FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

OFICIAL A doua zi după remiza cu FCSB, U Cluj a anunțat un transfer » Ioan Ovidiu Sabău primește un atacant cu peste 70 de meciuri în Eredivisie

Elvis Manu (stânga), într-un meci FC Groningen - Fortuna Sittard, din Eredivisie. 
Foto: Imago
Elvis Manu (stânga), într-un meci FC Groningen - Fortuna Sittard, din Eredivisie. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2023 16:57 / Actualizat marti, 03 octombrie 2023 18:23

Universitatea Cluj a oficializat, marți, transferul atacantul olandez Elvis Manu (30 de ani), jucător liber de contract de la începutul lunii august, când se despărțea de formația bulgară Botev Plovdiv. 

A doua zi după egalul cu cei de la FCSB, de pe Arena Națională, scor 2-2, „șepcile roșii” au anunțat transferul lui Elvis Manu, un fost internațional olandez de tineret, înalt de 1,79 metri, cotat la 500.000 de euro pe Transfermarkt.com. 

Gestul strategic făcut de conducerea lui Dinamo special pentru meciul cu CFR Cluj
DINAMO
Gestul strategic făcut de conducerea lui Dinamo special pentru meciul cu CFR Cluj

U Cluj a anunțat transferul atacantului Elvis Manu 

Crescut în academia celor de la Feyenoord Rotterdam, Elvis Manu a mai trecut prin carieră pe la Excelsior, SC Cambuur, Brighton, Huddersfield, Go Ahead Eagles, Genclerbirligi, Akhisarspor, Beijing Chengfeng, Ludogoreț Razgrad, Wisla Cracovia și FC Groningen. 

A bifat, de-a lungul carierei, 71 de meciuri în Erdevisie, unde a și marcat 15 goluri, dar și 15 partide în Championship. Are 3 trofee în palmares: Supercupa Turciei, cu Akhisarspor, în sezonul 2018 - 2019, și campionatul și Supercupa Bulgariei cu Ludogoreț Razgrad, în stagiunile 2020-2021, respectiv 2021-2022. 

𝐖𝐞𝐥𝐤𝐨𝐦 𝐛𝐢𝐣 𝐅𝐂 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐄𝐥𝐯𝐢𝐬!
FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu atacantul olandez Elvis Manu. Jucătorul în vârstă de 30 de ani vine la ”U” de la Botev Plovdiv (Bulgaria), pentru care a și evoluat în două partide în acest sezon.
Noul nostru atacant are în CV cluburi precum Feyenoord Rotterdam, FC Groningen, Excelsior Rotterdam, Wisla Cracovia, Huddersfield, Brighton, Genclerbirligi Ankara, Akhisarspor și Ludorogets.
Crescut la juniorii lui Feyenoord Rotterdam, vârful olandez are 71 de meciuri în Eredivisie (15 goluri, 8 pase decisive), 52 în prima ligă din Turcia (11 goluri, 5 pase decisive), 50 în prima ligă din Bulgaria (15 goluri, 11 pase decisive), dar și 15 partide în Championship.
Elvis Manu a cucerit titlul de campion în Bulgaria în sezonul 2020/2021 alături de Ludogorets. În palmaresul jucătorului se mai regăsesc Supercupa Bulgariei alături de Ludogorets (sezonul 2021/2022) și Supercupa Turciei alături de Akhisarspor (sezonul 2018/2019).
Între 2013 și 2022, noul nostru atacantul a participat în cinci sezoane de Europa League, în tricoul lui Feyenoord Rotterdam, Akhisarspor și Ludogorets (în total 21 de partide, 8 goluri și o pasă decisivă).
Elvis Manu a evoluat la toate naționalele de juniori ale Țărilor de Jos, de la U16 la U21, pentru care a strâns 16 partide și a marcat două goluri.

-comunicat U Cluj 

Toate mutările făcute de U Cluj pe piața transferurilor:

  • Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău (nou)
  • Veniri: Doru Popadiuc (Chindia), Daniel Popa (Chindia), Bogdan Mitrea (CSU Craiova), Ovidiu Perianu (FCSB), Radoslav Dimitrov (Sepsi), Mihai Bordeianu (CFR Cluj), Andreias Calcan (FC Argeș), Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova), Valentin Gheorghe (FCSB), Kevin Doukoure (Farul), Lucas Masoero (Nizhny), Alexandru Cîmpanu (CSU Craiova), Andrei Peteleu (CFR Cluj), Filip Ilie (Sport Team București), Robert Silaghi (CFR Cluj), Marco Fosatti (liber), Elvis Manu (liber)
  • Reveniri: Adrian Micaș (Olimpia Satu Mare), Tudor Telcean (Șelimbăr), Cosmin Meșter (Zalău), Tudor Vomir (Unirea Ungheni), Vlad Moraru (Zalău), Denis Maneran (Ineu), Rareș Scocâlcă (Oțelul), Dragoș Jisa (Jiul Petroșani)
  • Plecări: Adrian Bălan (liber), Romário Pires (liber), Ivan Goranov (liber), Denis Ispas (liber), Lóránd Fülöp (liber), Florin Ilie (liber), Aurelian Păun (liber), Ivan Martici (CSU Craiova), Zé Gomes (CFR Cluj), Florian Haită (Farul), Aurelian Păun (Oțelul), Mamadou Thiam (Al-Arabi), Mihai Bordeianu (liber)

VIDEO. Golul marcat de Bogdan Mitrea în FCSB - U Cluj 

Citește și: 

Gigi Becali, atac jignitor la adresa lui Vassaras: „Doar așa poți schimba lucrurile. Altfel, se infiltrează ca viermișorii”

Ioan Ovidiu Sabău indică 4 jucători care ar putea intra în atenția lui Edi Iordănescu: „Asta înseamnă mentalitate!”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează