FOTBAL  »  Superliga  »  STRĂINUL ANULUI 2023

EXCLUSIV / VIDEO Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”

Articol de , - Publicat miercuri, 20 decembrie 2023 15:15 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 15:42

Marko Dugandzic (29 de ani) a fost ales „Cel mai bun jucător străin” în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor. Într-un interviu în exclusivitate pentru GSP.RO, acesta vorbește în premieră despre drama care i-a marcat cariera: moartea bruscă a tatălui său, eveniment care i-a dat viața peste cap, în perioada în care juca pentru CFR Cluj.

- Marko, ai jucat la CFR Cluj două sezoane și ai marcat doar un gol în 14 meciuri. Ce s-a întâmplat acolo?
- Am jucat la CFR șapte sau opt luni.

- Dar pe parcursul a două sezoane, nu?
- Da, am început în ianuarie, am mai prins un meci sau două în vară, apoi am plecat.

- Ce s-a întâmplat la CFR?
- N-am vorbit deloc despre asta, nu am simțit nevoia să o fac, dar acum au trecut mai bine de doi ani. Am avut o tragedie mare în familie, nu era vorba despre fotbal. Mi-am pierdut tatăl și asta m-a afectat foarte tare! Nici măcar acum, când vorbesc, nu mă simt bine. Am avut o perioadă de trei, patru luni în care doar veneam la antrenament, dar nu eram prezent mintal, pentru că treceam prin ce treceam.

Cam jumătate din timpul meu la CFR nu a fost o perioadă bună. Așa e fotbalul. Nu prea știu ce să spun despre partea sportivă. De cele mai multe ori intram pe teren cinci, zece minute...
Marko Dugandzic, atacant, fotbalistul străin 2023

Marko Dugandzic
Dugandzic a marcat o singură dată în Arabia Saudită
A scris istorie în Superligă, acum trăiește luxul din Dubai » Limuzină și piscină de 5 stele între zgârie-nori
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/de-nerecunoscut-marko-dugandzic-718777.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
+43 FOTO

„Tata a ajuns la spital și totul s-a întâmplat în trei zile... ”

- Dar mintea ta nu era acolo, erai cu gândul la tatăl tău și la tragedie.
- Da, asta s-a întâmplat în finalul lunii ianuarie, când a reînceput sezonul. Până în aprilie nu am fost bine, dar ăsta e fotbalul, asta e viața...

Marko Dugandzic este câștigătorul trofeului „Cel mai bun fotbalist străin” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”
SUPERLATIVE 2023
Marko Dugandzic este câștigătorul trofeului „Cel mai bun fotbalist străin” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”

- Îmi permiți să te întreb de ce s-a întâmplat cu el?
- Da, a fost vorba despre Covid. Au fost multe lucruri complicate, nu știu ce s-a întâmplat exact. A făcut și vaccinul, nu știu. A ajuns la spital și totul s-a întâmplat în trei zile... M-am dus acasă pentru două săptămâni, mi-am pierdut forma fizică. A fost o perioadă a vieții. M-am simțit foarte bine la Cluj. CFR e un club mare, dar, în final, așa a vrut Dumnezeu să fie.

- Care a fost rolul tatălui tău la începutul carierei tale? Mulți jucători sunt influențați de tații lor, merg împreună la fotbal, se uită la meciuri.
- Exact, m-a susținut cel mai mult! Nici nu pot să descriu, era mândru de mine. Eram dintr-un sat, mă ducea în fiecare zi la oraș, la antrenament. Lucra în poliție, mă ducea la antrenamente, mă și aștepta.

„Cred că tata e mândru de mine și sper că vede totul!”

- Cu mașina de poliție sau fără?
- Câteodată avea mașina de serviciu, altădată era cu cea personală. Ha, ha, ha! Uneori pleca de la muncă pentru a mă duce la antrenament. Încă de când eram mic a jucat un rol important și, acum, cred că e mândru de mine și sper că vede totul.

- Cred că ar fi fost fericit să vadă că ai câștigat premiul și, pe lângă asta, cred că i-ar fi plăcut să ne spui o poveste amuzantă cu el, din copilărie. Vrem să te vedem zâmbind acum, în timp ce te gândești la tatăl tău.
- Da, am o grămadă! De exemplu, povestea cu ghetele de fotbal. Nu aveam bani pentru ele, așa că l-a rugat pe șeful său să îi împrumute niște bani pentru ele. A luat acei bani doar pentru a-mi cumpăra ghete, ca eu să pot să merg la antrenamente. A dat totul pentru mine, e un sentiment frumos.

2,2 milioane de euroeste cota de piață pe care o are în acest moment Marko Dugandzic, conform siteului de specialitate transfermarkt.com

CEL MAI BUN JUCĂTOR STRĂIN 2023 » Marko Dugandzic: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”

Citește și:

Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”
SUPERLATIVE 2023
Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”
SUPERLATIVE 2023
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
pain89
pain89  •  20 Decembrie 2023, 16:06

Marko a fost super atacant daca ne uitam la atacul de acum al Rapidului, facea bine culoare pentru colegi si tinea bine de minge, iar prezenta lui la loul potrivit este exact ce se cere la un atacant, nu trebuie sa aiba executii spectaculoase, acelea sunt atributiile celor din spatele lui, iar asta ii pune in valoare pe jucatori gen Petrila Ori Funsho

Normal
Normal  •  20 Decembrie 2023, 15:57

S-a integrat perfect la Rapid si pana la urma a castigat si el si clubul !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează