altfel mimao și-o lua urât de tot...Dar,hei ,pot retrograda liniștiți că doar au bătut pe Steaua!!!!.Să vezi în vre-o doi ani ce "mare derby " o fi in liga a treia spre a patra:::: cazarma csa versus mimao.Ce-o să ne mai râdem!!!!!!

212615283607296
Ioan Rata  •  22 Februarie 2021, 18:52
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 22 Februarie 2021, 17:57

Astra a jucat la mișto repriza a doua,altfel mimao și-o lua urât de tot...Dar,hei ,pot retrograda liniștiți că doar au bătut pe Steaua!!!!.Să vezi în vre-o doi ani ce "mare derby " o fi in liga a treia spre a patra:::: cazarma csa versus mimao.Ce-o să ne mai râdem!!!!!!

De ce dacaesti fecesebist ai imbracat vesta de la mimao si de ce l ai lasat pe jiji sa plateasca aceste veste.da jos vesta si suna l pe mm are una de rahova de dat!!!!!

iosif_2021
iosif_2021  •  22 Februarie 2021, 13:34

Neagoe nu uită că suporterii fanatici și prostălăi ai lui Mimao au vrut să-l omoare. Și, să recunoaștem, aproape au reușit. Omul a făcut infarct din cauza lor.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează