FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCU CRAIOVA 0-1

Învins și de FCU Craiova, Burcă a identificat problemele: „Prea puțină personalitate”

Ovidiu Burcă +15   FOTO
Ovidiu Burcă

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 00:12 / Actualizat sambata, 16 septembrie 2023 00:15

Ovidiu Burcă (43 de ani), antrenorul lui Dinamo, a analizat înfrângerea cu FCU Craiova, scor 0-1.

Învinsă pe Arena Națională de FCU Craiova, Dinamo rămâne cu numai 8 puncte adunate în primele 9 etape ale sezonului.

La final, antrenorul Ovidiu Burcă a afirmat că e nevoie de o perioadă îndelungată pentru a aduce echipa la nivelul necesar primei ligi. Burcă cere răbdare și plănuiește să șlefuiască jocul de atac al echipei, cel care i s-a părut că a scârțâit la duelul de astăzi.

Anunțul făcut de Adrian Mititelu Jr. imediat după victoria cu Dinamo: „Plusăm!”
Dinamo - FCU Craiova 0-1
Anunțul făcut de Adrian Mititelu Jr. imediat după victoria cu Dinamo: „Plusăm!”

Ovidiu Burcă, după Dinamo - FCU Craiova: „Trebuie mai multă agresivitate și determinare”

„Cred că șutul ăla de la distanță a făcut diferența. Au fost 3 contre în acea fază și de fiecare dată mingea a sărit la ei. Nu spun că a fost ghinion, dar trebuie să ai mai multă agresivitate și determinare. Faza aceea a făcut diferența. Nu știu dacă ar fi trebuit să câștigăm sau nu, dar în niciun caz nu trebuia să pierdem acest meci.

Din păcate, trebuie să acceptăm că am pierdut. Până la urmă, nu contează cum pierzi. E greu, un drum anevoios. Din păcate am pierdut puncte astăzi, trebuie să ne adunăm. Nu există altă rețetă decât multă muncă, disciplină.

E greu să acceptăm că am pierdut astăzi. Nu am făcut un meci rău, am făcut multe lucruri bune, dar pentru a câștiga e nevoie de mai mult. Echipa a căpătat mai multă forță, stabilitate defensivă, dar prea puțin în faza de atac.

Creăm prea puțin, avem prea puțină personalitate, atacăm prea puțin profunzimea. Trebuie să muncim mai mult, iar până la următorul meci să reglăm aceste lucruri”, a afirmat Burcă la OrangeSport.

Ovidiu Burcă: „Vom forma o echipă competitivă în 6 luni”

„Jocul de atac necesită timp. E nevoie de jucători care să înceapă să se simtă între ei, să se sincronizeze. Mai avem până acolo. Anul ăsta, pentru că am pornit târziu, v-am spus că primele 6 luni sunt pentru a forma o echipă competitivă pentru Liga 1”, a completat antrenorul „câinilor”.

Nu aș vrea să mai vorbesc despre ce ne-ar trebui. Avem niște jucători, vom face tot posibilul să scoatem maxim de la ei în perioada următoare. Ăștia suntem și nu există niciun secret, trebuie foarte multă muncă și disciplină.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Mai multe știri din Liga 1:

Drăgan și Vasilică leagă victoriile la FCU Craiova, dar sunt pregătiți să se dea la o parte: „Probabil săptămâna viitoare vine antrenor cu licență Pro”

„Nu îmi aduc aminte un astfel de meci” » Ce l-a surprins pe „jucătorul lunii august” în Superligă la Dinamo - FCU Craiova

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (16)
parpalache
parpalache  •  17 Septembrie 2023, 08:42

Echipa nu are...antrenor!Ma rog-ca sa mai indulcim sentința-nu are...preparator fizic!Jucatorii NU au forța!Ințeleg ca nu au tehnica-(deh joci cu ce jucatori liber de contract gasești)-dar nici forța?!Pai atunci cum vrei sa te impui in duelurile unu la unu?!Numai cu pase ?!Iar când iți iese adversarul in cale sa te blochezi?!

deal1
deal1  •  16 Septembrie 2023, 17:23

asa se intampla cand obtii promovarea cu noroc si cu ceva aranjamente. asta e antrenor? el se crede un mic Guardiola, liga a 2a scrie pe voi

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  16 Septembrie 2023, 17:00
Postat de popescu222 pe 16 Septembrie 2023, 12:30

Exact asta mi se pare si mie problema: faptul ca sunt atat de multi jucatori defensivi face ca in afara de cornere sa avem rareori presiune reala pe apararea adversa, si atunci da, cum zice Burca, trebuie vreo sclipire a celor 1-2 care se intampla sa duca atacul, pana ajung si ceilalti. In prima repriza am observat adesea cum jucatorul mai avansat oprea jocul pentru ca n-avea cui pasa/centra in careu. Echipa e puternic inclinata catre aparare si trebuie re-echilibrate compartimentele ca sa ai sanse si in atac si sa nu mai astepti "personalitate", ci sa creezi ocazii prin presiune. Dar Burca a demonstrat ca e incapatanat, vezi titularizarea neconditionata a lui Bani. Adica ok, vii cu un sistem nou, il incerci, dar daca dupa cateva luni vezi ca nu merge, nu e normal sa nu insisti la infinit?

Corect !! Bravo !! Nu zic ca Burca trb demis ...a facut si lucruri bune ..nu avem lot rau ...jucam in pase facem presing ...dar ne lipseste ceva ....pe faza ofensiva ..sper sa descopere Burca ...cred ca avem nevoie de un atacant de careu ..mai masiv sa stie si cu mingea ...pacat ca l-au dat pe Pop si l-au oprit pe Abdalah asta ..foarte slab ..mai slab decat Tîră ....vedem la iarna ce mai aducem .. fundas stanga si atacant

Vezi toate comentariile (16)
Comentează