FOTBAL  »  Superliga  »  ANCHETĂ

UPDATE Avocatul lui Dorin Șerdean confirmă pentru GSP arestarea acționarului dinamovist » Reacțiile lui Andrei Nicolescu și Răzvan Zăvăleanu: „Nu comentăm problemele altora”

Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo, ar fi fost arestat preventiv de Tribunalul București.
Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo, ar fi fost arestat preventiv de Tribunalul București.

Articol de , - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 23:40 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 10:58

Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo, a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului București, confirmă avocatul acestuia.

Decizia a venit la solicitarea Parchetului European, așa cum anunțase G4Media.. Șerdean și-a vândut acțiunile de la Dinamo către Red&White, în luna mai a acestui an, dar încă mai figurează, simbolic, în acționariatul clubului, cu 0,1 procente. Contactat de GSP, avocatul lui Dorin Șerdean, Vlad Dan Oanea, a confirmat informația. 

Update, ora 10:10: Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo: „Îi urez sănătate domnului Șerdean!”

Și Răzvan Zăvăleanu a oferit o scurtă declarație pe acest subiect. 

„Când e vorba de sănătate și de libertate, uman vorbind, nu pot avea reacții vizavi de o altă persoană. Fiecare le știe pe ale lui și dincolo de problemele pe care noi le-am avut referitor la Dinamo, eu îi urez sănătate domnului Șerdean și să își rezolve cât mai repede problemele!”

Update, ora 10:09: Andrei Nicolescu, președintele executiv al lui Dinamo: „Nu comentăm problemele altora”

Andrei Nicolescu, președintele executiv al lui Dinamo, a analizat de asemenea informația pentru GSP: „Nu comentăm probleme altora, nici nu știm detalii. E regretabil că a ajuns în această situație, dar nu putem comenta”. 

Update, ora 10:05: Avocatul lui Dorin Șerdean confirmă arestarea acestuia: „Cazul e vechi de o săptămână” 

Contactat de Gazeta Sporturilor, avocatul lui Dorin Șerdean, Vlad Dan Oanea, a confirmat faptul că al lui client a fost arestat. „Cazul este vechi de o săptămână, Are mandat de arestare pe 30 de zile”, a precizat acesta pentru GSP. 

Știrea inițială: Ionela Arcanu și G4Media: „Dorin Șerdean a fost arestat preventiv”

Potrivit surselor jurnalistei Ionela Arcanu (Realitatea TV) și surselor G4Media, Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo, ar fi fost arestat preventiv la solicitarea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi. Acuzația ar fi emiterea unor scrisori de garanție false într-un caz de fraudare a fondurilor europene.

„Dorin Șerdean, fostul președinte al Dinamo, a fost arestat preventiv de Tribunalul București, la solicitarea Parchetului European. Acuzațiile sunt legate de scrisori de garantie emise in fals. (Surse)”, a scris jurnalista Realitatea, Ionela Arcanu, pe contul ei de Facebook.  

Tot în această seară, G4Media a scris că în cazul lui Șerdean ar fi vorba despre furnizarea de scrisori de garanție neacoperite către beneficiarii unor proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană.

Potrivit aceleiași surse, în acest caz se desfășoară percheziții în mai multe județe din România, București, Arad, Cluj, Constanța, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, dar și în localitatea franceză Roquebrune-Cap-Martin.

Schema ar fi fost una complexă și implică o bancă din Insulele Comore. Instituția ar fi emis scrisori de garanție în valoare de peste 20 de milioane de euro. Banii ar fi trebuit să asigure proiectele europene împotriva unor eventuale daune. Totul ar fi fost fictiv. 

Singura mențiune e că Dorin Șerdean nu a ieșit de tot din acționariatul lui Dinamo. A rămas cu 0,1% acțiuni, dânsul fiind un dinamovist
- Eugen Voicu, unul dintre acționarii Red&White

Cornel Dinu, în ianuarie 2021: „Dorin Șerdean a creat o societate cu 14 lire, a creat garanții false”

În prima lună a anului 2021, pe fondul războiului pentru șefia lui Dinamo, în care erau implicați Pablo Cortacero și Dorin Șerdean, Cornel Dinu a lansa o serie de afirmații controversate la acea vreme în privința lui Șerdean. 

„Nu mi-a ascultat nimeni semnalele asupra acestui personaj, Șerdean, care a avut un caz, pe când era viceprimar și reprezenta partidul lui Oprea cu Dan Diaconescu. Asta trebuia să-i dea de gândit lui Ionuț Negoiță. El are un caz clar, este dosarul adormit și acum la DNA și îmi asum ce spun, când era viceprimar. 

A creat o societate cu 14 lire în Anglia, care este exact ce face și Cortacero. Cu societatea respectivă, a creat niște garanții false. A luat pentru Apa Regio o afacere de canalizare din Târgu Jiu.

A luat prin fonduri europene 8.750.000 de euro. Partea lui 870.000, 10 la sută. Am avut chiar o discuție cu el, când mi-a fost prezentat prima dată de Mărginean. 

L-am găsit pe domnul Șerdean într-un loc, nu mă așteptam. «Ooo, domnul Șerdean, lumea justiției, garanții false, matale». Și atunci replica lui Serdean a fost: «Ce faceți cu asta aici?». 

Îmi zice: «Da domne, dar a fost o comandă politică». Eu va spun fix cum a spus. Comanda politica poate să fie și să bagi cuțitul în cineva, ce faci, bagi?!”, a declarat Cornel Dinu la Digi Sport, în ianuarie 2021.

Citește și alte știri de actualitate: 

Burcă a dezvăluit câți bani a primit pentru promovarea lui Dinamo și îi pune o condiție lui Borcea: „Poate să revină, dacă înțelege că lucrurile s-au inversat”

Kyrgios, dezvăluire cutremurătoare: „Am vrut să mă sinucid. Am fost internat într-un spital de psihiatrie”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (19)
boierasul
boierasul  •  16 Iunie 2023, 06:58
Postat de cpt.ahab pe 15 Iunie 2023, 20:10

Te rog. Nu-i pește. E Ursul A. Dacă era Elefantul, venea cineva din pădurea seculară... Știi tu... Așa însă... Ursul A avu de dat/ un raport cum a lucrat/ cât vaccin a contractat/ cât a valorificat/ cît o ajută ariciu/ spre-a lui Pfizer beneficiu/ însă tot ce-a declarat/ era binișor trunchiat/ praf în ochi la vrăbiuțe/ și la adormit Codruțe. N-am găsit altă rimă!

Din rimele tale am dedus că vrăbiuța este chiar Codruța))) se pare că ursul și elefantul vor trăi mulți ani fericiți))) PS -sper să nu aibă gena lui Ionel Iliescu))) la urs mă refer))

cpt.ahab
cpt.ahab  •  15 Iunie 2023, 20:10
Postat de boierasul pe 15 Iunie 2023, 16:21

)) peștele cel mare.... organizator de dinee))))

Te rog. Nu-i pește. E Ursul A. Dacă era Elefantul, venea cineva din pădurea seculară... Știi tu... Așa însă... Ursul A avu de dat/ un raport cum a lucrat/ cât vaccin a contractat/ cât a valorificat/ cît o ajută ariciu/ spre-a lui Pfizer beneficiu/ însă tot ce-a declarat/ era binișor trunchiat/ praf în ochi la vrăbiuțe/ și la adormit Codruțe. N-am găsit altă rimă!

boierasul
boierasul  •  15 Iunie 2023, 16:21
Postat de cpt.ahab pe 15 Iunie 2023, 10:27

Ursula?!

)) peștele cel mare.... organizator de dinee))))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează