FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Prunea pune la îndoială deciziile lui Rednic: „Era bine dacă reveneau Filip și Matei, sunt mult peste străinii aduși la Dinamo. Românii sunt tratați altfel”

Florin Prunea
Florin Prunea

Articol de GSP - Publicat joi, 09 decembrie 2021 15:41 / Actualizat joi, 09 decembrie 2021 16:51

Fostul internațional Florin Prunea (53 de ani), ex-președinte la Dinamo, îl înțeapă indirect pe antrenorul Mircea Rednic pentru transferurile făcute. Prunea salută mesajul de unitate transmis de șefii clubului la capătul ședinței de miercuri seara. 

Miercuri seara, timp de câteva ore, numele grele de la Dinamo, în frunte cu, Zăvăleanu, Iuliu Mureșan, Rednic și oameni importanți din DDB au discutat despre viitorul clubului. S-a decis că „Puriul” va continua la echipă, dorința liderilor vestiarului, aceea ca Rednic să plece, fiind astfel înăbușită.

Florin Prunea, ex-președinte la Dinamo, salută mesajul de unitate venit din partea conducerii, dar nu înțelege de ce nu s-a luat și măsura reprimirii în lotul principal a lui Steliano Filip și Cosmin Matei, cei doi fotbaliști „exilați” de Mircea Rednic să se antreneze separat.

„Când nu sunt rezultate probleme sunt peste tot” » Mircea Rednic, apărat de un fost elev: „În vestiar toți l-au privit serios! Nu e un dictator”
DINAMO
„Când nu sunt rezultate probleme sunt peste tot” » Mircea Rednic, apărat de un fost elev: „În vestiar toți l-au privit serios! Nu e un dictator”

Florin Prunea: „La Dinamo, jucătorii români sunt tratați altfel față de străini”

Pe deasupra, fostul portar trăiește cu impresia că străinii de la Dinamo au parte de un tratament preferențial. El a făcut o comparație între cei doi fundași dreapta de meserie din lot, Constantin Nica și Petar Gluhakovic, cel din urmă adus de Rednic la Dinamo. 

„E bine că există acest mesaj de unitate, dar cred că era și mai bine dacă reveneau jucătorii trimiși la echipa a doua, pentru că sunt jucători de care Dinamo are nevoie, mult peste ceea ce s-a adus în ultimul timp, referindu-mă la jucătorii străini. Mi se pare că la Dinamo, jucătorii români sunt tratați altfel față de cum sunt tratați străinii

Vă dau un exemplu: Nica a greșit la meciul cu UTA la un gol și a fost trimis imediat la echipa a doua (n.r. - Nica nu a jucat în meciul cu UTA, dar nu beneficiază de încrederea antrenorului). 

Apoi, un jucător străin care jucase ultimul său meci pe 27 noiembrie anul trecut (n.r. - 28 noiembrie) a intrat titular cu FC Voluntari, a greșit la două goluri, dar nu a fost trimis la echipa a doua. Cred că de aici au plecat discuțiile în vestiar. Era de datoria conducătorilor să intervină mai devreme, dar niciodată nu este prea târziu.

Bănuiesc că a fost o discuție constructivă, dar ar fi fost interesant să participe și jucătorii”, a spus Prunea la Pro X. 

Mircea Rednic i-a adus la Dinamo pe Michel Espinosa, Petar Gluhakovic, Nikolaos Kainourgios, Marko Nunic, Tomas Vestenicky și Cătălin Carp.

Florin Prunea: „Asemenea oameni nu au ce căuta la Dinamo”

Problema vestiarului este extrem de delicată, vedem în fiecare zi că apar tot felul de informații din vestiar și nu e în regulă. Anonimi, nu vor să-și spună numele... asemenea oameni nu au ce să caute la un club de talia lu Dinamo, dar știm cu toții că la toate echipele sunt așa-zise «cârtițe» în vestiar.

Antrenorul este cel mai apropiat de jucători, el trebuie să rezolve problemele din vestiar, dar în momentul în care lucrurile degenerează, cum a fost cazul la Dinamo, era de datoria conducătorilor să intervină. Antrenorul trebuie să se ocupe de vestiar, de antrenorat. Mai departe, plăți, transferuri și așa mai departe, nu reprezintă treaba antrenorului, deși e normal să fie și el consultat.

- Florin Prunea

Animozități între Prunea și Rednic 

În urmă cu mai bine de o lună, Prunea și Mircea Rednic s-au contrat dur, public, astfel că această nouă înțepătură a fostului portar nu este surprinzătoare. 

În octombrie, Flrunea declarase că Luana Rednic, impresar și fiica antrenorului Mircea Rednic, obișnuia să încaseze sume uriașe de pe urma transferurilor efectuate de Dinamo: „Era obișnuită cu 10.000 - 15.000 de euro”.

În replică, Rednic l-a numit „papagal” pe Prunea și l-a amenințat cu judecată: „Ciupește, e un papagal, repetă același lucru. Văd că nimeni nu îi cere dovezi. Dacă el vine cu o hârtie și demonstrează că fiica mea a luat 10.000 euro, eu vă spun acum că îi dau 100.000. Băi Prunea, ai posibilitatea de a câștiga niște bani, mai ales că în ultima perioadă nu i-ai câștigat pe muncă. 150.000 de euro îi dau! Să vină cu dovezi că fiica mea a luat banii ăștia cât am fost eu la Dinamo”.

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Scapă cine poate! Un om aflat pe un post-cheie și-a anunțat plecarea de la Dinamo

Marea problemă de la Dinamo, evidențiată la GSP Live: „Rednic a greșit. Dumnezeule! A fost catastrofă!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (9)
creeperno115
creeperno115  •  09 Decembrie 2021, 22:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  09 Decembrie 2021, 22:16

Cheblosul asta o fi ruda cu Iliescu, cu celebru slogan : noi nu ne vindem tara! L-as intreba pe acest bagator de seama....ce-l recomanda sa vorbeasca despre DINAMO?

polistul68
polistul68  •  09 Decembrie 2021, 22:15

Cine este acest prunea da isi cu presupusul despre toti si toate..e un sarlatan ieftin, pe unde trece lasa dezastru in urma...la nici i echipa nu face treaba. dar pleaca doar cu scandal...sa-mi spuna dl Prunea o realizare notabila, a lui, de la un club unde a fost presedinte...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close