FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„De ce s-ar pricepe Mihai Pintilii mai bine?” » Charalambous l-a înfruntat pe Becali! Decizia de ultimă oră a patronului FCSB: noua ordine de pe bancă

Charalambous e din ce în ce mai implicat la FCSB. Foto: Cristi Preda (GSP) +17   FOTO
Charalambous e din ce în ce mai implicat la FCSB. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat marti, 11 aprilie 2023 10:36 / Actualizat marti, 11 aprilie 2023 10:36

Elias Charalambous (42 de ani) a fost adus doar fiindcă FCSB avea nevoie de o licență Pro, însă cipriotul l-a convins pe Becali să-i permită chiar să conducă el echipa în locul fostului „principal” care antrena sub acoperire: Mihai Pintilii (38).

Gigi Becali voia doar să închirieze o licență Pro, dar s-a trezit că și-a angajat un antrenor real. Elias Charalambous a venit la București dispus fiind să semneze contractul prin care acoperea cu calificarea sa postul de „principal”, apoi el l-a convins pe Gigi să-i permită să conducă echipa.

Patronul i-a pus în vedere încă din prima întâlnire că va trebui să execute comenzile lui Pintilii. „De ce ar observa Pintilii ceva ce nu aș vedea eu?”, i-a replicat Charalambous. Becali a fost impresionat de încrederea pe care a arătat-o cipriotul și a fost de acord ca el să devină șeful real al staff-ului tehnic.

Vești mari pentru FCSB: două reveniri importante pentru meciul cu Farul
FCSB
Vești mari pentru FCSB: două reveniri importante pentru meciul cu Farul

Șeful schimbărilor la FCSB? Tot Gigi Becali, nu Elias Charalambous

Ceea ce înseamnă că Elias Charalambous conduce antrenamentele, stabilește programul de pregătire, are ședințe cu jucătorii, transmite indicații în timpul partidelor. Schimbările din timpul jocurilor rămân în continuare un drept al patronului, unul la care el ține prea mult ca să-l cedeze.

Gigi Becali a intervenit cu două înlocuiri operate în pauză încă de la primul meci pe care l-a petrecut Charalambous pe banca FCSB-ului, victoria cu 2-1 contra lui Sepsi. Printre „sacrificați” a fost atunci și Edjouma, iar explicația cu care Mihai Stoica a căutat să ascundă decizia lui Becali a fost o referire la postul pe care-l ține Malcom, un musulman aflat în perioada Ramadanului. 

„Ați văzut că Amrabat, de la Fiorentina, a mâncat o banană pe teren în timpul meciului. Edjouma se simțea slăbit și el”, a declarat managerul la Orange Sport.

Comportamentul acesta al lui Becali constituie în continuare o problemă, deoarece fotbaliștii pedepsiți astfel își pierd încrederea și devin nervoși, crede Ilie Dumitrescu: „Aici mai are de lucrat Gigi, el ar trebui să încerce să se imagineze în pielea jucătorilor atunci când hotărăște să facă două schimbări după prima repriză, să se gândească la cum se simt băieții aceia”.

Eu am venit în România ca să antrenez echipa. Nu îmi e teamă de comentariile din public ale patronului. Oriunde în lume, ești cel mai bun atunci când câștigi și ești slab dacă pierzi. Am suficientă experiență în fotbal ca să știu că așa e peste tot, nu numai în România. 

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Mihai Pintilii a fost retrogradat înapoi ca secund la FCSB. Va accepta?

Înainte ca Charalambous să ajungă la FCSB, Pintilii a vorbit despre posibilitatea ca un alt tehnician să conducă echipa după perioada de o lună în care el a putut fi interimar: „Eu chiar m-aș bucura să vină cineva, să fie un antrenor principal de la care să pot învăța”. 

El a avut însă o perioadă lungă în care a fost șeful staff-ului, ba ca interimar, ba sub acoperirea licenței pe care o avea Leo Strizu, iar acum a fost retrogradat înapoi ca secund. Pintilii nu poate ocupa în mod oficial nici postul de asistent, pentru că nu deține licența A, obligatorie pentru un secund.

Gigi Becali: „Charalambous e un specialist, un antrenor bun”

Becali a căpătat încredere în Charalambous și datorită rapoartelor pe care i le-a transmis Mihai Stoica după primele antrenamente pe care le-a condus cipriotul în vârstă de 42 de ani: 

„Înainte să vină Charalambous am spus că el trebuia să se acomodeze cu Pintilii dacă voia să fie la FCSB. Acum cred că e invers, va trebui ca Pintilii să se acomodeze cu cipriotul. Charalambous e un specialist, un antrenor foarte bun, așa mi-a spus MM Stoica”, a declarat patronul FCSB. 

Managerul a fost cel care a recomandat angajarea lui Elias. MM îl girase anterior și pe Pintilii, pe care îl considera îndeajuns de bun să fie „principal”, deși nu era calificat pentru jobul acela.

Citește și:

FCSB adoptă modelul Gică Hagi înainte de meciul cu Farul

„Nu am acceptul lui Becali, dar o dau pe piață” » Dragomir dezvăluie două afaceri extraordinare

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (46)
Dobermannul
Dobermannul  •  12 Aprilie 2023, 09:11
Postat de arnautull pe 12 Aprilie 2023, 00:21

Da-i bataie, insista, a inmugurit un neuron deja :))))))

Deci ti-a placut articolul. Atunci mai citeste-l o data https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/titlul-castigat-de-cfr-sarbatorit-impreuna-cu-interlopi-periculosi-vasile-dincu-si-politisti-567358.html

arnautull
arnautull  •  12 Aprilie 2023, 00:21
Postat de Dobermannul pe 11 Aprilie 2023, 12:13

Eu sunt un cititor al gazetei de pe care ma informez.

Da-i bataie, insista, a inmugurit un neuron deja :))))))

Dobermannul
Dobermannul  •  11 Aprilie 2023, 20:14
Postat de Stelian66 pe 11 Aprilie 2023, 16:49

Pentru noi nu contează . El și oile lui nu ne trezesc interes .

L-ai facut si tu fericit.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează