FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Mihai Neicuțescu: „Faptul că am intrat ca titular în derby-ul cu FCSB este o mare reușită”

Articol de - Publicat vineri, 20 decembrie 2019 18:06

Accidentat în partida naționalei U21 cu Irlanda de Nord, 3-0, Mihai Neicuțescu, 21 de ani, s-a recuperat rapid și este aproape de o revenire pe gazon.

Anul 2019 a fost foarte încărcat pentru tânărul jucător al lui Dinamo. După ce a promovat în Liga 1 alături de Chindia Târgoviște, a revenit în Ștefan cel Mare, unde a reușit să prindă 5 partide din postura de titular și chiar să marcheze în meciul din Cupă disputat împotriva formației UTA Arad.

Din păcate, debutul la Naționala U21 a României în meciul cu Irlanda de Nord, câștigat de tricolori cu scorul de 3-0, a venit la pachet cu o accidentare dură, care l-a ținut departe de gazon în finalul anului.

Cu toate acestea, atacantul în vârstă de 21 de ani este mulțumit de parcursul său în 2019, fiind optimist în ceea ce privește revenirea pe teren.

- Mihai, cum merge recuperarea?
- Merge bine, mă simt mai bine acum. Am început recuperarea în Turcia, dar acum am revenit în țară pentru o scurtă vacanță. Mi s-a spus ca o să revin la antrenamente undeva în martie, dar lucrurile au decurs foarte rapid. O să mă întorc în Turcia în ianuarie pentru un control și sper să reușesc să plec în cantonament cu echipa, unde o să mă axez pe alergări ușoare ca să intru în ritm, momentan nu pot să fiu expus la contacte mai dure.

- Cum a fost acest an 2019 pentru tine, în ciuda accidentării?
- Sunt mulțumit de mine în acest an. Mai întâi a venit promovarea cu Chindia, care a fost o mare bucurie. Apoi am început bine și sezonul de Liga 1 în tricoul Chindiei, după care a venit o mică scădere de formă, dar am revenit la Dinamo unde am reușit ușor să ma impun. Per total, a fost un an bun.

- Cum te-ai simțit când te-ai întors la Dinamo, echipa la care ai crescut. Ai avut emoții?
- Nu am avut emoții, mai jucasem cu un sezon în urma, în mandatul domnului Mircea Rednic, eram obișnuit cu atmosfera de la club. Să joc la Dinamo era visul meu de mic copil, m-am bucurat foarte tare că m-am întors acasă, mai ales că am început să bifez partide din postura de titular.

- Cum ai primit vestea convocării la Naționala U21 a României?
- Cred că a fost o răsplată a muncii mele, în acest an am fost mai concentrat și am pus mai mult accent pe lucrurile pe care trebuie să le fac ca fotbalist.

- Cum este pentru un jucător tânăr să evolueze pentru un club precum Dinamo?
- Este un sentiment deosebit, în România foarte mulți tineri joacă fotbal la echipe mult mai mici decât Dinamo, iar din nefericire foarte puțini reușesc să se impună. Trebuie să profit de acest lucru și să fac cât mai multe partide reușite.

-Cel mai frumos lucru care s-a întâmplat pentru tine în acest an?
-Pot să spun că m-a marcat promovarea în prima ligă cu Chindia, pentru că am depus mult efort acolo, iar la finalul stagiunii de Liga 2 a venit și această mare recompensă. Și faptul că am intrat ca titular în derby-ul cu FCSB din acest an este o mare reușită.

- Care este cel mai mare vis pe care vrei să ți-l împlinești în fotbal?
- Mi-aș dori foarte tare să ajung să evoluez pentru o echipă de top din Europa. Nu aș putea să spun numele echipei momentan, dar ar fi o realizare imensă să îmbrac tricoul unui club din elita fotbalului european.
 

- Există un fost jucător al lui Dinamo care ți-a plăcut în mod special în copilărie?
- Mi-a plăcut enorm domnul Ionel Dănciulescu, este idolul meu din copilărie. L-am urmărit cu mare atenție, jucând pe același post ca mine , și am avut ocazia de a-i vedea mișcările și toate celelalte lucruri pe care le face în teren, care m-au ajutat în cariera mea.

-Cum a fost prima întâlnire a ta cu Ionel Dănciulescu?
-Prima întâlnire am avut-o în finala Ligii Elitelor de acum câțiva ani, când a venit în vestiar alături de Adrian Mutu. A fost o motivație suplimentară pentru mine să vad acești mari fotbaliști alături de noi, niște oameni cu un nume greu, care au realizat ceva în fotbal.

- Mergeai la meciurile lui Dinamo atunci când erai copil?
- Desigur, am fost la toate meciurile de acasă până acum un sezon. Am avut an de an abonament, mergeam în galerie. Am primit foarte multe mesaje de la oameni care îmi spuneau „Până acum stăteai cu noi în tribună, iar acum ne uităm la tine pe teren".

- Ce îți place să faci în timpul liber?
- În majoritatea timpului liber îmi place să ies cu prietenii la un film sau să ies la plimbare alături de prietena mea. Eram obișnuit să petrec mult timp în familie, dar din păcate găsim foarte puține ocazii în care putem să ne întalnim toți.

2goluri în 17 meciuri are Mihai Neicuțescu în Liga 1

Dusan Uhrin, mesaj pentru suflarea dinamovistă: „Luptăm și rămânem împreună!”

Dinamo, șanse minime la calificarea în play-off. Ar trebui demis Dusan Uhrin jr.?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
394966434424757
Mihai Dinu  •  21 Decembrie 2019, 01:28

Mihai - purtam amandoi un nume f. frumos- te consider un mare, da mare talent si o mare promisiune a dinamovistilor si a fotbalului romanesc de aceea iti cer o mare atentie la recuperare, sa urmezi cu strictete programul facut de medicii turci, ca au o vasta experienta si sa dai o mare seriozitate in tot ce faci atat pe teren cat si in afara lui, ca la viata mea am vazut multe talente, putine certitudini, bafta si succes!

creeperno999
creeperno999  •  20 Decembrie 2019, 22:57

Joaca si tu mai bine ca esti tanar si trebuie sati atingi potentialul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează