FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV „Dinamo te-a băgat în fotbalul mare!” » Legenda clubului face presing la Rednic și mizează pe o victorie lejeră cu UTA: „Nu cred că va veni cu prima echipă”

Mircea Rednic / FOTO: Imago
Mircea Rednic / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 18:28 / Actualizat joi, 09 mai 2024 18:53

Ion Pârcălab, 82 de ani, fostul mare fotbalist al lui Dinamo din anii ‘60, nu crede în declarațiile războinice pe care Mircea Rednic, antrenorul de la UTA, le-a oferit înaintea meciului direct de duminică, decisiv pentru viitorul roș-albilor. Legenda “câinilor” anticipează o victorie facilă în fața “Bătrânei Doamne”, Pârcălab fiind conștient totuși că Dinamo nu-i doar la mâna ei în ultima etapă.

Mai sunt doar câteva zile până la elucidarea misterului care frământă de săptămâni bune suflarea dinamovistă. Va evita sau nu Dinamo o nouă retrogradare în liga secundă? „Câinii” au nevoie de trei puncte cu UTA și de pașii greșiți ai contracandidatelor pentru a se agăța de colacul de salvare numit baraj, un deziderat pe care mulți îl încadrează în sfera miracolelor.

Dinamoviștii nu cedează și fac sold-out la partida pentru supraviețuire » Peluza Sud poate reveni pe stadion, după o întâlnire cu Nicolescu & Co
DINAMO
Dinamoviștii nu cedează și fac sold-out la partida pentru supraviețuire » Peluza Sud poate reveni pe stadion, după o întâlnire cu Nicolescu & Co

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, simbolul Ion Pârcălab, fost campion și fotbalist important la gruparea alb-roșie, a analizat șansele de salvare ale lui Dinamo. „Veteranul” dinamovist e de părere că tonul războinic al lui Rednic a fost doar de fațadă și că UTA va fi învinsă la pas la București.

Dinamovist de șapte decenii, Ion Pârcălab e convins că Dinamo învinge UTA: „De ce și-ar pune Rednic atâta lume în cap?”

„Trebuie să ne câștigam meciul cu UTA și după aceea să așteptăm și celelalte rezultate. Poate că jocul nostru n-a fost cel mai grozav, dar a fost și mult ghinion… Egalați în prelungiri de atâtea ori, parcă e un blestem! Au condus la Cluj de două ori, de două ori i-au egalat! Au pierdut șase-șapte puncte așa.

Asta e viața, suntem sub semnul întrebării acum. Mergem cu toții la meci duminică, susținem cât putem echipa… Nu suntem la mâna rezultatelor, dar sunt încrezător că vom câștiga noi, eu așa spun.

Mircea Rednic a zis așa, dar eu nu cred asta, nu! Nu poți fi chiar atât de dur, mai ales când Dinamo e cea care te-a consacrat, care te-a adus de la Hunedoara și te-a băgat în fotbalul mare… Ce era să zică și el…? Rămâne un mare dinamovist, iar eu zic că nu va opune rezistență.

Nici nu cred că cei de la UTA vor veni cu echipa completă, și-au asigurat primul loc, sunt campionii play-out-ului. Ce rost mai are să-ți pui atâta lume în cap?”, a declarat cel poreclit „Săgeata Carpaților”, în dialog cu GSP.ro.

„Dinamo te-a băgat în fotbalul mare!” » Legenda clubului face presing la Rednic și mizează pe o victorie lejeră cu UTA: „Nu cred că va veni cu prima echipă”
Ion Pârcălab

Problema noastră e alta: problema e ce face Voluntariul, ce face Iașiul. E bine că sunt toate meciurile la aceeași oră, o să stăm cu aparatele și televizoarele deschise
- Ion Pârcălab, fost campion cu Dinamo

Ion Pârcălab: „Ar fi păcat să nu mai fie Dinamo în prima ligă”

Fostul mare fotbalist al „câinilor” dă vina pe un „blestem” pentru situația dramatică în care se găsește astăzi echipa sa de suflet. Și crede că Superliga fără Dinamo n-ar mai avea sub nicio formă același miraj.

„Dinamo a avut mare ghinion, să știți că nu a jucat atât de rău! Am fost la meci cu Petrolul, am fost egalați din penalty în al nouălea minut al prelungirilor, după ce am ratat multe, multe ocazii. Vorba lui Cornel Dinu, că eu îl citesc… Ce pretenții să ai când noi suntem între Circ și Spitalul de Urgență?! Zice bine Cornel. Dacă retrogradăm, să știți că a fost blestem!

Ar fi păcat să nu mai fie Dinamo în prima divizie! Retrogradează Dinamo și rămânem cu Slobozia și Buzău în prima ligă? Dinamo a mers mai rău în tur, apoi și-a mai revenit, aveam speranțe că scăpăm, nici nu mă gândeam că o să ajungem aici!”, a mai spus Pârcălab. Care merge în continuare pe mâna croatului de pe banca lui Dinamo:

„Am văzut toate scandalurile cu suporterii, sunt și alții de vină, conducerea, jucătorii, nu doar antrenorul. După ce a venit el (n.r. Zeljko Kopic), au fost cât de cât rezultate. Am înțeles că e un om serios, care muncește bine.

Dacă, Doamne ferește, retrogradăm, ar fi un dezastru! Nu se întâmplase niciodată în istorie, acum să se întâmple din nou, să ne facem iar de râs?! Incredibil ce cădere, ca din cer! Mi-e jenă, ne întreabă lumea ce facem, dar asta e situația. Suntem săraci, suntem ai nimănui. Ar fi foarte greu să mai revină acum din primul sezon în Liga 1.

Dar credeți-mă, nici nu vreau să mă gândesc! Mi-ar strica toată vara, toată plăcerea. Nici nu mă gândesc la așa ceva. Trebuie să ne ajute și pe noi Dumnezeu!”, a concluzionat Pârcălab.

La baraj? Am văzut echipele care sunt la baraj, n-am avea deloc probleme, le-ar bate Dinamo la pas.
- Ion Pârcălab, fost campion cu Dinamo

VIDEO. Grigore Sichitiu numește motivele pentru care Dinamo a ajuns în situația actuală: ,,Ar fi păcat să retrogradeze un asemenea brand"

Citește și alte știri din Superligă:

Lovitură pentru Dinamo: un om de bază s-a accidentat și nu joacă în decisivul cu UTA!
DINAMO - UTA
Lovitură pentru Dinamo: un om de bază s-a accidentat și nu joacă în decisivul cu UTA!
Ce lovitură ar da FCSB » Becali negociază transferul unui superfotbalist pentru România: un gol produs la două meciuri
FCSB
Ce lovitură ar da FCSB » Becali negociază transferul unui superfotbalist pentru România: un gol produs la două meciuri

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (31)
Danutzu75
Danutzu75  •  12 Mai 2024, 22:57
Postat de Danutzu75 pe 10 Mai 2024, 11:35

Subscriu la ideea ca declaratiile razboinice sunt doar de ochii lumii. Rednic va ajuta Dinamo, pentru in primul rand este un om de business cu multiple legaturi.

Q.E.D

Dobermannul
Dobermannul  •  10 Mai 2024, 11:35
Postat de cobra pe 09 Mai 2024, 19:46

Ion Pârcălab, a fost un mare fotbalist. A jucat la DINAMO..o echipă puternică, cu multe campionate câștigate, cu fotbalisti de renume ..Lucescu, Dudu Georgescu...si inca cca 50-60 pana in urma cu cca 5 ani. Echipa de azi...dinamo... nu mai este DINAMO! Mircea Rednic a fost un mare fotbalist in generatia lui... dar el va juca cu o echipa de fotbal care se cheama ...dinamo... antrenor strain - desi DINAMO a avut atâția jucatori recunoscuti in fotbalul romanesc si european... care azi sunt antrenori buni, calificati....dar nu antrenează echipa...dinamo... pentru ca lotul are 9-10 jucători straini, 3-4 porumbei albi= macelari.... Nea Mircea ...nu dinamo te-a făcut fotbalis..Fotbalist ai fost la DINAMO.

Plange omule dupa securitatea si militia de dinainte de '89 si de puterea pe care o avea intr-un regim totalitar echipa cainilor de paza a lui Dej si Cesusescu. "Cainii rosii" cum isi zic azi asa de sugestiv.

Danutzu75
Danutzu75  •  10 Mai 2024, 11:35

Subscriu la ideea ca declaratiile razboinice sunt doar de ochii lumii. Rednic va ajuta Dinamo, pentru in primul rand este un om de business cu multiple legaturi.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează